Поет Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 6 часа, Просечан србенда рече Да се не лажемо, појединац који оде на село или се мрдне, готово ништа неће променити или ће то бити нешто готово незнатно. Дакле потребна је масовна организација и буђење свести у народу. Тако да причање о проблему и јесте нешто за почетак. На селу не мора само пољопривреда да се ради, има ту посла и за здравство и занатство, трговину... Prijatelju, vera u Boga, ti je individualna stvar ! I to mnogo vise , no sto ljudi je koriste. Kad mora tako jadno da se izrazim. Uzmi citaj Serena Kjerkegora i veruj Boga, sta te boli uvo za ovo ostalo. Narod, svest, trndere, mrndere. ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 Opet sam se usvirko. Kao po obicaju. Cuvam se tako, pazim se, da ne budem neka baraba ili nesto slicno. Zadjem tako malo u svet odraslih, radoznalo, niko me i ne tera. I mnogo se razocaram. Ne znam kako cu da prevazidjem, to. Do mene je, to sam siguran. Al koe cu, da sam ziv i zdrav. . Sutra kad odem na rabotu, moja koleginica divna, neka joj je Bog na pomoci. Posto ja ce zalegnem gore u kartoni . Драшко and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 2 часа, Nikola Stojanovic рече Prijatelju, vera u Boga, ti je individualna stvar ! I to mnogo vise , no sto ljudi je koriste. Kad mora tako jadno da se izrazim. Uzmi citaj Serena Kjerkegora i veruj Boga, sta te boli uvo za ovo ostalo. Narod, svest, trndere, mrndere. Нисам причао о вери у Бога, него видим ти се спрдаш па нећу даље, нисам расположен. Поет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 19 минута, ana čarnojević рече https://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/113141-vucic-bog-otac-ne-zna-gde-ode-ogroman-novac-za-zdravstvo "Ovo Srbija ulaže u vas, ne Nemačka i Norveška", rekao je Vučić na svečanosti, najavljujući da će medicijskim sestrama i lekarima biti povećane plate deset odsto.On je rekao da želi još bolje zdravstvo nego što je sada ali da ima još puno problema. "Da me ubijete sada ja ne znam na šta se potroši dvadeset odsto budžeta koje se izdvaja za zdravstvo. To su ogromne pare", rekao je Vučić. Kako je rekao, "Bog otac ne zna gde su pare otišle", dodajući da ne postoji dobra kontrola, mada je bolje nego što ne bilo i gradi se medicinski centri. Mao Ce Tung je med i mleko za ovog Ovo je .... ana čarnojević, Juanito, "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 13 часа, Juanito рече Шта кажем на то? Нисам сигуран колико разумеш шта је проблем у Србији. Пре пар година је у један град на Западној Морави дошао старији чова који је много година раније отишао из тог града у САД и поприлично зарадио. По угледу на предратне задужбинаре, рекао је да жели да направи огроман спортски центар и поклони га граду. Тадашњи градски моћници (а и ови данас су исти, и они пре и они пре њих итд...) су рекли: ”Може, ал нама иде толико и толико.” Чова рекао: ”У реду, хвала!”, окренуо се и вратио за САД. Знам за један скоро потпуно идентичан случај овде у Нишу од пре пар година. Од мени врло блиских људи. Само што се човек није вратио у САД него је отишао у неки други град, мислим да је негде у Војводини, и тамо успео некако да уради то што је планирао. "Tamo daleko", Просечан србенда and Juanito је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 12 часа, "Tamo daleko" рече Mislim jednostavno na finansijsku pomoc; pored molitvene podrske, potrebno je ekonomski osnaziti nasu Srbiju, da nas ne bacaju talasi gde god. Razumes? Misliš da 3 milijarde EUR koje svake godine upumpaju u Srbiju nije dovoljno, nego bi trebalo da nam poklone još više? https://www.blic.rs/biznis/nasi-gradani-iz-inostranstva-u-2017poslali-u-srbiju-vise-od-28-milijardi-evra/7esl5yy Justin Waters and sanja84 је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 @Просечан србенда A dobro ti si Srbenda, ce ispravljas krive drine i ce komentarises koe ne valja. Ajde bas cu ispratim, da vidim KOE ce promenis diskusijom tvojom. Teo sam da ti kazem, gledaj si sebe i uzivaj. Ima ko ce razmislja o drugima. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 On 14.4.2019. at 15:37, obi-wan рече Ne. Najlakse je otici, i to je ono sto olosi i zele da postignu. Nas narod jeste uvek znao "stici i uteci", ali i "na strashnom mestu postojati". Nasi cestiti i blagorodni preci raznih vremena su ostajali u mnogo gorim i tezim uslovima, mozemo i mi danas u kudikamo laksim. Jer ako masa nas ode, ko ce da ostane i cuva zemlju za koju su ti preci krvarili u rekama i cuvali je znojem i trudom danonocno? Ako nista, najmanje su 2 razloga za ostanak: 1) eticki i ljudski dug prema tim precima, 2) uraditi kontra onome sto belosvetske lopurde prizeljkuju. A ko zeli i ima srca, lako ce da se seti jos pregrst drugih savrseno valjanih razloga. Joj zasmeja me Izvini stvarno... znam da ti je ovo izašlo iz srca...ali ipak me je nasmejalo malo. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 43 минута, sanja84 рече Joj zasmeja me Izvini stvarno... znam da ti je ovo izašlo iz srca...ali ipak me je nasmejalo malo. Tu vec ne mogu da ti pomognem, sopstveni dozivljaj stvarnosti moras da oblikujes sama do one bistrine koju pred nas Hriscane postavlja vecni etos Jevandjelja. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 13 минута, obi-wan рече Tu vec ne mogu da ti pomognem, sopstveni dozivljaj stvarnosti moras da oblikujes sama do one bistrine koju pred nas Hriscane postavlja vecni etos Jevandjelja. hm... pa sta ja znam koliko je u jevandjelju bitna ta nacionalnost, zemlja, koreni pa cak i braca, sestra... preci... ne gundjam, pitam, trazim resenje, jer pazi ta globalizacija je uzela bas maha... svet kakav smo znali se brzo menja, uskoro nece biti razlike gde si.. e sad u svemu tome gde smo mi i gde je Srbija.. meni izgleda kao neka daleka prica koja se vise nece nikad vratiti... prosto, tece u tom smeru cela prica Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 4 часа, Avocado рече Misliš da 3 milijarde EUR koje svake godine upumpaju u Srbiju nije dovoljno, nego bi trebalo da nam poklone još više? https://www.blic.rs/biznis/nasi-gradani-iz-inostranstva-u-2017poslali-u-srbiju-vise-od-28-milijardi-evra/7esl5yy Ne, ne mislim to. Moj komentar oko jacanja ekonomije u Srbiji se nije odnosio na individualne poklone rodjacima I sl, vec na organizovanu investiciju, radi otvaranja novih radnih mesta, da ljudi mogu da RADE! Nisam otvarala ovaj link jer je neko bio postavio azurirane brojke za 2018, ali bilo bi dobro videte neki presek tog priliva novca: koliko su individualna pomoc, koliko kupovina stanova, kuca I sl., dakle u koje resorse je otislo/doslo najvise novca. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 26 минута, "Tamo daleko" рече Ne, ne mislim to. Moj komentar oko jacanja ekonomije u Srbiji se nije odnosio na individualne poklone rodjacima I sl, vec na organizovanu investiciju, radi otvaranja novih radnih mesta, da ljudi mogu da RADE! Nisam otvarala ovaj link jer je neko bio postavio azurirane brojke za 2018, ali bilo bi dobro videte neki presek tog priliva novca: koliko su individualna pomoc, koliko kupovina stanova, kuca I sl., dakle u koje resorse je otislo/doslo najvise novca. Ja sam čula da su neke patriote to probale , ali od naših bitanga i korumpiranih činovnika nisu uspeli da dobiju sve dozvole, jer su svi hteli da se ugrade. A i naši ljudi- kažu nisu još ozbiljni za saradnju. Ne isporučuju robu na vreme, ne plaćaju dugove, hoće i da prevare... Tako kažu. Mislim da nije loše otići i malo vani da bi se čovek nečemu dobrom i korisnom naučio od drugih naroda, pa onda možda setiti se i doći nazad ili šta god... Tako da ne osuđujem mlade koji odlaze ... želim im srećan put, uspešan život i još uspešniji povratak. I vladika NIkolaj je proputovao svetom, učio se na stranim fakultetima i ništa mu nije škodilo... Milica Bajic and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 Аман људи, родбино форумашка (што каже Николица ) шта је са вама....а зашто не би имали право гласа ови наши расуто семенаши . Неки моји што су отишли, отишли су што хоће часно и честито да живе, без да љубе д..... страначким моћницима . Па су отишли што им се нуди напредак и усавршавање у послу (професији )коју воле. Па су отишли што нису могли да прихвате да са сувим десеткама конк.на машинцу имају зараду са којом можеш ладно посудицу па испред неке наше Цркве, да допуниш буџет за оно основно. А где је надоградња. Значи ....кратко и јасно....ОТЕРАНИ СУ. Кад кућа гори....пожар се гаси споља....што речи наш свети вл.Николај. Значи, није тачно да их није брига. Е великаши проклете им душе . Milica Bajic, "Tamo daleko" and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 2 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 пре 45 минута, sanja84 рече hm... pa sta ja znam koliko je u jevandjelju bitna ta nacionalnost, zemlja, koreni pa cak i braca, sestra... preci... ne gundjam, pitam, trazim resenje, jer pazi ta globalizacija je uzela bas maha... svet kakav smo znali se brzo menja, uskoro nece biti razlike gde si.. e sad u svemu tome gde smo mi i gde je Srbija.. meni izgleda kao neka daleka prica koja se vise nece nikad vratiti... prosto, tece u tom smeru cela prica Nemam pojma o kakvoj globalizaciji pricas, ja sam govorio o dugu prema pravim zivim ljudima, koji su nasi preci i koji su i stekli i zaradili ovu zemlju. To prvo. Drugo, neki dan bas pricasmo na temi o Bliskom istoku kako se ljudi frljaju tim pojmom "globalizacija", bez da uopste imaju i najblaze predstave odakle sve ona vuce poreklo, i kakve sve negativne taloge nosi sa sobom, pored onih pozitivnih koji su svima ocigledni. Hriscani su so svetu, so koja ne sme da obljutavi, da ne bi ako obljutavi "bila bacena da je ljudi izgaze". Nase je da u svemu prepoznamo valjano i nevaljano, i da rasudljivo prihvatimo prvo, a odbacimo drugo. To sto neko sa strane namece neko svoje vidjenje nas ovde nicim ne obavezuje, nego bas pred nas stavlja nov izazov za nase svedocenje i stajanje pred Bogom. ... A evo nesto malo da procitas o globalizaciji, od vrlo pismenih i o tome dobro naucenih ljudi: 1) " Da se malo podsetimo. Ne desavaju se svetu ovakvi procesi, nazvani globalizacija, prvi put. Iako se globalizacija, kao svetski proces, u main strim medijima opisuje kao pozitivan proces, u samoj sustini je negativan i uvek se javlja kao posledica ekonomske i financijske krize. Do sada smo imali dve globalizacije. Prva se javila posle 1901. kada je britanska imperija bankrotirala, pa su Britanci kroz formu globalizacije pokusali preziveti, tj. kroz taj proces preuzeti bogatstvo drugih zemalja. Iz istorije znamo da su ti procesi zavrseni prvim, a nakon njega, drugim svetskim ratom i uspostavljanjem relativne stabilnosti. Druga globalizacija se javlja 1971. kada su americke javne finacije bankrotirale i uspostavljanja petro dolara. Proces se tiho odvija do bankrota i raspada SSSR-a kada dobija puni zamah, a posledice naglog razvoja osecamo i mi. Medjutim, globalizacija, po americkoj meri, nije uspela i sad zivimo u procesu deglobalizacije. Neki istoricari kazu da je prelomna godina 2008, a vrhunac deglobalizacije je izbor preds. Trampa za preds. SAD koji inicijatora druge globalizacije polako, ali sigurno vodi ka samoizolaciji. Ali, do danas je zlo toliko naraslo, da se vise ne moze sakriti, pa ga vidjamo svuda oko nas. Dal' ce zlo globalizacije i ovaj put morati biti unisteno oruzjem, videcemo. Valja reci da su globalizaciju dobro iskoristili, pre svega, oni protiv kojih je bila usmerena preuzimanjem ogromnih akumuliranih znanja i tehnologija od Zapada....Kina, Rusija, Indija, pa i Iran." 2) "Sve je to samo njihovo koprcanje, pred neminovnim. I koliko god se nama činilo da je danas npr. Njemačka moćna - nama na čitavom Balkanu a i šire krade školovane i sve druge radnike i sve izgleda kao da ćemo mi svi nestati, a oni će se vinuti u nebesa - to uopće nije tako. Njemačka, kao i čitav Zapad postaje nekonkurentna. Ovaj uvoz radne snage nije odraz njihove industrijske i ekonomske ekspanzije kao što se čini, nego baš suprotno, to je odraz njihove slabosti i propadanja. Oni time jednostavno režu visoke cijene rada u svojoj zemlji i snižavaju standard, jer ako to ne naprave, oni će propasti još 20 godina ranije nego što bi inače propali. A moraju propasti, jer matematika je neumoljiva. Istok je spreman raditi više za puno manje i tu nema boga da se takva neravnoteža dugoročno održi. To je zapravo jedan vrlo sličan proces kakav su Amerikanci imali sa izvozom tehnologije u 3. svijet radi konkurentnosti, pa im se to evo ovih dana vraća kao bumerang. Svi govore da ih je glave došla pohlepa, ail u stvari oni ni tada nisu imali drugog izbora. Da nisu izvezli rad u J. Koreju, Singapur, Hong-Kong, Kinu, Maleziju itd. njih bi njihova nekonkurentnost već davno pokopala. Ovako su odgodili problem za nekoliko desetaka godina, vjerojatno se nadajući da će se dogoditi neko čudo - možda da će uspjeti ostvariti dovoljnu vojnu prednost da svijet pokore oružjem, ali to se nije dogodilo, a sada je već i kasno za to. Kad kažem da će propasti, ne mislim da će ih pregaziti barbari kao Rimsko carstvo, nego jednostavno neće više imati tehnološku prednost, neće više ubirati vrhnje, jako će im se smanjiti standard i moć na međunarodnom planu, postat će "obična" zemlja." ... Ove poruke su sa ove teme... Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јун 27, 2019 Пријави Подели Написано Јун 27, 2019 @obi-wan Ne znam, kažu neki pravoslavci da je ishod te globalizacije dolazak antihrista na vlast...tako da verovatno bi onda zbog toga to bilo loše No... Stvar je u tome što se to već događa i bojim se da je prešlo prag posle koga nema povratka. Zapadne zemlje su "okupirane" migrantima...tako da njihove kulture polako blede i nisu više što su nekad bile. Lep deo knjige "Armagedon" od Torika priča o nekadašnjem i današnjem Parizu... to ja vidim kao propast Zapada... Ne znam, kažu da će na kraju sve te naše ideje za koje mislimo da su dobre ili loše ispasti kao jedna velika kandža nečastivog koji je sve to stvorio da bi nas obmanuo. Ja sam tu gde sam, ne idem nikud... osim tamo gde me Gospod ne odvede. A svima ostalima želim sreću. U Srbiji neka ostanu samo sveci koji mogu da trpe ono iz Rapsodijinog posta. Život bez puno izobilja, sa malo neraznovrsne hrane, slabo i staro obučenih, spremni na razna poniženja sa blagoslovom da u poslednje dane ne sklapaju brakove i ne radjaju decu...jer zaista naša draga Srbija zaista izgleda kao zemlja pred kraj sveta. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука