Jump to content

Papa u Sofiji predvodio molitvu za mir

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa, jeste lepo sve to, ali, moras da gledas malo i iz perspektive domacina, papa je dosao ljudima u goste, nije on taj koji 'diktira' uslove, pogotovo BPC i njenim vernicima na njihovoj crkvenoj teritoriji, .... ne ide' da papa predvodi molitvu za mir i to javno na glavnom trgu u Sofiji, .... on je gost i u stvarima verskim i molitvenim pita se prvo domacin a to je BPC i ako ona smatra da se nisu ispunili uslovi za javni molitveni slup, to je tako domacin odlucio. Nemamo spora.

Svako može da se moli na javnom trgu i da pozove na molitvu.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, kopitar рече

Trebali su doći i pomoliti se skupa sa drugom rajom, ne bi im pala kruna s glave i Isusu bi bilo drago.

Зашто да се помоле "с другом рајом"? Да би глумили као да је све међу њима у реду, иако очигледно није? Да јесте, не бисмо провели протеклих десет века одвојено.

Видиш, тај лажни вид заједништва је можда вама прихватљив, али нама није. Послати некод представника, чисто да надгледа свечаност, на начин на који се то обично ради - свакако, али узимати учешће у молитви? То је већ неприхватљиво.

Синкретистизам је зло коме не сме бити места у екуменском дијалогу. Јер, ако нећемо бити једно, онако како треба, онда је боље да останемо разједињени.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, kopitar рече

Trebali su doći i pomoliti se skupa sa drugom rajom, ne bi im pala kruna s glave i Isusu bi bilo drago.

Јеси ти баш сигуран да би Христу било драго да се Његови свештеници моле са онима који негирају Његову човечанску природу или онима који говоре да он није Бог? Монофизити и муслимани. Колико сам разумео и они су били присутни на овој молитви.

Ватиканску државу не желим да коментаришем.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

пловдивски митрополит Николај, назвао је папину посету политичким чином и нападом на православље.

И ови Хрвати исто тако зову ову посету. Код нас је поход кад се иде у рат. Ал ајде, нека то буде особеност језика. Али не верујем да је случајна.

А пада ми још на памет и оно да Господ није дошао да донесе мир него мач. (https://svetosavlje.org/misionarska-pisma/10/).

"šestero djece zapalilo je lampaše na svijeći s logom Papina pohoda – „Mir na zemlji“. Molitelji različitih konfesija i religija, dijelom u pjesmi, izrazili su svoje usrdne želje Bogu Mira."

https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/papa-u-sofiji-predvodio-molitvu-za-mir-za-mir-moramo-moliti-i-na-njemu-raditi/#.XNEuHf-HxKU.whatsapp

Ово је обична њу ејџ представа, која није безазлена.

Подели на овим сајтовима

@kopitar Што се ти чудиш толиком нашем подозрењу према Ватикану? Мислиш ли да немамо никаквог разлога за то? Не само ми Срби, него и остали православни свет? Озбиљно те питам.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

To ponašanje BPC nije u duhu kršćanstva pa i Dalaj Lama zaslužuje da se dolično primi a kamoli poglavar  više od milijarde kršćana.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kopitar рече

To ponašanje BPC nije u duhu kršćanstva pa i Dalaj Lama zaslužuje da se dolično primi a kamoli poglavar  više od milijarde kršćana.

А Боно Вокс да свира акустичну гитару у позадини. Оправ Винфри да пусти сузу тешку.

Дај човече Божији, немој да звучиш бре тако безлично ко реклама за неку НВО.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

Зашто изврћете чињенице? Бугарски патријарх јесте примио папу, али је одбио да учествује у његовом молитвено-политичком перформансу. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

Meni se cini da se oko te zajednicke javne molitve nije nimalo pitala BPC, kao domacin u svojoj kuci,.... mislim, ono, Kopitar, neke pesmice kontraveznog Djeksona i razni perfomansi,.... da li mislis da bi one sede glave i duge brade iz BPC zaista ucestvovali u tome,... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Meni se cini da se oko te zajednicke javne molitve nije nimalo pitala BPC, kao domacin u svojoj kuci,.... mislim, ono, Kopitar, neke pesmice kontraveznog Djeksona i razni perfomansi,.... da li mislis da bi one sede glave i duge brade iz BPC zaista ucestvovali u tome,... 

Zašto ne bi mogli svi skupa zaplesati i slaviti Boga...

Подели на овим сајтовима

@Bokisd Наравно да се БПЦ ни за шта није питала. "Заједничке молитве" су Ватикански пројекат. То "за мир" је ту, између осталог, и да би сви који одбију да учествују у таквим перформансима били представили као ригидни, екстремни и шта већ. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...