Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Жика рече

Чуо сам да је незгодан кад испитује. Мени је предавао, али је испит био писмено код асистента. Мада, он је доктор филозофије и патрологија није његова струка а предаје на Богословском факултету.

И код њега сам полагао више испита на сва три нивоа студија. Увек усмено (тако сам тражио, а он је дозвољавап). И увек сам добијао највише оцене. Професоро Перишић међу студентима важи за строгог и захтевног професора. То донекле и јесте тачно. Немогуће је код њега положити испит без озбиљног знања. Са друге стране, мени је он остао у веома драгој успемени и изузетно га због тога ценим - јер ми је са њим почело интересовање за Светог Августина. Он је створио тај темељ у мени, који сам ја касније назидао и на крају докторирао на теми Светог Августина.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, "Tamo daleko" рече

Pa dobro jesi li to saopstio Djurovicu, obzirom da je on zapoceo licni obracun sa vl.Maksimom sto nije primljen na PBF? 

Nisi me razumela . Jovan je govorio o tome kako ga je oterao sa Fakulteta za ikonopis. To sam mu davno ispričao!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Перишић се понашао као џукела. У складу са својом палом природом. Ништа од тих зајебанција није смео да ти приреди. То се ради пре тога. 

Добро, то су све споредне ствари. Ја сам их примио као пастирско деловање да смирено носим своју титулу и да се не гордим. :)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Александар Милојков рече

Сад сам премотао видео и баш сам налетео кад причаш да као што је Отац први тако треба да буде и у Цркви. То многи сад критикују у теологији Зизјуласа а ни владика Иринеј се не слаже с тим. Не знам да ли можемо унутартројичне односе да пресликавамо на Цркву.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Александар Милојков рече

Добро, то су све споредне ствари. Ја сам их примио као пастирско деловање да смирено носим своју титулу и да се не гордим. :)

Који је то минут?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Сад сам премотао видео и баш сам налетео кад причаш да као што је Отац први тако треба да буде и у Цркви. То многи сад критикују у теологији Зизјуласа а ни владика Иринеј се не слаже с тим. Не знам да ли можемо унутартројичне односе да пресликавамо на Цркву.

Мен није јасно у чему се онда Милојко не слаже са Максом?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Жика рече

То многи сад критикују у теологији Зизјуласа а ни владика Иринеј се не слаже с тим. Не знам да ли можемо унутартројичне односе да пресликавамо на Цркву.

На неки начин - да. Ако правилно разумемо тријадологију, то ће нам помоћи да правилно разумемо и еклисиологију. О томе ћу тек да пишем. Ово што сада ради ЦП нема везе са тим. Напротив.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Жика рече

Који је то минут?

Не знам тачно. После Цбетковића је испитивао Перишић.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Мен није јасно у чему се онда Милојко не слаже са Максом?

Полако, полако, о односу тријадологија-еклисиологија ћу тек да пишем. Кад напишем онда ме критикуј. Пусти сад Максима. Он јесте мој драги (бивши) ментор и за вијек и вјеков драги човек и владика, али је и мени и њему Бог подари главе - свакоме своју. Тако да и ја и он мислимо својом главом. Тако ћу и ја писати оно што мислим својом главом, па ћеш ти Аво читати и критиковати. А ја ћу увек радо са тобом на ту тему, али кад напишем нешто.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...