Jump to content

Отићи или остати у оваквој Србији?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 17. 4. 2019. at 20:25, Зосима рече

Али оно што ме овде  највише боли и није толико финансијски фактор,већ једно безвлашће,највеће битанге и шљам је испилвао на површину,систем ни по једном основу не фукционише,толику бахатост и примитивизам ова држава није доживела...

Па човече,што сад секу дрвеће по Београду,где год стигну,па душа  ме боли само због тога...:(

Expand  

Ма знам, иста ствар. Србији претходних деценија није фалило лопова и битанги, ал овако зло одавно не видесмо. Као да немају ни најмању трунку људског у себи.

Подели на овим сајтовима

On 17. 4. 2019. at 20:26, Sofija_ рече

imas tetku u roterdamu? Jel ide u crkvu? mozda je znam

Expand  

Није црквена, нажалост код јеховиних сведока је и друга тетка из Хага исто..."сведоци " су баш јаки тамо у НЛ, они свој скуп одрже на Ајаксовом стадиону...

Али сад се вратила овде,ето дочекала је и пензију,мада ординира вамо-тамо,тамо су ми сестре и брат од тетака..

• Зачуђен 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Чак ни мафија деведесетих није отимала фирме од људи ко што ради брат од овог лудака. Узимали би рекет и онда остављали људе на миру, попут Турака. Ал ови су гори од Турака. И шта сад, вратиш се из иностранства, уложиш зарађене паре у фирму у Србији, запослиш људе и онда дође мајмун и тражи да му све продаш или ће да те затвори. То бре нема ни на Сицилији. 

Подели на овим сајтовима

On 17. 4. 2019. at 20:35, Juanito рече

И шта сад, вратиш се из иностранства, уложиш зарађене паре у фирму у Србији, запослиш људе и онда дође мајмун и тражи да му све продаш

Expand  

ovo je u Srpskoj malo drugacije, opstina cak i pomaze privatnike da pokrenu privatni biznis, pogotovo u poljoprivredi i nema reketasa(barem tam gde smo mi kupili plac)

Подели на овим сајтовима

Моменат 1: Данашњи скуп зомбија у главном граду.

Моменат 2: Линк

Дакле, остајте овде јер вас Сунце туђег неба неће грејати, бла бла...

Подели на овим сајтовима

Dokle je moguće, treba ostati. Ako nije više moguće, što pre vratiti. Nema se druga Srbija, druga matica, druga rodina, druga domovina, drugo ono što mogu da nazovem svojim, što je deo mene, moje samosvojnosti, mog identiteta. Svuda na planeti gde odemo mi smo dođoši, mi smo stranci, negde smo bolje primljeni, negde nismo, ali uvek gosti. Srbija, to smo mi. Mi smo stvorili Srbiju i Srbija je stvorila nas. Mi smo jedna simbioza. Gde možemo od samog sebe da pobegnemo?

Dakle, mi smo vezani za Srbiju i Srbija je vezana za nas. To smo rešili - sad valja da se nešto preuzme i uradi da može malo bolje i da se živi. A to ide jedino ako se nešto promeni u Srbiji.

Nisam za Vučića. Ali sam još manje za moj pojam za histeriju u ove dane u koju se, hotimično ili nehotimično, tera narod. Ovde dajem pravo našem patrijarhu.

I potrudimo, svako koliko može, da od Srbije napravimo najbolju zemlju na planeti. I mislim da svako može da nađe sebe negde jer ovo obuhvata ne samo politiku ili ekonomiju, nego i kulturu, nauku, društvo, socijalno, duhovno i mnogo toga. Ali i privatnost - zar moram da budem revolucionier ili genije da bi se lepo živelo? Ne... i tišina je ponekad dobra ;)

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Остаћу.

Многи моји нису и неће. Гледам их. Тешко је када "трбух" оде, а душа овде остане.

Подели на овим сајтовима

Dobro je da kukaju. Ko kuka hoće da živi. ;)

Oni su opasni koji ne kukaju.

I beba kad se rodi kuka, treba se brinuti ako ne kuka, zar ne.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2019. at 12:05, Natasa. рече

Sve ćeš ti to ionako da prevedeš na našu (čitaj pravu) stranu :smeh1:.

Expand  

Ne znam sta mu dodje nasa strana. Mislis da se krsti s tri prsta i drzi gusle pored portreta Njegosa, koji "visi" pored ikone sv. Save.. tako nesto? :D

On 15. 4. 2019. at 13:27, Juanito рече

Јес. Свеједно ти је док не почну да ти спремају ручак. Бјорнов хипстерски испоснички сендвич vs. Хозетова споро кувана барбакоа јунетина. Није свеједно!

Expand  

Ja ovde bas uzivam u hrani. Na poslu imamo uvek za rucak gomilu salata, voce, svez hleb, sireve i suhomesnato, kuvana jela. U restoranima u kojima sam bila je hrana odlicna. Ali ti nemoj da mi verujes na rec, nego dodji jednom pa te vodim na klopu. :)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2019. at 15:50, Lady Godiva рече

Ja ovde bas uzivam u hrani. Na poslu imamo uvek za rucak gomilu salata, voce, svez hleb, sireve i suhomesnato, kuvana jela. U restoranima u kojima sam bila je hrana odlicna. Ali ti nemoj da mi verujes na rec, nego dodji jednom pa te vodim na klopu. :)

Expand  

Један млади професор из Колумбије, који живи и ради у Барселони, до скора је живео у Холандији, а пре тога у Копенхагену, највише ужива сад, мрзео је Холандију, а фино му је било у Копенхагену. Тако да контам да има доста разлике...

Позив примљен, немој после да кукаш кад се стварно појавим. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 22. 4. 2019. at 15:50, Lady Godiva рече

Ne znam sta mu dodje nasa strana. Mislis da se krsti s tri prsta i drzi gusle pored portreta Njegosa, koji "visi" pored ikone sv. Save.. tako nesto? :D

Expand  

NEGO ŠTA! DOMAĆIN :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Vrlo teska tema, a odluka jos teza!

Zavisi opet ,kako svakog od nas "koljevka"zaljulja...eto mene izmesane ijekavsko-ekavske, svako iz svog iskustva govori, pise.

Pogodi me u srce odlomak knjige , sve to kad prezivis, opet nastavis da zivis.

"patetisete bzv" istina boli - al jeste tako, teziti nebeskom, svim silama !Samo tako se spasiti mozemo.

Sofi , kucica me ta tvoja i okruzenje asocira na nesto sto sam imala davno, al odem tamo nekad u secanjima svojim.

Tako srdacni i tako slozni u BiH, al ko bi rekao da bi se zavadili takvi...

Onda opet , negde tamo odakle se i zakuvala corba...sedim, pijem, jedem i radim s istim tim narodom.

Cudni su putevi Gospodnji.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...