Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 16 минута, Срђан К. рече

Rekoh da je zalutao, on se ljuti kao petogodisnjak...

Nisam se naljutio... a to "zalutao" sam i ignorisao... kad čitaš poruke ako baš ne ide razumevanje napisanog probaj da sričeš... nekima bar malo pomaže...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Срђан К. рече

Hvala, ćale, prosvetio si me.

Nema na čemu ali nastojaću da ne bude "i drugi put" jer baš ozbiljno smaraš, tako da je najbolje da te ignorišem.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Sto ne citiras i ostatak poruke?:D

Tako sve vreme na ovom firumu radis, izvlacis iz konteksta i tesko smaras ljude svojim "pretpostavkama" i svojim "zaključcima".

Sam si poceo, javio si se na moju objavu nicim izazvan, a sada kad ti napokon neko na ovom forumu odgorvori tvojim stilom, onda se povlacis.

Tako je, ignorisi, jer ovo, rekoh ti po ko zna koji put (ali tvoja inteligencija je slaba, ne shvatas), nije tema za tebe. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Срђан К. рече

Tako sve vreme na ovom firumu radis, izvlacis iz konteksta i tesko smaras ljude svojim "pretpostavkama" i svojim "zaključcima".

Sam si poceo, javio si se na moju objavu nicim izazvan, a sada kad ti napokon neko na ovom forumu odgorvori tvojim stilom, onda se povlacis.

Tako je, ignorisi, jer ovo, rekoh ti po ko zna koji put (ali tvoja inteligencija je slaba, ne shvatas), nije tema za tebe. 

Није њему интелигенција слаба, него му је срце затворено а  логика  сведена на границе земаљског, али оно што је напарадоксалније је то, да највише времена проводи  причајући о Ономе који за њега не постоји. :D      

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Срђан К. рече

Zato što je retardiran.

Nije valjda da se tim citatom ponosiš? :)

Цитат

Ne radim.

Цитат

Sam si poceo, javio si se na moju objavu nicim izazvan,

Najnormalnije sam ušao u razgovor... nisam znao da je s tobom uzaludan... evo izvinjavam se... 

Цитат

a sada kad ti napokon neko na ovom forumu odgorvori tvojim stilom, onda se povlacis.

Kao što ljudi na forumu znaju, nemam ništa protiv oštrog prepucavanja, uvek i odgovaram shodno sagovorniku - fino sa finima a sa bezobraznima onako kako im dolikuje... ništa od toga nije problem... samo moram da imam na šta odgovorim... neki iole ozbiljan stav sagovornika... a tvoje poruke to ne sadrže... 

Цитат

Da si mi ti rekao da sam mudar i pametan ozbiljno bih se zabrinuo....

A kao što već rekoh, bojim se da te nisam pitao na kojim temama ću da učestvujem... može se na svakoj temi učestvovati i uz ignorisanje budala...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Zato što je retardiran.

Ne radim.

Najnormalnije sam ušao u razgovor... nisam znao da je s tobom uzaludan... evo izvinjavam se... 

Kao što ljudi na forumu znaju, nemam ništa protiv oštrog prepucavanja, uvek i odgovaram shodno sagovorniku - fino sa finima a sa bezobraznima onako kako im dolikuje... ništa od toga nije problem... samo moram da imam na šta odgovorim... neki iole ozbiljan stav sagovornika... a tvoje poruke to ne sadrže... 

A kao što već rekoh, bojim se da te nisam pitao na kojim temama ću da učestvujem... može se na svakoj temi učestvovati i uz ignorisanje budala...

Kako ces ignorisati samog sebe?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Zato što je retardiran.

Ne radim.

Ako je to sve sto si imao da kazes, pusti sada nas ozbiljnije da nastavimo diskusiju o ovoj temi.

Mozes da pratis, da se ucis, ne postavljaj glupa pitanja ili prati drugu temu, ovu si ionako popirlicno zaustavio svojom glupoćom.

Подели на овим сајтовима

Музичка пауза :-)

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

On 24.9.2019. at 14:05, Православни Србин рече
On 24.9.2019. at 13:48, Bokisd рече

Uf, brate,.... 

А Он одговарајући рече им: Нисте ли читали да је Онај који је у почетку створио човека мужа и жену створио их?.... И рече: Зато оставиће човек оца свог и матер, и прилепиће се к жени својој, и биће двоје једно тело.... Тако нису више двоје, него једно тело; а шта је Бог саставио човек да не раставља....

Али, кад си сад већ споменуо ово, не знам да ли схваташ да овом твојом логиком и тумачењем ове Христове реченице, неко врло лако, по истом принципу који си ти сад користио, може да оптужи целу институцију хришћанског монаштва да је заснована на кршењу ове Христове заповести. Том твојом логиком, монаси који се не жене, не рађају децу, него иду у манастир исто раздвајају мушкарца од жене. Наравно, мени који волим и поштујем наше монаштво то никад не би пало на памет, али неком другом би пало, и он би исто могао да се служи оваквом логиком. На пример, многи протестанти када говоре против монаштва се управо и служе овом логиком. 

Зато, мислим да ти је погрешна логика и тумачење. 

(ne mogu da stignem pre da odgovorim stigo mi neki drug iz inostranstva)

Vidi, problem je mozda sto sam trebao da naglasim da je ovo podvuceno crnom vezano sa prvom recenicom i drugim, ovo podvuceno je u kontekstu sa ostalim recenicama u citatu koji sam postavio od Isusa i samo sam podvukao crnom te reci zbog toga kako bi naglasio time sta je sustina onoga sto sam hteo da naglasim u tom celom Isusovm citatu i recima (vec sam to objasnio u predhodnoj poruci na ovu temu)....a to je ukratko ovo....

.... А Он одговарајући рече им: Нисте ли читали да је Онај који је у почетку створио човека мужа и жену створио их?....  i kada se cita u kontekstu moze da znaci da se ne rastavljaju muz i zena ni na nikakav nacin jer su bas tako u pocetku stvoreni kao dvoje koji mogu da budu jedno telo jer je Eva kost od kostiju Adamovih i samim tim ne postoji u Bozijem naumu nesto drugo i neka druga ljubavna i sexualna zajednica medju ljudima koja moze da bude ...dvoje jedno telo ... jer je Bog u tom pocetku stvaranja i rekao....И благослови их Бог, и рече им Бог: Рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њом, и будите господари.... i zbog toga i nema govora da je homo kao neka stvar koja ima bilo kakve veze sa Bozijim naumom o coveku jer prvo nemamo kost od kostiju bilo koga u homo vezi i zbog toga i nemamo dvoje u jednom telu... u homo prici dvoje ce uvek biti dvoje...:D ... i to je jos jedan razlog zasto to nije po prirodi, osim toga sto ne moze da obezbedi razmnozavanje i produzetak vrste, kao sto to moze hetero kao dvoje u jednom telu i samim tim imamo produzetak vrste i zivota na zemlji,..... hetero je zivot i davanje zivota i to je tako ocigledno da ne treba i nesto posebno naglasavati.

I, tacno je da ne treba monasi i monastvo da osudjuje i rastavlja i mrzi na brak kao ustanovu Boziju i blagoslov Crkve jer stoji tamo u onom kanonu Gangrskog sabora koji je osudio neke monahe iz neke jeresi koji su ovako gledali na brak...."Ako neko kudi brak, i gnusa se ili ukoreva zenu koja s muzem svojim spava, a verna je i pobozna, kao da (u braku) ne moze uci u Carstvo Bozije, neka je anatema "...

Подели на овим сајтовима

On 1.8.2019. at 22:53, Ronald рече

Naravno, Serafim Rouz je po nekim informacijama bio homosexualne orijentacije, veliki je podviznik bez obzirs na nenaucna lupetanja  a vjerovatno i mnogi drugi jer je to bio jedini nacin da ih ne kazne u ranijim vremenima. Vjerovatno su mnogi u tom trazenju postali velike askete, u Bogu i molitvi su nasli utjehu i smirenje. Ima ih na Svetoj Gori, jer kao sto kaze jedan monah, buduci dr teologije, vjerovatno i buduci pustinjak mom najboljem prijatelju( a njegov prijatelj jos iz tinejdzerskih dana) kad vide grci monasi uglavnom niski i ne bas lijepo gradjeni rusa monaha pojedu se od ljubomore jer su rusi visoki, lijepo gradjeni, haha:-)))Svi se bore sami sa sobom:-)  Na sajtu orthodoxandgay admin tog sajta je dugo godina sluzio u Crkvi, dr nauka, i njegovu pricu sam postavljao ovde, o njegovom duhovniku arhimandritu Atanasiju, vjerovatno svetitelju, i njegov odnos prema njegovoj orijentaciji i zelji da napusti sluzbu i vjenca se. Tekst pod nazivom The First duty of love is to listen:

https://orthodoxandgay.com/the-first-duty-of-love-is-to-listen

Ajmo sad da pišemo da su svi pederi i da je to normalno... Neko ima debele koristi od toga...

Подели на овим сајтовима

девијација према којој су овде неки наклоњени рађа нове девијације. 

matijas5.png
DNEVNAGAZETA.RS

Liberalna utopija Švedska ponovo je uspela da šokira svet, jer se u toj...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...