Jump to content

Ђорђе Балашевић, Србин

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 16. 9. 2019. at 14:23, ana čarnojević рече

pa šta kaže Veliki Štrumf Bokan, da mi to koljemo...???1324_womens

Expand  

Kume! Koji! DrBokanće❤️Opravda sve

Подели на овим сајтовима

Najbolje obozavam ovak`e teme - tu uzavrela krv, vatra u prstima topi tastaturu, ljudi kremen-kamen, patriotizam kipi na sve strane... :smeh1:

@Родољуб Лазић @Палермо, istomisljenici, neistomisljenici, neutralni, svi ostali - za trecu smenu... :pivo:

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 16:44, obi-wan рече

Najbolje obozavam ovak`e teme - tu uzavrela krv, vatra u prstima topi tastaturu, ljudi kremen-kamen, patriotizam kipi na sve strane... :smeh1:

@Родољуб Лазић @Палермо, istomisljenici, neistomisljenici, neutralni, svi ostali - za trecu smenu...

Expand  

Cak ste i mene prizvali na forumsko druzenje   :mahmah:    samo da naostrim olovku  :smeh1:

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 16:49, Таша рече

Cak ste i mene prizvali na forumsko druzenje

Expand  

Nisam ja, qnem se...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ta neka moja generacija '70 je rasla na stihovima Balasevica, pa ti koncerti u SC devedesetih ... ni sanjali nismo kakav ljigavac je. Vest sa rimama i solidnog humora.  Sada mogu samo da kazem "zao mi konja" ...

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 17:05, Таша рече

Ta neka moja generacija '70 je rasla na stihovima Balasevica, pa ti koncerti u SC devedesetih ... ni sanjali nismo kakav ljigavac je. Vest sa rimama i solidnog humora.  Sada mogu samo da kazem "zao mi konja" ...

Expand  

A opet, vidis, ima nas solidno koji velimo da je daleko od toga da je ljigavac, nego je prosto napadno sarkastican.

Cini mi se da svako vidi ono kroz sta gleda, jer tako i Gospod veli - "cega je srce puno, to se na usta (i tastaturu) izliva".

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 17:13, obi-wan рече

A opet, vidis, ima nas solidno koji velimo da je daleko od toga da je ljigavac, nego je prosto napadno sarkastican.

Cini mi se da svako vidi ono kroz sta gleda, jer tako i Gospod veli - "cega je srce puno, to se na usta (i tastaturu) izliva".

Expand  

Sarkazam i jeste delom osnova njegovog nacina izrazavanja, posebno na koncertima u trenucima monologa izmedju pesama, ali je to na zalost izgubilo kontrolu u potrebi da se dopadne,  posebno publici u Hrvatskoj. Za svaku drzavicu sa prostora ex Yu ima odredjenu dozu ljigavog dodvoravanja, zarad novca, slave sta li .... 

A sto se tice "izliva" na relaciji srce-usta bas si omanuo. Jednostavno ne volim beskicmenjastvo. Ali tvoje pravo da tumacis kako hoces  / vidis / znas. 

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 17:30, Таша рече

Jednostavno ne volim beskicmenjastvo.

Expand  

Sto ce da kaze da mi ostali neki volimo? Ili, k`o sto rekoh, to ipak nema nikakve veze sa beskicmenjastvom?

Ja sam vec odavno potpuno uveren da je mnogim ljudima ovde i svuda to "srbovanje" lepo pojelo svu razboritost. Jer mi je neverovatno da neko bez pardona sve neistomisljenike u dva poteza svrsta u izdajnike (vidi prosle strane), ni trenutka ne razmisljajuci da u stvari bestidno klevece ljude, a samo zato sto se njihovo misljenje (a pricali smo sasvim normalno) ne uklapa u neki taj njegov mentalni sablon (a u stvari - mentalni kavez).

Napisasmo nekoliko razboritih razmisljanja, svako svoje, ali ne - ili osudi kao i postavljac teme, ili prosto nisi "njihov".

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 18:12, obi-wan рече

Sto ce da kaze da mi ostali neki volimo? Ili, k`o sto rekoh, to ipak nema nikakve veze sa beskicmenjastvom?

Ja sam vec odavno potpuno uveren da je mnogim ljudima ovde i svuda to "srbovanje" lepo pojelo svu razboritost. Jer mi je neverovatno da neko bez pardona sve neistomisljenike u dva poteza svrsta u izdajnike (vidi prosle strane), ni trenutka ne razmisljajuci da u stvari bestidno klevece ljude, a samo zato sto se njihovo misljenje (a pricali smo sasvim normalno) ne uklapa u neki taj njegov mentalni sablon (a u stvari - mentalni kavez).

Napisasmo nekoliko razboritih razmisljanja, svako svoje, ali ne - ili osudi kao i postavljac teme, ili prosto nisi "njihov".

Expand  

Ne kazem da volite samo nam je razlicit prag tolerancije, ocigledno. A razboritost nam nije pojelo "srbovanje" vec srpski kosmopolitizam, no ...

Za Balasevica znam jos od "razdeljka" pa preko triput sam video Tita i dalje,  i gledah kako se iz jednog jugonostalgicara pretvarao u nacionalistu sa pokvarenim kompasom posto mi se cini da ni sam vise ne zna ko je i kome pripada. 

Zdravko Colic, Bregovic npr. su takodje iz mesovitih brakova i stvarali su nesto u proteklih nekoliko decenija na ovim prostorima ali se nisu prostituisali sa svojim nacionalnim priradanjem, osecanjima, "maternjim jezicima" i sl. zadrzali su neku neutralnost i pristojnost i to mi je mnogo vise za postovanje nego Balasevicevo ljigavisanje. 

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 19:00, Таша рече

Ne kazem da volite samo nam je razlicit prag tolerancije, ocigledno. A razboritost nam nije pojelo "srbovanje" vec srpski kosmopolitizam, no ...

Za Balasevica znam jos od "razdeljka" pa preko triput sam video Tita i dalje,  i gledah kako se iz jednog jugonostalgicara pretvarao u nacionalistu sa pokvarenim kompasom posto mi se cini da ni sam vise ne zna ko je i kome pripada. 

Zdravko Colic, Bregovic npr. su takodje iz mesovitih brakova i stvarali su nesto u proteklih nekoliko decenija na ovim prostorima ali se nisu prostituisali sa svojim nacionalnim priradanjem, osecanjima, "maternjim jezicima" i sl. zadrzali su neku neutralnost i pristojnost i to mi je mnogo vise za postovanje nego Balasevicevo ljigavisanje. 

Expand  

A znaš naravno-prirodno, sve o Balaševiću!? 

Podrazumeva se, je li? 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 19:03, Милан Ракић рече

Podrazumeva se, je li?

Expand  

Ko mu jebe ženu? 

Ko jebe njega i proče!? 

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 19:11, ana čarnojević рече

Čolić peva Vučiću na uvce...pa da li ima veće prostitucije ovde...

Kusturica je zbog Bregovića morao da crveni po belom svetu, namestio mu da pravi muziku za Arizona drim, Igi Pop da peva njegove plagijate i muljanja. Kad su ga provalili u zemlju da se propadne...pa nije mu Amerika Srbija da valja svoje ciganije...

Expand  

Diskusija je na temu "nacionalnog prostituisanja" a ne o kvalitetu njihovog stvaralastva to mozemo na drugoj temi.

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 19:20, Таша рече

Diskusija je na temu "nacionalnog prostituisanja" a ne o kvalitetu njihovog stvaralastva to mozemo na drugoj temi.

Expand  

Diskusija je pokusala da bude na tu temu, a eto mnogi smo ovde osporili upravo to. Nadam se da si bar prelistala celu temu, sasvim dovoljno je vec receno za svakog ko prosto `oce da cita napisano, a da ne zmuri.

Osim toga, ovo sto Ana kaze nije nikakvo pitanje stvaralastva, nego podilazenja pojedinim necasnim idnividuama.

Pa opet nikad mi ne bi palo na pamet da pljujem Colica, koji je pre svega normalan covek, koga su mnogi dosta puta videli kako se sasvim obicno i normalno drzi na ulici, u prodavnici, koji starijoj zeni pomogne i ponese joj torbu, itd, itd...

Poenta cele ove price je jednooka "pravda", ili kako bi rek`o nas vl. Nikolaj - "polupravda vasa"...

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2019. at 19:16, Таша рече

@Milan Rakic

Kakav prostakluk!

Expand  

Zašto? 

Što sam samo sintetizovao ono što nacioJonalistička banda PRDI već 30 i kusuir leta. 

Prirodno, podjebavački. Bande glede

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...