Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 1 минут, Поуке.орг инфо рече

@Срђан К. Мали интермецо... 

Јесу ли ти се захвалили борбаши за веру за текст где си пљувао Поуке? Тамо рече да више нећеш писати овде.

Питаше на теми ко стоји иза борбе за веру и ко за њих пише, па рекосмо да покажемо једног од писаца.

Не љутимо се, то је ипак нека врста бесплатне рекламе.

Можда би било добро да поново напишеш неки текст. Имаш нашу подршку, држимо ти палчеве... Мада то на овој теми звучи доста чудно ???

On kaze da nije on pisao, vec da je neko sastavio od njegovih poruka na prosloj temi.

Подели на овим сајтовима

Ispasce kako ovaj forum brane ljudi koji su ga do juce pljuvali od nas koji smo godinama ovde a pratimo ga i podrzavo od pocetka. I onda neko kaze da to nije parodija:)

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ronald рече

Bogu je sve moguce ali cak je i Zizjulas rekao da postoje bioloska ogranicenja, a ti niti si teolig, niti si na nivou njegovog asketizma, niti si episkop/ mitrpolit tako da mi je njegovo misljenje daleko vise znacajno ili ave Zorana.

Види, ако је Богу све могуће, то по дефиницији значи да не постоје никаква биолошка ограничења која би била препрека за Њега. Дјева је безгрешно зачела и остала Дјева и пре и после рођења. Лазар је био четири дана мртав па је оживео силом Божјом. Прво што ми пада на памет. А примера има колико хоћеш.

А ставови и Калист Вера и Зизиуласа  о биол. ограничењима се заснивају на лажној премиси да је хомосексуалност урођена. Тако да је и њихов закључак из тога ирелевантан. Осим тога, Зизиуласова теологија  је у много чему компромитована, закључно са његовим "теолошким утемељењем" цариградског неопапизма, тако да је позивање на његов ауторитет врло проблематично. 

Подели на овим сајтовима

Mišljenja sam da ne treba nikoga osudjivati ali je činjenica da su homo tipovi ljudi, poslednjih godina agresivni i nameću svoje vrednosti.Primer premijerke Srbije. Srbija ima premijerku lezbejku.Odmah je imala potrebu da stane da se slika kraj srpskog Patrijarha i ostalih vladika.Pa mislim zar vam ništa nije sveto? Baš tu bodu.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Поуке.орг инфо рече

@Срђан К. Мали интермецо... 

Јесу ли ти се захвалили борбаши за веру за текст где си пљувао Поуке? Тамо рече да више нећеш писати овде.

Питаше на теми ко стоји иза борбе за веру и ко за њих пише, па рекосмо да покажемо једног од писаца.

Не љутимо се, то је ипак нека врста бесплатне рекламе.

Можда би било добро да поново напишеш неки текст. Имаш нашу подршку, држимо ти палчеве... Мада то на овој теми звучи доста чудно ???

Hocu, napisacu:ok:

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Tristatri рече

.

Plus to što je rekao je fikcija, jer su zakoni koji tako nešto omogućavaju novijeg datuma i tek u nekim državama, pa rezultate tek treba da vidimo. Ta priča tek dolazi, nažalost! A za sad izmišlja što mu je milo.

.

Da, rezultati će se tek videti, a nije teško ni predvideti kakve će to posledice ostaviti na nežnu dečju psihu.

Kako će reagovati kad shvati da se porodice iz njegove vršnjačke grupe razlikuju od njegove? Kako će reagovati druga deca? Čemu će dete biti izloženo, prihvatanju ili odbacivanju od strane vršnjaka?

Deca sve upijaju kao sundjer, uče po modelu. Zamislimo usvojenog dečaka odgajanog i vaspitavanog u homoseksualnom okruženju, to dete nikad neće videti u takvoj tzv. "porodici" kako muškarac pokazuje ljubav prema ženi. Nema ljubavi i poštovanja izmedju tate i mame, već tate i tate. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Родољуб Лазић рече

Види, ако је Богу све могуће, то по дефиницији значи да не постоје никаква биолошка ограничења која би била препрека за Њега.

Svakako, ali je pitanje koliko se često takva čuda dešavaju.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Родољуб Лазић рече

Види, ако је Богу све могуће, то по дефиницији значи да не постоје никаква биолошка ограничења која би била препрека за Њега. Дјева је безгрешни зачела и остала Дјева и пре и после рођења. Лазар је био четири дана мртав па је оживео силом Божјом. А ставови и Калист Вера и Зизиулас се темеље  о биол. ограничењима се заснивају на лажној премиси да је хомосексуализам урођен. Тако да је то и релевантно. Осим тога, Зизиуласова теологија  је у много чему компромитована, закључно са његовим "теолошким утемељењем" цариградског неопапизма, тако да је позивање на његов ауторитет врло проблематично. 

Slazem se da ne postoje nikakva ogranicenja za Boga, medjutim iskreno ova koja pominjes su krajnji izuzeci, a ima ih jos opisanih, ali cudo djeve Marije sto je ipak cudo nad cudima, bioloski nemoguce kod ljudi, kao i ostala, ali ljudima ostaje da vjeruju da je sve moguce, medjutim to nije lako i 99,9 % ljudi danas nema takvu vjeru, niti je imalo u istoriji covjecanstva. Granicni primeri nisu nikakvo mjerilo.

Citao sam kritike Zizjualasove teologije i slazem se sa avom Zoranom oko Avgustina i Ludovikisom po mnogim pitanjima, ili kritikom Zizijeve indirektne uloge u raskolu, a vidjecemo kad dodje sta u stcari misli, ali se ne mogu sloziti ni sa kim ko negira ljudsku biologiju gdje su Ver i Zizjulas u pravu a ep. David i slicni nisu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Orion рече

Da, rezultati će se tek videti, a nije teško ni predvideti kakve će to posledice ostaviti na nežnu dečju psihu.

Kako će reagovati kad shvati da se porodice iz njegove vršnjačke grupe razlikuju od njegove? Kako će reagovati druga deca? Čemu će dete biti izloženo, prihvatanju ili odbacivanju od strane vršnjaka?

Deca sve upijaju kao sundjer, uče po modelu. Zamislimo usvojenog dečaka odgajanog i vaspitavanog u homoseksualnom okruženju, to dete nikad neće videti u takvoj tzv. "porodici" kako muškarac pokazuje ljubav prema ženi. Nema ljubavi i poštovanja izmedju tate i mame, već tate i tate. 

Upravo tako.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ronald рече

Ispasce kako ovaj forum brane ljudi koji su ga do juce pljuvali od nas koji smo godinama ovde a pratimo ga i podrzavo od pocetka. I onda neko kaze da to nije parodija:)

Овај форум је у оквиру Мисионарског одељења СПЦ и подразумева се да му је учење Православне Цркве иманентно. Уопште се не ради о одбрани форума као таквог, него онога чему он (треба да) служи. А то је ширење истина православне вере. Форум није ни твој ни мој, него је у оквиру СПЦ. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Orion рече

Takve studije vec postoje iako su vremenski ogranicene jer je preskupo pratiti odrastanje od dvadest godina i detaljno bilneziti, ali postoje iskustca djece i mnoga su pozitivna. Normalno ima i negativnih ali ih ima i kod heteri usvajatelja, i najvise kod bioloskih roditelja jer njih ina i najvise procentualno. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

Овај форум је у оквиру Мисионарског одељења СПЦ и подразумева се да му је учење Православне Цркве иманентно. Уопште се не ради о одбрани форума као таквог, него онога чему он (треба да) служи. А то је ширење истина православне вере. Форум није ни твој ни мој, него је у оквиру СПЦ. 

Naravno da nisam rekao da je moj, tvoj ili bilo ciji, u okviru je SPC ciji smo i mi dio, medjutim isti ovaj forum su mnogi napadali pa su nakon toga poceli da pisu ili odustali pa se vratili. Niko ovde ne ogranicava nikoga da siri pravoslavnu vjeru, takvih tema ima mnogo, one su dominantne. Ako bi se forum ogranicio samo na misionarstvo, onda bi trebali ukinuti sve ostale teme, ali to bi se onda moglo raditi i kroz neku formu bloga.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ronald рече

Slazem se da ne postoje nikakva ogranicenja za Boga, medjutim iskreno ova koja pominjes su krajnji izuzeci, 

Твоја, одн. Зиз. теза је била да постоје  биолошка ограничења која се не могу превазићи, што је у Цркви нонсенс. Навео сам прва која су ми пала на памет, али их има у Цркви безброј, од јеванђелских повести све до данас. Да ли је слепило од рођења биолошко ограничеење, или глувонемост? Па има исцељења и у Јеванђељу и кроз историју колико хоћеш. На пример. Опет један од могућих примера превазилажења биолошких ограничења. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Родољуб Лазић рече

Твоја, одн. Зиз. теза је била да постоје  биолошка ограничења која се не могу превазићи, што је у Цркви нонсенс. Навео сам прва која су ми пала на памет, али их има у Цркви безброј, од јеванђелских повести све до данас. Да ли је слепило од рођења биолошко ограничеење, или глувонемост? 

Gle nije samo Zizi i Ver, i ava Zoran i mnogi drugi ugledni teolozi vjeruju u odredjen bio. ogranicenja. Pa gle ako ti iskreno vjerujes u konverziju i ne vjerujes uopste u bioloska ogranicenja onda otvaraj terapeutsku ordinaciju( posto se i ona tasniva na vjeri a ne na nauci) za homo i prioni na molitvu za homosexualce, nema ti druge.

Samo nemoj od mene ocekivati da me ubjedjues u genetiku i genomiku kompleksnih fenomena jer pratim desetine najeminentnijih ljudi iz tih oblasti, a i bliske su mi jer me zanima ljudska bioligija i ponasanje.

Mislim samo cemo se vrtjeti u krug a ne vidim razlog da mi ti objasnjavas nesto sto nije tvoj domen. Ako mi treba savjet advokata obraticu se tebi, Avokadu ili Riletu. Ili se pozovi na ljude koji se time bave i na kritiku od ljudi istog ranga, tako funkcionise nauka i jos treba zapeti i uciti kako bi se nesto razumjelo i vidjeli nedostaci.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Ronald рече

Pa da to je cilj narocito Rodoljubov jer njemu totalitarne metode i raskolnicke u vjerskom smislu nisu strane. 

Држте лопова. То је та фора. Али добро, пошто си прешао на аргументе ад хоминем, и уз то потпуно лажне, покупљено од одређених "ауторитета" на овом форуму, мени је знак да имаш проблем. Који су то моји тоталитарни и расколнички методи? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...