Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 12 минута, Родољуб Лазић рече

Зашто су они грешни ако мислиш да ни на који начин нису одговорни за своју хомосексуалност? И зашто би им онда Црква снисходила? Ако хомосексуалност није грех, треба нормално да буду чланови Цркве. Црква треба да их венчава и причешћује. То произилази из твог става. Нема онда шта да снисходи. 

Sklonost nije greh, jer ne može dete da bude odgovorno za okolnosti koje su dovele do takve sklonosti. Sam čin može da bude greh, ukoliko osoba ima snage za celibat. Ukoliko nema, možda je i dalje greh, ali ne verujem da će ga Bog pozivati na odgovornost za nešto za šta nije imao ni snage da izbegne.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Срђан К. рече

Za Crkvu je to uvek bilo "sodomstvo". Drugi, ti ljudi koji su hteli da "poznaju" Lotove goste, su bili homoseksualno nastrojeni. Oni nisu trazili njegove cerke, vec goste-muskarce. Dakle, bili su opredeljeni ka muskom polu.

Jesu bili homoseksualno nastrojeni, ali su to bili homoseksualni silovatelji, pa je pogrešno to primenjivati generalno na homoseksualce. A silovatelja imaš i heteroseksualnih koliko hoćeš.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Desiderius Erasmus рече

Sklonost nije greh, jer ne može dete da bude krivo za okolnosti koje su dovele do takve sklonosti. Sam čin može da bude greh, ukoliko osoba ima snage za celibat. Ukoliko nema, možda je i dalje greh, ali ne verujem da će ga Bog pozivati na odgovornost za nešto za šta nije imao ni snage da izbegne.

Greška, nisam hteo da se samocitiram. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Родољуб Лазић рече

И за све случајеве једнојајчаног брата који није хомосексуалац утврђено је да су настали из управо овог разлога који си описао? При чему сам кажеш "потенцијално", што значи и да не мора да доведе до таквих последица. 

Ja sam naveo potencijalne epi uzroke koji dovode do manje maskulinizacije, a ti se prethodno govorio da im je sve isto i hipotalamus i INAH3, sto u razlikama medju jednojajcanim vidimo da nije a tih razlika ima sve vise, mogu linkovati i rad o deset prenatalnih razlika. Pri tom je odgoj isti za njih a ti si kulturi pridavao veliku paznju sto kod njih ne igra ulogu ka uticaju na sexualnost. Ne vidim vise svrhu rasprave sa tobom iskreno.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Desiderius Erasmus рече

Jesu bili homoseksualno nastrojeni, ali su to bili homoseksualni silovatelji, pa je pogrešno to primenjivati generalno na homoseksualce. A silovatelja imaš i heteroseksualnih koliko hoćeš.

И рече Господ: Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан.

ali kontekst oko price o Sodomu je upravo suprotan, strast i greh homo je u pitanju, silovanje je surova posledica kada se ne bore protiv tog greha i ta strast je ovladali njima da nisu hteli nikako odustati od svoje homo strasti.... inace tom logikom brate ti malo opravda i silovatelje heteroseksualce ne_shvata.... ljudi, da li ste svesni da opravdavajuci homo dolazite u neke paradoksalne situacije.....

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, dilic рече

Није чак ни избрисала из званичног светског индекса болести и поремећаја, само забранила да се та дијагноза користи у пракси.

WWW.ICD9DATA.COM

Free, official info about 2015 ICD-9-CM diagnosis code 302.0. Includes coding notes, detailed descriptions, index cross-references and ICD-10-CM conversion info.

ICD-9-CM Volume 2 Index entries containing back-references to 302.0:

• Complex
    • hr.gifego-dystonic homosexuality 302.0
    • hr_L.gifhomosexual, ego-dystonic 302.0
  • Deviation
  • Disorder - see also Disease
    • hr.gifconflict
      • vertical.gifhr_L.gifsexual orientation 302.0
    • hr.gifhomosexual conflict 302.0
    • hr_L.gifpsychogenic NEC (see also condition) 300.9note.png.......

Nezgodno je to sa bolestima, jer moras da definises kad sta postaje bolest. To je obicno neka, po malo nejasna granica, kada nesto pocinje da sprecava coveka da zivi punim plucima, kada ga ogranicava u licnom i socijalnom zivotu, onda se smatra za bolest. Cak je i opasno ad hoc odredjivati sta je bolest, prema svom moralu, jer mac ima dve ostrice, komunisti su hriscane proglasavali bolesnima i zatvarali u ludnice.

Pitanje odnosa hriscanstva prema homoseksualnosti se ne sme svoditi na istu ravan kao odnos medicine prema homoseksualnosti. Jedno nastupa iz morala, iz dogme, tako je receno i tacka, drugo iz konteksta prirode i covekovog zivota u prirodi, pa stvari mogu biti relativne.

Nije to samo muka homoseksualcima, svi ljudi imaju seksualnost, ali no no, ne mozes kako hoces. Hetero imaju olaksanje jer im je keks dozvoljen u braku.

Sto se mene tice, homoseksualnost smatram za odbojnu pojavu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

И рече Господ: Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан.

ali kontekst oko price o Sodomu je upravo suprotan, strast i greh homo je u pitanju, silovanje je surova posledica kada se ne bore protiv tog greha i ta strast je ovladali njima da nisu hteli nikako odustati od svoje homo strasti.... inace tom logikom brate ti malo opravda i silovatelje heteroseksualce ne_shvata.... ljudi, da li ste svesni da opravdavajuci homo dolazite u neke paradoksalne situacije.....

Ne znam pomoću koje mentalne akrobacije si došao do zaključka da pravdam bilo kakve silovatelje.

A taj grdan greh je, po Jezekilju, što nisu obraćali pažnju na slabe i sirote.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ronald рече

Ja sam naveo potencijalne epi uzroke koji dovode do manje maskulinizacije, a ti se prethodno govorio da im je sve isto i hipotalamus i INAH3, sto u razlikama medju jednojajcanim vidimo da nije a tih razlika ima sve vise, mogu linkovati i rad o deset prenatalnih razlika. Pri tom je odgoj isti za njih a ti si kulturi pridavao veliku paznju sto kod njih ne igra ulogu ka uticaju na sexualnost. Ne vidim vise svrhu rasprave sa tobom iskreno.

Нема потребе да расправљаш, и ово је до сада било толико смушено и завођење за Голеш планину свим могућим и немогућим потенцијалним, епигенетски и осталим факторима чији једини циљ је био да се раствори и замагли једноставни факат да досадашња научна Истраживања показују да не постоји урођеност у смислу нужности, неминовности хомосексуалности. Истрајавање на том миту ипак је дало резултата, ево нпр. код Еразма. 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Иван ♪♫ рече

@Srdjan Aj da budemo iskreni, sva poenta je da njihova ne bude zadnja, jer je ovo verski forum :) Mozda Bog da neku nagradu za trud, sta mislis :D  

Tako je, u pravu si! Super si zakljucio! Provalio si me, evo necu vise.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Desiderius Erasmus рече

Prvi nije, ali šta ćemo sa 2. i 3.? :) Direktno kršenje Isusovih i Pavlovih reči.

(Zar nisu dozvoljena 4 braka?)

(koliko se secam dozvoljena su 3.... ali, citam sad, ovde kaze....Za razliku od rimokatoličke crkve u kojoj uopšte ne postoji institucija razvoda, Pravoslavna crkva dopušta tri crkvena braka, a četvrti samo u izuzetnim slučajevima i uz dozvolu nadležnog episkopa... http://www.politika.rs/sr/clanak/29700/СПЦ-допушта-три-брака)

Ima ovde nesto detaljnije objasnjeno :

https://sr.wikisource.org/wiki/Брачна_правила_Српске_православне_цркве

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Нема потребе да расправљаш, и ово је до сада било толико смушено и завођење за Голеш планину свим могућим и немогућим потенцијалним, епигенетски и осталим факторима чији једини циљ је био да се раствори и замагли једноставни факат да досадашња научна Истраживања показују да не постоји урођеност у смислу нужности, неминовности хомосексуалности. 

Ne znam sta da ti kazem masu puta sam vidio da ti ne razumijes nauku i da mijesas babe i zabe, tako da dok se vecina ljudi koji se bave biologijom homosexualnosti ne slazu sa tobom ne vidim sta ima da raspravljam kad tebe nosi ideoloska matrica. Kod tebe je dosta toga zamagljeno jer ne razumijes nista.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...