Jump to content

Писмо еп. Кирила о дешавањима у Америци

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 3. 8. 2019. at 14:15, Жељко рече

Тај блог је нека филијала Борбе за вечеру, једни друге преносе уредно.

Моја је грешка што сам пребацио пост у коме је наведен тај блог. Синоћ кад сам цепао тему јер је неко предложио да има посебна тема с овим писмом, грешком сам штиклирао и линк тог борбашког блога.

Извињавам се на грешци.

Него, то није тема. Тема је од куд ово писмо јавно на интернету? Ко га је пустио и с којим циљем? И на крају шта владика Кирило заправо поручује овим писмом.

Колико сам разумео из писма, Кирилу је као нешто криво што и њега нису позвали у тај совјет па се онда позива на авторитет Сабора и патријарха.

Expand  

I sa pravom mu je krivo. Ne znam da li si zapazio onaj deo o pričanju na Engleskom na nekom od njihovih sastanaka. To mi je jako mutna radnja. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 145
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 3. 8. 2019. at 10:50, Zoran Đurović рече

Амфилохију је требало објављивање овог писма из 2 разлога: 1) Да скине са себе оправдану сумњу да ради на расколу са Максимом; 2) Пројекат Јужне Америке ће му се угасити ако није у заједници са северноамрима. 

Expand  

Кад смо код Амфилохија, управо прочитах следеће: 

Митрополит Амфилохије је рекао да су неистините спекулације да у договору са председником Црне Горе Милом Ђукановићем покушава да одвоји Митрополију од Српске православне цркве (СПЦ).

"То су лажи које се пласирају из њихових кругова. Видим, неки из Србије објављују те безумне лажи. Зна Мило добро мој однос према њему. То је однос поштовања према њему као човјеку и државнику на крају крајева, али то не значи да поштујем његову безумну политику. Она је друга прича. Треба правити разлику између тога", рекао је Амфилохије.

Истиче да се "овај Мило сада није тако односио према цркви до 2000. године, па ни послије тога".

"Овако се понаша само у посљедње вријеме. Бојим се да то сада не ради по својој вољи, него под притиском и насиљем НАТО-а. Јер НАТО ради све да уништи православље и православну цркву. Зато уништавају Сирију и тамошње хришћанство, Украјину, поткопавају темеље православне Русије, а уништили су Косово и Метохију. И сада ево хоће да уништи и Црну Гору. Е па не иде то, неће моћи", закључио је митрополит Амфилохије.''

и питам се, питајући и Аву римског, шта планира свемоћни Лохи са југом Америке, хоће ли Лохи и Јужну Америку уврстити у Црногорску ПЦ?! :)

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

On 3. 8. 2019. at 15:37, Golub рече

и питам се, питајући и Аву римског, шта планира свемоћни Лохи са југом Америке, хоће ли Лохи и Јужну Америку уврстити у Црногорску ПЦ?! :)

Expand  

Неко мора да буде јако наиван па да верује Лохију.

Најнепосреднији циљ су паре јер каса треба да буде заједничка. Кирил би много мање давао него што би узимао. Иринеј и Максим су нашли паре јер су се продали. Тензија је озбиљна јер је Митрофан ван приче. 

Иначе, сасвим је ван памети да Лохи има своју мисију ван ЦГ. То је ствар СПЦ. Самоубио се покрштавањем католика.  

Подели на овим сајтовима

Истиче да се "овај Мило сада није тако односио према цркви до 2000. године, па ни послије тога".

"Овако се понаша само у посљедње вријеме. Бојим се да то сада не ради по својој вољи, него под притиском и насиљем НАТО-

Expand  

Ма Мило би се вероватно и покајао и крстио и редовно причешћивао и ишао на послушање под Острог, али му масони из НАТО-а не дају... Шта ћеш...

Подели на овим сајтовима

On 3. 8. 2019. at 12:10, Tristatri рече

.

Nisi teoloski obrazovan, a znas pravne mogucnosti Sinoda. Plus sve tvoje poruke su generisane na ovom forumu u poslednjih 48 sati. Treba biti slep da ovde nema angazovanosti. Takodje stil te odaje. 

Cudim se i ja administratorima. Svedoci smo tihog rata u SPC, koji polako eskalira, i mislim da je administracija na dobroj strani, ali koristiti bas svaku osobu ili nik, koji je samo naizgled na toj strani, a zapravo radi se o licnim animozitetima, je greska koja moze biti placena.

Jesu su ocigledne negativna delanja e.Maksima i nekih drugih u ovim vremenima, ali treba koristiti svetlo u razotkrivanju i dolaska do istine, a ne bilo koga i onih koje sire tamu. 

.

Expand  

što ja imam zdravo razumski rezon, i što sam oduvek u Crkvi ,od rodjenja,i nedam da je neko razori ,je jedno a to da teološki nisam potkovan je drugo, a da sabor ima a sinod nema pravo napisao je episkop u svom pismu , al očigledno je da ga nisi dobro pročitao jer onda ne bi to koristio kao argument protivu ja, A sukob u SPC traje mnog dugo i nije uopšte tih, i započeli su ga baš ti koji sada kukaju da ih neko cenzuriše

Подели на овим сајтовима

On 3. 8. 2019. at 17:21, Vladan :::. рече

Ма Мило би се вероватно и покајао и крстио и редовно причешћивао и ишао на послушање под Острог, али му масони из НАТО-а не дају... Шта ћеш...

Expand  

al jel istina da je zato Aco najveći donator u Mitropolitiji?

Подели на овим сајтовима

On 3. 8. 2019. at 17:25, Стаљиново унуче рече

al jel istina da je zato Aco najveći donator u Mitropolitiji?

Expand  

Откуд ја знам ко је највећи донатор у митрополији?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 3. 8. 2019. at 17:38, Zoran Đurović рече

Ацо.

Expand  

АВ?

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Кад смо код Амфилохија, управо прочитах следеће: 

Митрополит Амфилохије је рекао да су неистините спекулације да у договору са председником Црне Горе Милом Ђукановићем покушава да одвоји Митрополију од Српске православне цркве (СПЦ).

"То су лажи које се пласирају из њихових кругова. Видим, неки из Србије објављују те безумне лажи. Зна Мило добро мој однос према њему. То је однос поштовања према њему као човјеку и државнику на крају крајева, али то не значи да поштујем његову безумну политику. Она је друга прича. Треба правити разлику између тога", рекао је Амфилохије.

"Овако се понаша само у посљедње вријеме. Бојим се да то сада не ради по својој вољи, него под притиском и насиљем НАТО-а. Јер НАТО ради све да уништи православље и православну цркву. Зато уништавају Сирију и тамошње хришћанство, Украјину, поткопавају темеље православне Русије, а уништили су Косово и Метохију. И сада ево хоће да уништи и Црну Гору. Е па не иде то, неће моћи", закључио је митрополит Амфилохије.''

Expand  

Шта знам. Да није било Лохија СПЦ не би отишла на онај фејк Сабор на Криту који је обезбеђивао ФБИ а који је био нож у леђа Русима. Понекад помислим да Фифи има биполарни поремећај. Јер како објаснити да својим поступцима стално иде на руку Милу Ђукановићу и НАТО-у а својим речима је против њих?

Три деценије пратим његове поступке и речи и никако да их синхронизује. Ту нешто не штима.

Подели на овим сајтовима

On 3. 8. 2019. at 17:53, Жељко рече

Шта знам. Да није било Лохија СПЦ не би отишла на онај фејк Сабор на Криту који је обезбеђивао ФБИ а који је био нож у леђа Русима. Понекад помислим да Фифи има биполарни поремећај. Јер како објаснити да својим поступцима стално иде на руку Милу Ђукановићу и НАТО-у а својим речима је против њих?

Три деценије пратим његове поступке и речи и никако да их синхронизује. Ту нешто не штима.

Expand  

pa možda oće da od mila napravi pravoslavnog Srbina pa mu zato stalno pomaže.kad mu je već od brata napravio donatora najvećeg mitropolitije

Подели на овим сајтовима

On 3. 8. 2019. at 17:51, Zoran Đurović рече

Брат Ломијев, Ацо Ђукановић.

Expand  

Neka se razmisli malo zasto? Da li postoji kontrola neka o iznosima? Da li se zna poreklo novca? U sta se novac ulaze i kome se deo posredno vraca?

Nista ne tvrdim , jer nemam dokaze, samo postavljam pitanja ( koja se btw sama logicki namecu ).

Подели на овим сајтовима

Ne ide mi u glavu da sveštenika prijavljuju FBI, zar se to nije moglo rešiti u crkvi?

https://verujem.home.blog/2019/08/04/парохијани-сан-дијега-питају-владику/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...