Adelaida Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 4 минута, obi-wan рече Ne, ne verujem u te pricice da nemaju za racune. A znas sto? Jer imam buljuk rodjaka i poznanika tamo, pa znam iz prve ruke, bez prepricavanja. Veruj, zivela sam dve godine u Minhenu. Nemaju. Uvalili se u kredite, stanovi su mnogo skupi, sve moras da platis, a hoce sve i dobar auto i stan i garderobu a Svabe samo trljaju ruke i nude kredite i sve moze...i dok trepnes uvalio si se do guse i treba da radis svoj posao plus dodatni posao Sofija_ and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 mogu ladno sve ovo da uporedim sa pricom o talantima, nama Gospod zaista daje najvise talanata, jer ih pravilno umnozavamo, hvala ti Gospode moj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 5 минута, Adelaida рече a hoce sve i dobar auto i stan i garderobu ...samo u Crkvu da se ništa ne da... "Tamo daleko", Lady Godiva, Adelaida and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 6 минута, Поуке.орг инфо рече ...samo u Crkvu da se ništa ne da... Pa nisam bas sigurna da niko nista ne daje Crkvi Jovana Vladimira u Minhenu...stvarno je bas , bas, lepa i onako...bogata Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 20 минута, Adelaida рече Veruj, zivela sam dve godine u Minhenu. Nemaju. Uvalili se u kredite, stanovi su mnogo skupi, sve moras da platis, a hoce sve i dobar auto i stan i garderobu a Svabe samo trljaju ruke i nude kredite i sve moze...i dok trepnes uvalio si se do guse i treba da radis svoj posao plus dodatni posao I 3 evra mu mnogo na to? O tempora, o mores... Драгана Милошевић, Milica Bajic and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 21 минута, Sofija_ рече veruj sta hoces, ja zivim ovde vec 25 godina,i ne pricam napamet, drugo, rekoh gore da je kod nas(u svim parohijama) praksa da se podeli ono sto se donese, a donese onaj koji moze i hoce da napravi, ko nece ili ne moze, opet bude posluzen...mi ne merimo ko je i koliko i kad sta doneo, to Gospod zna..i ne brinemo se da li ce parohija propasti, jer Gospod uvek nadomesti koliko nam je potrebno..zato su svi koji su bili u prolazu kod nas, otisli puna srca, a to je cini mi se i svrha zajednicke molitve i trpeze. Nista ne smeta ako ljudi ucestvuju uvek sa nekim malim prilogom. 4x3=12 evra za ceo mesec, to mogu i ja da dam iako sam crkveni mis po tome kol`ko imam. "Ko Crkvi (a Crkva smo svi mi, Zajednica) daje - Bogu pozajmljuje." "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 Управо сада, obi-wan рече Nista ne smeta ako ljudi ucestvuju uvek sa nekim malim prilogom. 4x3=12 evra za ceo mesec, to mogu i ja da dam iako sam crkveni mis po tome kol`ko imam. "Ko Crkvi (a Crkva smo svi mi, Zajednica) daje - Bogu pozajmljuje." hrana koja se spremi kod nas za trpezu posle liturgije i pice, se NE NAPLACUJE, znaci nema cenovnik za to Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 Управо сада, Sofija_ рече hrana koja se spremi kod nas za trpezu posle liturgije i pice, se NE NAPLACUJE, znaci nema cenovnik za to Isto i kod nas ovde, sami donosimo sta treba ili da crkvena opstina, ali eto, u Svabiji je drukcije organizovano. I ne vidim da je uopste pogresno. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 4 минута, obi-wan рече I 3 evra mu mnogo na to? O tempora, o mores... Ne izvrci sad i ne pokusavaj da prikazes da je problem u evru ili 3 , 5 za kafu ili pite i kolace. Problem je sto iznos uopste i postoji. To je Crkva, nije pijaca da tamo neka parohijanka stoji sa tanjirom kolaca i pita i termosom kafe ispred kojih stoji kartonce sa cenom i naplacuje. Kratko i jasno. Nije pijaca. Jednostavno je tako, i ma ko sta da kaze, stvarnost se ne menja. Ta ce ili neka druga zena stajati u Nedelju na istom mestu sa istim kartoncetom a to nije uredu i ne moze da bude uredu, odnosno izgleda da moze biti predstavljeno kao da je uredu, ali ne bi trebalo da bude ispravno....i nije Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 10 часа, Adelaida рече Mnogo je lep Hram Jovana Vladimira u Minhenu. Mada, moram reci da mi je malo cudno sto na trpezi ljubavi posle Liturgije ne mogu ucestvovati svi vernici...iz razloga sto se kafa, kolaci, pite i sve vec drugo naplacuje od 1 do 3 evra...zavisi sta hoces. Ok, kapiram da sva dobit ,od prodatih ponuda za trpezu ljubavi, ide crkvi...bar se nadam da je tako, nisam istrazivala, ali ipak...a sta je sa onima koji nemaju taj evro ili tri? Mnogo je glupo i nekako neprilicno Па и свеће се наплаћују. Нема ту ништа чудно. Није да наплаћују Причешће и нафору, него пите и колаче. obi-wan and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 2 минута, obi-wan рече Isto i kod nas ovde, sami donosimo sta treba ili da crkvena opstina, ali eto, u Svabiji je drukcije organizovano. I ne vidim da je uopste pogresno. nije u celoj svabiji, u ovoj crkvi jeste, meni je to bezveze, hladno i proracunato.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 4 минута, Lady Godiva рече Па и свеће се наплаћују. Нема ту ништа чудно. Nema, slazem se. Svece se naplacuju. пре 4 минута, Lady Godiva рече Није да наплаћују Причешће и нафору, него пите и колаче. I kafu. Kafu si zaboravila. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 2 минута, Adelaida рече Ne izvrci sad i ne pokusavaj da prikazes da je problem u evru ili 3 , 5 za kafu ili pite i kolace. Problem je sto iznos uopste i postoji. To je Crkva, nije pijaca da tamo neka parohijanka stoji sa tanjirom kolaca i pita i termosom kafe ispred kojih stoji kartonce sa cenom i naplacuje. Kratko i jasno. Nije pijaca. Jednostavno je tako, i ma ko sta da kaze, stvarnost se ne menja. Ta ce ili neka druga zena stajati u Nedelju na istom mestu sa istim kartoncetom a to nije uredu i ne moze da bude uredu, odnosno izgleda da moze biti predstavljeno kao da je uredu, ali ne bi trebalo da bude ispravno....i nije Sta izvrcem? Moze da se uvali u kredite do guse za jak auto, ali ne moze da daje Crkvi? Sta je tu naopako receno? Inace, ako vam to sve bzvz po Svabijama i ostaloj Evropi, i nikako ne pije vodu, slobodni ste uvek da se vratite ovde u maticu... ovde je sve svakako lepse... "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 1 минут, Sofija_ рече nije u celoj svabiji, u ovoj crkvi jeste, meni je to bezveze, hladno i proracunato.. Hint: cela Svabija je hladna i proracunata; zbog te proracunatosti ljudi i odu tamo. Kad odes, ne zali se na to sto si birao sam. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 2 минута, obi-wan рече slobodni ste uvek da se vratite ovde u maticu... ovde je sve svakako lepse... Meni jeste ...zato sam se i vratila necu da budem u duznickom ropstvu, niti hocu da se integrisem u nemacko drustvo, ne svidja mi se sistem. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука