Милан Ракић Написано Јул 17, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече Па, оно... Христос нам је омогућио вечни живот, Гутенберг да читамо књиге. Ал' коју смо конкретно корист имали од слетања на Месец? Мислим, лепо што су скокнули до горе, али чесму све то? К`о што рекох и претходним(а), имаш слободу дотвориш посебну тему. Молио бих да ову оставиш "на миру". Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 2 минута, Милан Ракић рече К`о што рекох и претходним(а), имаш слободу дотвориш посебну тему. Молио бих да ову оставиш "на миру". Ма, нисам хтео да ти спамујем тему, него ме стварно занима која вајда од тога. Притом, ја верујем да су они заиста били тамо, него не контам зашто... Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 То су говорили и морепловцима, шта путујете преко тих мора. obi-wan, Милан Ракић and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 17, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 17 минута, Desiderius Erasmus рече Ма, нисам хтео да ти спамујем тему, него ме стварно занима која вајда од тога. Притом, ја верујем да су они заиста били тамо, него не контам зашто... Нзнм. како да ти објасним лични став. По мени, читава "прича" слања људи у космос, почев од пуковника Гагарина осам година пре (1961.), па до поручника Армстронга пре 50 лет(а), пердставља синтезу свих дотадашњих знања и открића, а на једном "хуманом" задатку - истраживања свемира. У најкраћем тако. RYLAH, Desiderius Erasmus, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 25 минута, Desiderius Erasmus рече Па, оно... Христос нам је омогућио вечни живот, Гутенберг да читамо књиге. Ал' коју смо конкретно корист имали од слетања на Месец? Мислим, лепо што су скокнули до горе, али чесму све то? Без да спамујем тему, али од слетања на Месец смо имали милијарду патената и других открића која су помогла развој целе цивилизације. Отприлике да је свемирска трка урадила за човечанство онолико колико штампарија (коју није измислио Гутенберг *) и хуманизам и ренесанса заједно. Ако те жуља што је Армстронг тема, аутор теме је нагласио да њега и гагарина сврстава на исто место по значају, тако да и ту можеш да одахнеш. Ако ти је и то мало, видели смо колико смо, као Божја творевина, способни, и за какве смо велике подухвате створени, само ако се удружимо у јединствен племенит циљ. То свакоме на први поглед говори шта су људи и до каквих све висина могу да досегну, само ако се драговољно препусте Извору. Извињавам се ако је спам, ал ово је да се пише о великом подухвату а не вазда да се омаловажавају овакве позитивне и ретко лепе теме. Надам се да, ако оћеш даљу расправу на ове теме, отвориш посебну тему, и може тамо да се настави ова дебата. *https://io9.gizmodo.com/printed-books-existed-nearly-600-years-before-gutenberg-5910249 Драшко, Милан Ракић, Desiderius Erasmus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 4 минута, RYLAH рече Ако те жуља што је Армстронг тема, аутор теме је нагласио да њега и гагарина сврстава на исто место по значају, тако да и ту можеш да одахнеш. Ма, јок бре... Што бих више готивио бољшевика Гагарина од Армстронга... А и нисам неки претерани русофил... пре 6 минута, RYLAH рече ал ово је да се пише о великом подухвату а не вазда да се омаловажавају овакве позитивне и ретко лепе теме. Ок, само сам хтео да ми неко објасни значај тога, без намере да омаловажавам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 17, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 Брате Дезидерије! Е ово што је Рилан рекао. Нисам умео и био паметан најпосле да се тако изразим. Поред онога што рекох, Риле је поменуо и тај моменат. Чињеницу да када се удружимо, све можемо. Што би рекао Тајновидац - "Мало руках, малена и снага" или пак још боље Мато Ловрак у бесмртном Рељином филму "Влак у снијегу". Ето! Мен` на то "личи". Појединачно и свеукупно. Науштрб и свих "хладних" ратова и осталих зајебанција. Flojd and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 Сви математичари, инжењери, физичари и техничари су имали свој посао. Нису морали да перу судове и да раде по бутицима. Сама економија је добитник овом мисијом. Ни један долар није остављен на Месецу, него је уложен у живот запослених и индустрију и науку земље. Милан Ракић, Жика and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 1 сат, Desiderius Erasmus рече Па, оно... Христос нам је омогућио вечни живот, Гутенберг да читамо књиге. Ал' коју смо конкретно корист имали од слетања на Месец? Мислим, лепо што су скокнули до горе, али чесму све то? Ovo ti je pitanje na nivou pauze u toku plascenja sena, dok smo seli u `lad da malo da`nemo dusom i popijemo koju `ladnu vodu. Ako imas zavrsenu srednju skolu - a to malo ko da nema - da postavis ovakvo pitanje je u najmanu ruku bezveze. A ako imas zavrsenu visoku skolu - o tempora, o mores... Драшко and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 17, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 5 минута, obi-wan рече dok smo seli u `lad da malo da`nemo dusom i popijemo koju `ladnu vodu. Пиво! Генерале - пиво! obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 1 минут, Милан Ракић рече Пиво! Генерале - пиво! Ne smem pivo zbog zeluca, jedino kvas, to moze... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 17, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 5 минута, obi-wan рече Ne smem pivo zbog zeluca, jedino kvas, to moze... јбга. Ново време, нове тенденције. Б(р)ез да критикујем нешто, оправдани разлози су у питању. Нооо... Дошла времена за цигаром б(р)ез дима, пивом б(р)ез алкохола, сексом б(р)ез љубавви... Пропашћемо... И требамо! Flavius Belisarius, Desiderius Erasmus, Flojd and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 3 часа, obi-wan рече Ne smem pivo zbog zeluca, jedino kvas, to moze... Ајд на по један ладан, има у фрижидеру, а ове празне ће да послуже као мета те док седимо у ладовини и онако ''ладни ко шприцер'' констатујемо: ''ене, амери одоше на Месец '' Flojd, Милан Ракић and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 5 часа, Desiderius Erasmus рече Ма, јок бре... Што бих више готивио бољшевика Гагарина од Армстронга... А и нисам неки претерани русофил... Ок, само сам хтео да ми неко објасни значај тога, без намере да омаловажавам... Posle povratka iz космоса prirede prijem Ruski vrhovnici u čast Gagarinu, pozovu i patrijarha i da bi malo ponizili patrijarha pitaju Gagarina "je li, a jel si video Boga tamo gore..?" Vide neko od "boljševika" kako neka žena ljubi ruku patrijarhu..."sklonite tu ženu" naredi президент! Ne možemo...rekoše komsomolci...to je Gagrinova mama! obi-wan, Милан Ракић and Жика је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 17, 2019 Пријави Подели Написано Јул 17, 2019 пре 5 часа, Милан Ракић рече Нзнм. како да ти објасним лични став. По мени, читава "прича" слања људи у космос, почев од пуковника Гагарина осам година пре (1961.), па до поручника Армстронга пре 50 лет(а), пердставља синтезу свих дотадашњих знања и открића, а на једном "хуманом" задатку - истраживања свемира. У најкраћем тако. To je čak i možda najsvetliji deo XX veka Lično verujem da su tamo bili i da nije sve samo u prestižu i takmičenju sa Rusima. Baš smo zaglavili u kategorije dobri Rusi...govnjavi Ameri...itd... I jedni o drugi su imali žrtava u tim prvim pokušajima odlaska u svemir Mesec je ipak još mnoooogo visi zadatak i dokaz kako se mogu razvijati talenti u kreativnom pravcu. obi-wan and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука