Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 19 часа, Жељко рече

Зависи до колико година. Ако хришћанин и након 40. и даље има исти сексуални нагон, онда се он баш и није потрудио да буде хришћанин.

Уз дужно поштовање, мислим да ниси у праву. Шта ћемо са оним хришћанима који ступе у брак (ожене се/удају) након 40-те? Да апстинирају? А притом су: здрави, прави и имају потребу да буду муж са женом, жена са мужем. И не само то. Замисли да се неки мушкарац (хришћанин) ожени након 40-те са девојком (женом) која је од њега млађа 5, 10, 15 година. Па она запне да имају односе онолико колико им Црква омогућава, не више од тога. А он каже не могу да имам ”исти сексуални нагон” као ти, јер имам више од 40 година. А она му одговори: ”Што си се онда женио? Е, па онда, немој да се љутиш и буниш ако ја утеху нађем у код неког другог мушкарца”. Па онда дође превара, итд, итб. Није све тако једноставно у животу...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Талични Том рече

Уз дужно поштовање, мислим да ниси у праву. Шта ћемо са оним хришћанима који ступе у брак (ожене се/удају) након 40-те? Да апстинирају? А притом су: здрави, прави и имају потребу да буду муж са женом, жена са мужем. И не само то. Замисли да се неки мушкарац (хришћанин) ожени након 40-те са девојком (женом) која је од њега млађа 5, 10, 15 година. Па она запне да имају односе онолико колико им Црква омогућава, не више од тога. А он каже не могу да имам ”исти сексуални нагон” као ти, јер имам више од 40 година. А она му одговори: ”Што си се онда женио? Е, па онда, немој да се љутиш и буниш ако ја утеху нађем у код неког другог мушкарца”. Па онда дође превара, итд, итб. Није све тако једноставно у животу...

Jos ako se uzme u obzir da se danas mnogi muskarci zene oko cetrdesete godiname.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Desiderius Erasmus рече

Šta, ti smatraš da 'rišćani ne treba mnogo da se seksaju posle 40-e? :) 

Сматрам да му је време прошло и да треба да се спрема за онај свет.

Вероватно то у данашње време звучи сурово, али ако заиста верујемо у Царство небеско, онда је ваљда неопходно припремити се за исто.

Виђао сам маторе људе који се нису ослободили те страсти и могу рећи да делују одвратно.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ronald рече

Jos ako se uzme u obzir da se danas mnogi muskarci zene oko cetrdesete godiname.

То је промашај. Живе код родитеља цео живот и после не знају да живе.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Талични Том рече

Ја говорим о нормалним људима а не о маторим момцима

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Жељко рече

Значи, матори момци нису нормални људи ?! :smeh1:

пре 26 минута, Жељко рече

Је ли се ти спремаш за онај свет, или се некада заборавиш ?:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Жељко рече

Вероватно то у данашње време звучи сурово, али ако заиста верујемо у Царство небеско, онда је ваљда неопходно припремити се за исто.

Срећа па је то само твоје мишљење. Ја познајем особе које су се од својих раних година припремали за Царство небеско. Нису чекали да им дођу 40-те године да би кренули са припремама. 

пре 1 сат, Жељко рече

Виђао сам маторе људе који се нису ослободили те страсти и могу рећи да делују одвратно.

И млади људи који се нису ослободили те (и других) страсти делују одвратно.

пре 1 сат, Жељко рече

То је промашај. Живе код родитеља цео живот и после не знају да живе.

Има доста младих људи (чак и у Србији) који не живе са родитељима, па се нису оженили/удали рано.

пре 1 сат, Жељко рече

Лепота живота је што не може да се укалупи. Сви се ми рађамо као непоновљиве јединке и имамо пуну слободу да живимо сходно својим веровањима и убеђењима. Бог нас, овако несавршене, трпи и чека. Неко му се предаје рано, неко, мало касније, неко тек пред крај живота, али је Он за нас увек ту, невидљиво присутан.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Жељко рече

Može čovek da se sprema za onaj svet i uz seksanje. ?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

On 4.10.2019. at 10:21, Ronald рече

Jednom na reditu je jedan phd psihijatar koji radi u zatvoru otvorio temu sa putanjima i hiljade pitanja je dobio ali su tu temu izbrisali, mada je fenomenalno odgovarao, vrhunski strucnjak

Na tom reditu svaku drugu dobru temu obrišu.

Zato se kaže da je to plebit.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Tumaralo. рече

Na tom reditu svaku drugu dobru temu obrišu.

Zato se kaže da je to plebit.

Slazem se Tum, ono postali su toliko totalitarni evo narocito iz ove teme koju sam iscitao, cak i komentare na koje covjek nije stigao da odgovori mnogi su naucili puno, a toliki trud je taj covjek napravio da odgovori, jos mu je posao do krajnosti stresan, koliko se sjecam da je odgovorio na neko pitanje u smislu da posle 6-7 sedmica posla sa zlostavljacima djece, vjerovatno medju kojima ima i teskih ubica obicno uzme malo predaha jer bi zargonski receno sagorio.

Подели на овим сајтовима

On 4.10.2019. at 10:34, Жељко рече

Зависи до колико година. Ако хришћанин и након 40. и даље има исти сексуални нагон, онда се он баш и није потрудио да буде хришћанин.

Kako kada intenzitet nagona zavisi od biologije?

Čovek sa 1000 ng/dl testosterona će imati daleko jači seksualni nagon od čoveka sa 300 ng/dl testosterona. Obojica imaju T nivoe u okviru referentnih vrednosti...

Nije nivo testosterona jedini biološki faktor koji doprinosi seksualnom nagonu ali spada u najznačajnije.

Svaki stav koji pretpostavlja da postoji jedan idealan apstraktan čovek koga svaki homo sapiens treba uzeti za cilj praktičnog delovanja, nije ništa drugo do Prokrustova postelja.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Талични Том рече

Срећа па је то само твоје мишљење. Ја познајем особе које су се од својих раних година припремали за Царство небеско. Нису чекали да им дођу 40-те године да би кренули са припремама. 

И млади људи који се нису ослободили те (и других) страсти делују одвратно.

Има доста младих људи (чак и у Србији) који не живе са родитељима, па се нису оженили/удали рано.

Лепота живота је што не може да се укалупи. Сви се ми рађамо као непоновљиве јединке и имамо пуну слободу да живимо сходно својим веровањима и убеђењима. Бог нас, овако несавршене, трпи и чека. Неко му се предаје рано, неко, мало касније, неко тек пред крај живота, али је Он за нас увек ту, невидљиво присутан.

Plus mnoštvo primera gde su decu (čak i prvo dete) dobili u 40im

Imam koleginicu koja ima 2 sestre 

Sve tri su rođene posle mamine 40te...prirodno 

Naravno da nemamo isti nagon kao u 30im ili 20im....ali ne može sve da se ukalupi i propise

Sex nije samo nagon, to je intima u koju se ne dira!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Драшко рече

Plus mnoštvo primera gde su decu (čak i prvo dete) dobili u 40im

Imam koleginicu koja ima 2 sestre 

Sve tri su rođene posle mamine 40te...prirodno 

Naravno da nemamo isti nagon kao u 30im ili 20im....ali ne može sve da se ukalupi i propise

Sex nije samo nagon, to je intima u koju se ne dira!

Naravno. Mislim da, ako može, čovek treba da se seksa i u 70-im. I sasvim lepo da se sprema za Carstvo. Uostalom, seks je ikona Carstva. ;) 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...