Jump to content

Раскиди - грех или слобода избора?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Рапсоди рече

Нису па...ја нисам инквизиција...и опет кажем то није никакав идеал. Ако има више марсоваца од  разведених, значи да није идеал . 

Ideal u necemu nema nikakve veze sa masom ili kolicinom onih koji su ga dostigli, to je rec koja opisuje najvisi cilj u tom necemu. Dakle - jeste ideal (idealno).

пре 4 минута, Рапсоди рече

Све је релативно. Мени је већа увреда (ако не и највећа) рећи ми да сам суботар или слично много већа него нашалити се на  начин какао сам ја са тобом. И даље сматрам да те дрма лудило средњих година. И све је лично, ајде молим те да не вадим твоје постове  односно  увреде . 

Твоји коментари у односу на мене нису лични а моји у односу на тебе јесу....хах.

Nigde nisam tebi rekao da si subotar, nego da je ovakvo pisanje subotarsko naklapanje. Razlika je ogromna za onog ko ima oci da vidi.

Sto se drugog tice, realno - smatraj sta `oces, za to me nesto bas zabole pertla. Jednom sam rekao sta imam, necu da ponavljam, okatima je i to dosta.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 175
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Bokisd рече

Ja nisam stekao takav utisak, stvarno.

Ja jesam.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

Isto sto i sa zitijem sv. kralja Milutina, na primer. Nego, kod Ksenije u zitiju (i akatistu) imas lekara koji osta bez zene, pa se ponovo ozeni, iako je jedan za ceo zivot ideal. Pri svemu tome, sama Ksenija je posredovala u tom drugom braku. Sta cemo sad s tim?

I opet mi nisi odgovorila na sasvim direknto pitanje.

Evo, da ti malo pomognem: od pomenutih razvedenih ljudi, ja se druzim sa svim, i odlicno poznajem i muzeve i zene. Ne treba mnogo da naglasavam da u osvnovi niko od njih nije nikakav zlikovac, niti sta blizu toga, nego sasvim normalni ljudi, obicni kao i svi mi. I dan-danas, jasno, ja se druzim (kad za to naidje prilika) sa svima njima, bez razlike, i nikog ne zelim da odsecem od sebe ili da odbacim.

Dakle, kako ovo prethodno pisanije uklapas u to da imas sasvim konkretne ljude u zivotu koji nisu ispunili ideal jednobracnosti? Kako bi se s njima druzila, ako bi? Kakav bi dozivljaj imala razgovarajuci s njima, ako bi? Ili bi se jednostavno - kao neko ovde - povukla i prekinula kontakte sa takvima?

Jos jednom da podvucem - a to ti znas vec odlicno, jer si npr. ucestvovala na temi koju je svojevremeno otvorio Vladan, kad mu je preminula zena - da sam ja za to da svaki Hriscanin treba da stremi najboljem od samog sebe, bez obzira kuda ce sve zivot da ga odvede, i da nikad nisam za to da covek prosto sebi povladjuje u bilo slabostima (bar ne bez borbe).

...

Ovo pitanje, naravno, vazi i za vas ostale na temi.

Svako odgovara prvo za sebe, pa tek onda za drugog...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Ideal u necemu nema nikakve veze sa masom ili kolicinom onih koji su ga dostigli, to je rec koja opisuje najvisi cilj u tom necemu. Dakle - jeste ideal (idealno).

Идеал може бити и нешто тешко оствариво, недостижно....а колико видим за велику већину није. У том правцу сам писала .

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Ја нисам на никога љута....опраштам  Обију његове слабости :smeh1: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Статистика је саблажњавајућа. Сваки пети брак се завршава разводом а 90% парова одлази у саветовалиште због преваре. 

О чему се заправо ради? То је статистика из 2019.

Подели на овим сајтовима

On 18.5.2019. at 8:35, Ana B. рече

Muškarci su poligamni. Isus jedno rekao Jerotić otkrio šta je u praksi...

У оригиналу "једно ребро". А вирусни програми... како може да буде, тако и не мора. :)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Мени има логике оно што је рекао свети блажени Августин за пријатељство, ако је престало, да га није ни било...

С једне или с обе стране. Ако га има, треба и труда за леп врт. Није то шала, а либерална философија и клима у друштву узимају свој данак... слама, песак, а слабо на стени.

А како нису сви ни за војску, има једноставно и људи који нису из неког разлога способни за брак или нису били довољно сазрели за ту одлуку, али то нису схватили на време.

Aко се брак већ распадне, и то је део живота који може имати своје добре и лепе плодове. Прихваћено, побеђено. И ту помаже Бог. Прочитах код једног, добро је преузети свој део одговорности, а остало носити са стрпљењем.

Подели на овим сајтовима

On 16.5.2019. at 19:16, Ana B. рече

"Jednom za ceo život" to imamo čak i u bajkama... :smeh1:

Нису ни бајке што су некад биле :D

и живели су срећно до краја живота.. ђе је ту "заједно"? :smeh1:

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...