Jump to content

Жена блудница. А он?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 40 минута, Gogić рече

Da decaci nebi bili krivi,evo gosin Flojd daje primer kako treba umotati zenu da se "decaci" nebi sablaznjavali na zensku lepotu.

Нијећ'мо прећериват'. Ви''ш, љепша си кад нијеси обмотана. 

1 hour ago, Flojd рече

Oo, os ti mene volet takvog? :0212_rolleyes:

Нe смије признат' себи своја осјећања, али има ко осјећа. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

On 30.7.2019. at 21:24, Flojd рече

Moje misljenje je da smo Mi ono sto zelimo da budemo a ne sto neko napravi od nas. 

Slazem se u potpunosti sa Sanjom .:ok:

A postajemo biti ono sto zelimo sa zreloscu , svesnoscu sebe...taj proces kod svakog nije isti.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, БанеЛ рече

Нијећ'мо прећериват'. Ви''ш, љепша си кад нијеси обмотана.

Hvala Bane, al meni je uvek bila bitna lepota duse, jer moji su me vaspitali da cenim osobu, a ne izgled. 

Al kao sto si sam uvideo sada to pocinje od  skolskih klupa, jer je to uticaj medija i propagiranje tog spoljnog izgleda,sa ciljem propasti porodice...a sam primer si dao da su je primetili po utegnosti, a da je resavala samo zadatak, bila bi streberka , sto bi deca danas rekla smor ili ne znam vec kako.

Tako da se vracamo na pocetak teme, a zasto muskarci onda" startuju" takve?! Da muska publika to ne podrzava, toga ne bi bilo?!

Подели на овим сајтовима

Пожуда је у свима нама и не треба је провоцирати ничим код другога. Ако може свети Јован Златоусти да каже коју реч. Немам превод на српски, ако неко има, нека стави. Као блудни син, коментирао сам на другој теми о овоме па да не спамујем.

"Vi nosite svoju klopku svugdje i širite svoju mrežu po svim mjestima. Tvrdite da nikad niste pozivale druge na grijeh. I niste, zaista, svojim riječima, ali jeste svojim odijevanjem i svojim vladanjem, i to puno efikasnije nego bi mogle svojim glasom. Kada ste učinile grijeh u njegovom srcu, kako možete biti nevine? Recite mi koga ovaj svijet osuđuje? Koga suci na sudu osuđuju? One koji popiju otrov ili one koji su pripremili i prepisali fatalni napitak? Vi ste pripremile gnjusno piće, vi ste pružile piće koje zadaje smrt i vi ste veći zločinac nego oni koji truju tijelo; vi ne ubijate tijelo već dušu. I to ne radite neprijateljima, niti ste na to prisiljene nekom imaginarnom nužnošću, niti isprovocirane povredom, već iz glupe taštine i ponosa."

Ко провоцира, било мушко било женско, крив је. Ко се не одупире пожуди, крив је сам себи.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Богољуб 1 рече

"Vi nosite svoju klopku svugdje i širite svoju mrežu po svim mjestima. Tvrdite da nikad niste pozivale druge na grijeh. I niste, zaista, svojim riječima, ali jeste svojim odijevanjem i svojim vladanjem, i to puno efikasnije nego bi mogle svojim glasom. Kada ste učinile grijeh u njegovom srcu, kako možete biti nevine? "

Женска је лепота врхунац Божијег естетског дојма. Ништа што ми смртни, својим прљавим и жуљавим рукама створисмо, ма колико велелепно, не да се мерити са густом и разбарушеном плавом косом младе девојке.

"Не може се сакрити град који лежи на брду; нити се пали светиљка и ставља под мерицу, него на свећњак, и светли свима у кући"

Па што би онда ти, самозвани праведниче покрио такву лепоту, кад је Господ створио да светли и уздиже дух мушкараца?
Кажу, сјај злата служи да нас подсети на сјај Царства, али ја кажем да су то глупости. Сјај плавокосе дјеве је неупоредиво јачи, а злато нек јој сија на грудима и рукама, након што га вешт занатлија обради, али неће је засенити.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Богомислић рече

Женска је лепота врхунац Божијег естетског дојма. Ништа што ми смртни, својим прљавим и жуљавим рукама створисмо, ма колико велелепно, не да се мерити са густом и разбарушеном плавом косом младе девојке.

"Не може се сакрити град који лежи на брду; нити се пали светиљка и ставља под мерицу, него на свећњак, и светли свима у кући"

Па што би онда ти, самозвани праведниче покрио такву лепоту, кад је Господ створио да светли и уздиже дух мушкараца?
Кажу, сјај злата служи да нас подсети на сјај Царства, али ја кажем да су то глупости. Сјај плавокосе дјеве је неупоредиво јачи, а злато нек јој сија на грудима и рукама, након што га вешт занатлија обради, али неће је засенити.

Нису поистовећене страсти и его са иконом Божјом, криво сте разумели.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Богољуб 1 рече

Нису поистовећене страсти и его са иконом Божјом, криво сте разумели.

Право сам ја разумео, јер се бавим богомислијем више но било чиме другим.

Откуда онда плавокосе дјеве? Откуд златни пресек? Откуд лепота?

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Богомислић рече

Право сам ја разумео, јер се бавим богомислијем више но било чиме другим.

Откуда онда плавокосе дјеве? Откуд златни пресек? Откуд лепота?

Не желим ничим да кварим туђи лични дојам ни о мом упису, а ни о мени. Или да намећем своје тумачење и мишљење. Похвала или покуда, свеједно је, само нека свако дође до одговора који је њему потребан и на спасење.

Подели на овим сајтовима

On 1.8.2019. at 10:05, Gogić рече

a da je resavala samo zadatak, bila bi streberka

Утегнута штреберка! 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Богољуб 1 рече

Не желим ничим да кварим туђи лични дојам ни о мом упису, а ни о мени. Или да намећем своје тумачење и мишљење. Похвала или покуда, свеједно је, само нека свако дође до одговора који је њему потребан и на спасење.

Брате, много смернословиш за некога ко нема велику схиму. Ја нисам прозорљив, али видим да ту нечег има и из најбоље намере ти саветујем да одеш код неког прозорљивог духовника да ти мало загребе по том смирењу, Бог зна шта ће наћи.

Нашао је тако и блаженопочивши патријарх Павле трунку гордости код Павла Аксентијевића, а шта би тек код нас грешних ишчачкао...

Подели на овим сајтовима

Е баш сам будала... стокаратна слепа. Хвала што приметисте. Уствари хтео сам да кажем да сам јако паметан и да то прекријем лажним смирењем. Али прокужисте ме и одох из ових стопа да се дурим и да се правим смирен на неком другом форуму. 

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Богољуб 1 рече

Е баш сам будала... стокаратна слепа. Хвала што приметисте. Уствари хтео сам да кажем да сам јако паметан и да то прекријем лажним смирењем. Али прокужисте ме и одох из ових стопа да се дурим и да се правим смирен на неком другом форуму. 

Хвала пуно и слава Богу. Праштајте и помените. Само пазите да не мислите да сами истерујете ђаволе, то је опасно...

Ајд' у здравље ти било, брате!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Богољуб 1 рече

Хвала пуно и слава Богу. Праштајте и помените. Само пазите да не мислите да сами истерујете ђаволе, то је опасно...

Ајд' у здравље ти било, брате!

Е, овај је готов, још и сам са собом почео да прича, као да разговара са @Богомислић ем. :mahmah:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...