Jump to content

Појање Посног и Цветног триода

Оцени ову тему

Препоручена порука

...

"Данас виси на дрвету
Онај који је на води земљу утврдио.
Вијенцем од трња се крунише
Онај који је огрнуо небо облацима.
Шамаре прима
Онај који је у Јордану ослободио Адама.
Клиновима би прикован Женик Цркве.
Копљем би прободен Син Дјеве.
Поклањамо се Страдањима твојим Христе.
Покажи нам и славно твоје Васкрсење".

...

Antifoni Velikog Četvrtka, vjerovatno najdublja i najpotresnija crkvena poezija svih vremena...

https://www.facebook.com/arsen.carkic?ref=br_rs

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jedna ispravka u naslovu ovih snimaka: Statije pripadaju bogosluzenju Velike Subote, iako se sluze u dan petka, jer, kao sto znamo, bogosluzbeni dan u crkvi pocinje vecernjom sluzbom. Tako, prilikom iznosenja Plastanice danas, na vecernji Velikog Petka, mi vec nakon te sluzbe stupamo u bogosluzbeno vreme Velike Subote, i po tom redu uvece pojemo i Statije (negde se sluze u produzetku pomenute vecernje, a negde odvojeno (npr. uvece, oko 21h).

...

...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Plac Majke Bozije

Od groba tvoga, Sine, ne ustaje majka tvoja, i plač moj do smrti ne prestaje..!

Jer ne može majka Tvoja bez Tebe ! Ko će me razdeliti od Sina mog?

Ko li od Boga mog odvojiti ? - Evo idem i ja za Tobom, Vladiko!:cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, obi-wan рече

Jedna ispravka u naslovu ovih snimaka: Statije pripadaju bogosluzenju Velike Subote, iako se sluze u dan petka, jer, kao sto znamo, bogosluzbeni dan u crkvi pocinje vecernjom sluzbom. Tako, prilikom iznosenja Plastanice danas, na vecernji Velikog Petka, mi vec nakon te sluzbe stupamo u bogosluzbeno vreme Velike Subote, i po tom redu uvece pojemo i Statije (negde se sluze u produzetku pomenute vecernje, a negde odvojeno (npr. uvece, oko 21h).

...

...

...

И нека ми неко каже како ми Срби мрзимо Македонце. Не да их не мрзимо, чак ни оне који су у расколу, него им промовишемо Хор Богословије. :) 

http://preminportal.com.mk/vesti/210-vo-poseta-na-horot-na-bogoslovijata-justinijana-prima-–-vo-skopje

ПС: Да не буде забуне, у Македонији има толико дивних верујућих људи (чланова МПЦ) који се искрено моле да се раскол превазиђе. И сви они су свесни да је у разговорима о аутокефалности МПЦ немогуће заобићи СПЦ. Разговарајући са појединцима из МПЦ (не са бугарофилима) често се застидим гледајући колико је њихова вера проста, детиња и незлобива...

Подели на овим сајтовима

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, obi-wan рече

Brkati tenor je kolega koji u pauzi teranja zrakomlata velikog, eto tako malo peva :)

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Милан Ракић рече

Brkati tenor je kolega koji u pauzi teranja zrakomlata velikog, eto tako malo peva :)

Inace, najbolji horski zvuk koji sam cuo u proteklih 10+ godina, i jedan od najboljih koje sam uopste cuo. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...