Jump to content

Митрополит Амфилохије: Први пут у историји атеиста покушава да ствара своју цркву!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Митрополит Амфилохије је контраверзна личност, али се надам да ће ипак остати веран СПЦ-у. Он је једини који може нањети велике штете нашој цркви. Његова ситуација је сложена као и ситуација Онуфрија у Украјини. Већина ву ерника и свештенства вероватно имају српску националну свест, али већина која уз помоћ државе расте у држави има црногорску свест, а треба мислити и о њима у пастирском смислу.Он  има подељену националу свест српско-црногорску.  С друге стране оно што ја подразумевам под српском свешћу (Скоро непрекинута нит од српске прве државе, преко косовског мита до данашњих дана) је у Србији још у горем стању него у Црној Гори. Ако би Вучић сутра рекао да су Срби Албанци мислим да би 20% становништва и тзв. интелектуалаца почело да брани ту тезу без имало стида. Амфилохије брани Косово јер је то и стуб идентитета традиционалне Црне Горе али и Срба у БиХ као и Хрватској, чак више него у самој Србији. Амфилохија нападају вучичевци не зато што је он против таквог српства већ зато што је још увек за њега. Велика искушења иду за све, али изгледа да тако мора да се види што би ми рекли ко је вера, а ко невера. Све оно што је било некад у време Христа и апостола се и сада понавља у неком облику. Ја би волео васкрсење без крста, али знам да то не иде, Бог допушта све ово да и сами видимо ко смо и шта смо и од ког смо материјала. Чини ми се да сам ја слама, али Бог зна. Да ли ће бити државе, Косова у Србији и српске Црне Горе не знам. То се мени чинило неупитно и дио мог разумевања себе и света пола мог живота. Цркве ће бити то је сигурно, оно што је идол ће отпасти, само да са идолом и ми не отпаднемо. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...