Jump to content

МИЛО МИРАШУ ОТВАРА ВРАТА: Најавио „обнову“ тзв. ЦПЦ и уклањање цркве на Румији и крстионце на Михољској превлаци

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 36 минута, Zoran Đurović рече

Био је један симпа педер у Смедереву, па рече чика Мићку, који га је позвао у цркву да се причести: Не може ... у ... и душа у рај. Све је казао. Ти види са Лохијем како стоје ствари.  

Oче, замолио бих Вас једно, а то су две ствари!

Но, пре тога једно питање. Какве везе има ичија сексуална оријентација - да се тако изразим, са предметном темом и темама? И откуда потреба за оваквим грозним инсинуацијама?

Дакле, друг Панарет је члан нашег Форума дужи низ година. Више се и не сећам да ли се аутовао јавно или можда приватно Вама или коме год. То је и небитно.

Свакако, учествовао је у дискусијама на темама о хомосексуалцима и њиховом месту у Цркви. На врло коректан и културан начин, те је (и) због таквог наступа прихваћен од наше форумске заједнице и није био (барем не у већој мери) предмет спрдњи, прозивки и проче из разлога својих интересовања или просто начина живота "иза четири зида"...

С тим у вези Вас молим да:

1) убудуће избегавате "прозивке" саговорника који се са Вама не слажу, а по било ком основу-понајвише износећи на видело дана нечију приватност.

2) пишете о теми ако имате шта, не прозивајући и "тагујући" људе чим тема/е на неки начин "умину".

Да ли сте све рекли-не знам. На до сада речено, ко је имао шта да каже и одговори (мислећи на Ваше опоненте)-одговорио је. Свакако нико није дужан да распреда по тачкама. Ако ли Вам се не свиђа нечији начин комуникације, имате "блок" гумб, имате могућност да на тог неког не обраћате пажњу... Има разних начина. Прозивка није један од таквих.

"Турбина се завртела" и свакако после свега овога, ништа више неће бити исто. Ни за поједине појединце, нити за нашу Цркву у целини. Видећемо како ће бити. 

До тада, ако може, само фино. 

Унапред хвала.

Ово се наравно односи и на другу страну/е.

Хвала.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 197
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Милан Ракић рече

До тада, ако може, само фино. 

Унапред хвала.

Ово се наравно односи и на другу страну/е.

Хвала.

Ја сам иницијатор тог хумора између Панарета и О.Зорана. На теми о писмима Митрополији ЦГ приморској, Панарет се солидарисао са врстом писања Макарија, Камењарца, тристатри... и поставио песму геј месија у тему о музици. На профил му је слика електромагнетног поља које користе и ЛГБТ називајући то дуга.

Песма "Геј месија" је пародија на неке теологе који уче да по разговору Христа са садукејима о питању брака на светован начин, у рају... где сматрају да у рају нема размножавања људи, којих ипак неким методама мора бити као звезда небеских-значи непребројиво потомство са тиме да брак неће у рају бити као у свету, већ ће бити за вечност...

Зато сам ја због песме геј месија и текстова на теми закључио да је можда Панарет трол који глуми педера, да покушава да дискредитује ставове глумећи хомосексуалаца. Због чега нисам био пријављен админима од њега, чак се и насмејао. У том духу даље је настављена конверзација кроз шалу на теми која је део ове теме... 

Зашто сам посумљао да је трол? на тој теми се појавио Горан Ликић који је имао нешто типа, 20 порука и 400 лајкова. Па је троловао, такође је имао стари профил. Након које критике да има толико лајкова, они су спали на разуман ниво као и код осталих форумаша, што видех касније током разговора. Ако нисам превидео број лајкова а мсм. да нисам. Онда су му лајкови нестали мађионичарским триком? Или се ради о тролу са везама код неког админа:ladan:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Аристарх рече

Зашто сам посумљао да је трол? на тој теми се појавио Горан Ликић који је имао нешто типа, 20 порука и 400 лајкова. Па је троловао, такође је имао стари профил. Након које критике да има толико лајкова, они су спали на разуман ниво као и код осталих форумаша, што видех касније на теми. Ако нисам превидео број лајкова а мсм. да нисам. Онда су му лајкови нестали мађионичарским триком? Или се ради о тролу са везама код неког админа:ladan:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

On model za prevazilaženje podjela vidi u formiranju Pravoslavne crkve Crne Gore, koja će otvoriti vrata za sve vjerujuće ljude pravoslavne vjeroispovjesti, a koja će doprinijeti daljoj društvenoj koheziji Crne Gore.

Да, али овде се ради о поделама Црногораца на оне који се сматрају Црногорцима а имају Српско порело и оне који се сматрају Црногорцима а имају албанско порекло. Што је глупост, Албанци са КиМ (ужи круг Хашима Тачија) су најавили да се мора дефинисат стратегија свих албанаца за очување идентитета албанаца у ЦГ, што ће вероватно подразумевати оснивање епархије Албанске Православне Цркве у Црној Гори.

Чак и да изузмемо утицај Албанске Православне Цркве која ће сигурно да ради исто што и Румунска са власима у СРБ. Црногорска Православна Црква на крају не може да има више од 40.000 верника. За што нема ни свештенике

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Милан Ракић рече

Свакако, учествовао је у дискусијама на темама о хомосексуалцима и њиховом месту у Цркви. На врло коректан и културан начин, те је (и) због таквог наступа прихваћен од наше форумске заједнице и није био (барем не у већој мери) предмет спрдњи, прозивки и проче из разлога својих интересовања или просто начина живота "иза четири зида"...

Свакако да ниси разумео жаоку. Никакве дискриминације или сличног није било са моје стране, јер ја волим педере, али не у мојој кући, и могу да им помажем саветима и сл. када ми се обрате, као и у овом случају. Овде је критика била лохиопоклонства. Дечко нема никакав критички отклон у вези Лохија, а Лохи је све само не умерени критичар педера. Практично не постоји нешто што бих ја могао рећи на рачун педера а да то Лохи није горе рекао. Не прави се будала. Моји ставови се знају. Кад морам да ти дочаравам, ја сам Панарету рекао да је потпуно сулудо да он подржава ставове лика који га је осудио на пакао. Канда вас је ова врућица оборила, удрила вам у главу... Немој ти да ме зајебаваш гратис.  

Подели на овим сајтовима

Милане,  хвала ти што си реаговао, било је крајње време да неко из администрације упозори на Ђуровићеве гадости које просипа овде по форуму. 

Не због мене лично, већ због форума у целини и његовог угледа. Лично, никада нисам пријавио Ђуровића и чак сам одбијао предлоге других форумаша који су ми се јављали како би пријавили. 

Зашто? Зато што смо на тај начин могли да добијемо на тацни много целовитији лик ове особе, који је показао не само колико ниско он може да се спусти, већ и начин на који третира људе. Сетимо се да ми је имплицитно (јавно, на страну приватно) пружао "разумевање" и "подршку" због моје секс. оријентације (која уопште није била тема) како бих прешао у његов табор  (то је његов поглед на свет) и послужио му у његовом нападу на СПЦ у Црној Гори, но како до тога није дошло и како сам заузео супротан став почеле су најпримитивније увреде по истом основу (укључујући ту и одвратне коментаре са других његових профила). Дакле - за оне у његовом тору чешање по ушима, за оне који размишљају другачије или супротно - вређање и пљувачина. Човек без етичких ставова. 

пре 2 часа, Милан Ракић рече

2) пишете о теми ако имате шта, не прозивајући и "тагујући" људе чим тема/е на неки начин "умину".

Да ли сте све рекли-не знам. На до сада речено, ко је имао шта да каже и одговори (мислећи на Ваше опоненте)-одговорио је. Свакако нико није дужан да распреда по тачкама. Ако ли Вам се не свиђа нечији начин комуникације, имате "блок" гумб, имате могућност да на тог неког не обраћате пажњу... Има разних начина. Прозивка није један од таквих.

Ово је посебно важно. На ово сам реаговао. Његово спамовање тема, троловање и силовање форума како би се произвео материјал за бескрајно изливање његових баљезгарија- одавно се нису смели толерисати. 

С обзиром да сте сада реаговали, најављујем да ћу га и сам пријављивати где год буде се понашао на начин супротан правилима комуникације на форуму и у том случају очекујем реакцију. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Панарет рече

Милане,  хвала ти што си реаговао, било је крајње време да неко из администрације упозори на Ђуровићеве гадости које просипа овде по форуму. 

Не због мене лично, већ због форума у целини и његовог угледа. Лично, никада нисам пријавио Ђуровића и чак сам одбијао предлоге других форумаша који су ми се јављали како би пријавили. 

Зашто? Зато што смо на тај начин могли да добијемо на тацни много целовитији лик ове особе, који је показао не само колико ниско он може да се спусти, већ и начин на који третира људе. Сетимо се да ми је имплицитно (јавно, на страну приватно) пружао "разумевање" и "подршку" због моје секс. оријентације (која уопште није била тема) како бих прешао у његов табор  (то је његов поглед на свет) и послужио му у његовом нападу на СПЦ у Црној Гори, но како до тога није дошло и како сам заузео супротан став почеле су најпримитивније увреде по истом основу (укључујући ту и одвратне коментаре са других његових профила). Дакле - за оне у његовом тору чешање по ушима, за оне који размишљају другачије или супротно - вређање и пљувачина. Човек без етичких ставова. 

Није ти фора то. Ја сам тај који ти је због песме геј месија и коментара рекао да глумиш геј-а на теми, намерно да би дискредитовао јако битну тему. Сваку тему мош да заобиђеш. мене си требао да пријавиш не О.Зорана што показује да га намешташ на личним основама, изостављајући мене као првог критичара где си ти рекао ОК и насмејао се што не говори о увређености:).

Ја мсм. да се овде направио разговор на форуму уопштено, такав да је у складу са законом. А опет да не излази из оквира нормалне дискусије између људи. Мораш и ти да будеш цивилизован као и ми остали до сада, не као Штампар Макарије да се бавиш сексуалним фантазијама о другима. Што је показао постављајући геј слике из фотошопа, јер друге нема, па су админи реаговали...

Што се теме о ЦГ тиче. О.Зоран је Свештеник васељенски. Имаш на оној теми најмање још 5-6 озбиљних свештеника... Већина нас лично познаје Митрополита Амфилохија, са тиме да је немам телефон од Амфилохија као О.Зоран и остали... Ја нпр. сам крштен у Руску Православну Цркву и миропомазан више пута по рукама... са широким благословима чинодејствовања, проклињања (не схвати то лично) и наукоделовања (не теолошким то радим без дипломе). Игром случаја ја сам ти РПЦ не СПЦ иако се причешћујем код СПЦ... Тако ми се удесило да сам тамо студирао и одлучио да се крстим.

Сад треба бановат О.Зорана због тебе, макарија, лазића... мени то не делује поштено са твоје стране. Али видим да ради нека машина кроз тебе0703_read. Да не знаш можда где су ми поруке са статуса Смаргадни камичак које је она мени слала и ја њој на теолошкој теми, нотификације ми стигле, али порука нема да их видим.... Обзиром да ми се поке.инфо не јављају и не реагују на туђа вређања мене кад ми Зоки каже да маструбирам (нашта се не љутим, јер схватам аналогију), а ти си привилегован профил ипак. ЈА немам везе код админа, делује ми да нема ни О.Зоран... Па хришћански те питам, ако ми мош то проверит:945729:

Измењено од Аристарх
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Свакако да ниси разумео жаоку. Никакве дискриминације или сличног није било са моје стране, јер ја волим педере, али не у мојој кући, и могу да им помажем саветима и сл. када ми се обрате, као и у овом случају. Овде је критика била лохиопоклонства. Дечко нема никакав критички отклон у вези Лохија, а Лохи је све само не умерени критичар педера. Практично не постоји нешто што бих ја могао рећи на рачун педера а да то Лохи није горе рекао. Не прави се будала. Моји ставови се знају. Кад морам да ти дочаравам, ја сам Панарету рекао да је потпуно сулудо да он подржава ставове лика који га је осудио на пакао. Канда вас је ова врућица оборила, удрила вам у главу... Немој ти да ме зајебаваш гратис.  

Oče kako želite. Rekoh što sam imao i zamolio sam Vas kao čoveka. 

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Аристарх рече

Да не знаш можда где су ми поруке са статуса Смаргадни камичак које је она мени слала и ја њој на теолошкој теми, нотификације ми стигле, али порука нема да их видим....

Ja ih obrisala... :stadaradim:

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Smaragdni kamičak рече

Ja ih obrisala... :stadaradim:

Предпоставио сам да си ти обрисла, шалио сам се око админа, јер бих добио поруку неку од администратора.

Него сам имао осећај да ћеш ово прочитат, па рекох има везе са оним твојим статусом, иако никад нисам стиго због тебе да прочитам твој одг. :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Милан Ракић рече

С тим у вези Вас молим да:

1) убудуће избегавате "прозивке" саговорника који се са Вама не слажу, а по било ком основу-понајвише износећи на видело дана нечију приватност.

Милане, крајње је време време било, стварно. Молим те и да ово "прозивке" прошириш на увреде, јер се суштински о томе ради. То "прозивке" је баш  еуфимистично. Осим тога, човек је већ имао, колико сам схватио, меру одобравања, а након тога је наставио са разним увредама разних људи. Чисто ради подсећања. Ја сам два или три пута пријављивао његове увредљиве поруке. И молим те, стварно је депласирано то што неко из администрације реагује у фазону ЕУ " да обе  стране спусте лопту". То се десило мени, сад се десило и Панарету и мислим још некоме. 

И потпуно си у праву за ово таговање - кад не зна шта ће, онда прозива и дозива људе, понаша се као локални кабадахија у кафани - ајде одговори ми ово или оно, ако нећеш, онда си ово или оно...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Милан Ракић рече

Oče kako želite. Rekoh što sam imao i zamolio sam Vas kao čoveka. 

Ја ћу бит слободан да се умешам у причу. Иако сам завршио пројекат који цртам на комп, па самим тим напушам рачунар и до после нове год. нећу бити на форуму.

Али део сам ове приче ипак. Ја мсм. да му треба обрисат ове коментаре као и Панаретове, моје коментаре укључујући и овај, камичака и ваше. Све на тему овог сукоба, јер ако је претерао Ђуровић по админима. онда мора да буде кажњен брисањем порука... Ана Чарнојевић је замолила више пута да се овакве дискусије задрже на тему о Писмима... Док би ова требала да обухвати неку озбиљност намере рушења крстионице... где не би било експлицитних фотографија и разних коментара...

Значи ова тема има сестринску другу тему где се води слична дискусија. По тој теми, за сада је Мираш делује ипак главни играч, Амфилохије се јавно огласио са снимком да није Милов човек за ЦПЦ. Јер ако Амфилохије није главни човек а Мираш је дочекан код Мила који је сигуран у томус, то значи да писмо које је објавила Митрополија не важи више као релевантна вест и томус ће бити додељен новој Цркви у Црној Гори ван Митрополије ЦГ приморске.

Само користе психички умор О.Зорана и оптужују га за нешто што сам му ја рекао (панарету) и није му сметало тада, али му сад смета. Ја први сам критиковао питање крштења, стајући на страну Амфилохија и супротно од Зорана. Јер знам да има више поново крштених у СПЦ из РКЦ, него што имамо Свештеника и монаштва заједно. Такође римокатолик може да уђе у лични раскол са РКЦ и да се поново крсти и постане Православни верник. Као што су урадили они расколници од римокатолика (2 бискупа, 4 свештеника и сви њихови верници) на Филипине. То је све једно крштење по Символу Вере:smeh1:...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Аристарх рече

Такође римокатолик може да уђе у лични раскол са РКЦ и да се поново крсти и постане Православни верник. Као што су урадили они расколници од римокатолика (2 бискупа, 4 свештеника и сви њихови верници) на Филипине. То је све једно крштење по Символу Вере:smeh1:...

Ја те крстим а ти прдиш. Објави ту вест. Рекао сам ти да нису католици у питању. Не разумем ово троловање. поготово што сам ти рекао да се не разумеш у проблематику крштења. Имаш луцидне моменте, али си овде као у делиријум тременс. Не третирај теме у које се не разумеш. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Ко те не зна, скупо би те платио. 

1) Никада ниси рекао да је Иринеј твој владика

2) Ћутиш, тј, прихваташ да на новотарским литургијама не силази Дух Свети.

Ерго, нека си секта и не интересује ме која. Само немој да продајеш овде маглу и да се правиш православцем. Имали смо вас доста. Ти си узео да учиш Патријарха за шта се цркве користе! И још те админи трпе! Да се ја нешто питам, давно бих те блокнуо. 

Теби, бре, немам шта да причам, да те уверам ко сам и шта сам. Ти си нико и ништа овде. Разумеш: нико и ништа. Обичан форумаш као и сви други. Немаш апсолутно никакво право да мене или било кога другог преслишаваш. И то "секташ" је јасна увреда, изговорена по ко зна који пут, коју администрација, из њој знаних разлога, пропушта да санкционише.

А треба имати посебну структуру личности па пребацивати другоме (у ствари инсинуирати непостојеће) оно што сам радиш. Ти ћеш мени да инсинуираш да учим патријарха!? Ти, који си пре две године рекао како ћеш да даш сувишли одговор патријарху Иринеју на његов несувисли потез. Ти, који свако мало "учиш и преслишаваш" владике о свему и свачему, ("Срж проблема је што владике више не верују у Писма. Част изузецима." " Немојте да нам трујете веру. Оставите са стране ваше жеље за моћју и самозаљубљеност. Када већ у очима смртника бивате карикатуре, какви ли ћете бити у очима Исусовим?" " Да ли вам је неко рекао да сте смртни? Да ваше говно не мирише него смрди?" "Требало би да свакодневно благодарите Богу што имате нас који указују на пут ка Господу." "Светости, повукли сте погрешне потезе, али моја смиреност је вама на услузи. Окрените телефон." "Није вас срамота да узмете у уста име Саве који је крварио ноге по камењу? Лагао Доментијан? Није. Него немате вере и образа. Тргујете са Савом и користите га за ваше бесмислене и овоземаљске циљеве! " итд.итд.)  Све су ово твоје речи, и још много тога. Умислио си да си неко и нешто, а ниси нико и ништа.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

И то "секташ" је јасна увреда, изговорена по ко зна који пут, коју администрација, из њој знаних разлога, пропушта да санкционише.

Није. Мој владика је Генадије. И православни сам свештеник при цариградској патријаршији. 

Напиши: Мој владика је Иринеј. - Нећеш? Секташ си или неки јеретик. Са правом те сумњичимо за јерес јер си подржавао Артемија и Никодима, а сада нећеш да се одрекнеш става да на новотарске службе не силази Дух Свети. Јеси јеретик и секташ. Нећеш да исповедиш православно учење. Ствар је једноставна. 

Када покушаваш да поредиш мене и себе то је као кад неко помисли да су исто око и дупе. Ти немаш предуслове да изразиш неки теолошки став и да он има релевантност. Неписмен си. Ја сам доктор у тој материји. Како ти није јасна разлика? Исто је, као и ја, Јустин могао да критикује сабор. Јер је он био теолог, а не дунстер као ти. Шта си попио па си полудео да се поредиш са мном?   

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...