Sofija_ Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 4 минута, obi-wan рече Hint: cela Svabija je hladna i proracunata; zbog te proracunatosti ljudi i odu tamo. Kad odes, ne zali se na to sto si birao sam. ne radi se u ovom slucaju o proracunjivosti svabije, vec o odboru te crkve koji naplacuje kafu i kolac.. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 2 минута, Adelaida рече Meni jeste ...zato sam se i vratila necu da budem u duznickom ropstvu, niti hocu da se integrisem u nemacko drustvo, ne svidja mi se sistem. Eto, resen problem. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 1 минут, Sofija_ рече ne radi se u ovom slucaju o proracunjivosti svabije, vec o odboru te crkve koja naplacuje kafu i kolac.. Ti koji tako rade su odraz okruzenja u kome zive, i verujem da su svi koji dolaze u tu crkvu sasvim zadovoljni time. Jer je to njihov izbor. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 Другар са којим сам студирао је у САД. Његово прво искуство на парохији у једном великом граду са сразмерно малим бројем Срба је тотално супротно. Реч је о Солт Лејк Ситију. Има у граду можда 100 кућа, одакле људи редовито долазе у цркву. Радним данима када је празник мало мање, недељом увек пуна црква. Прво што су тетке из КСС рекле пооадији је да набави 'Вакси' и доста посуда из тог програма, е да би би могла ту храну да носи кући и класира је по данима. За лепих дана, после литурџија се распали роштиљ, месо, риба штогод. Углавном, ови донели гужвару, они колаче, она тетка умесила штрудлу, бака испекла пиле... Како год, сва храна се донесе недељом пре почетка службе и увек пар жена из КСС то све лепо распореде и након службе сви иду да једу и пију те благоутробне делиције. Оно што остане, тетке спреме попадији, јер просто, потребитих конкретно ту нема. Друга ствар су домјенци у поводу наших великих црквених празника, или пад празника наше отаџбине, односно америчанских празника. Онда се праве банкети и тада се плаћа и котизација, с тим што сам видео нпр. да се спреми понуда, опет ради практичности, па се сви на неколико дана пред домјенак, изјасне о понуди. Нпр. сарма један долар, печење толико и толико, итд. Премда, све то, као што рекох горе, а он ми тако исприча, свеједно је сваке недеље за све џабе, јер свљко нешто донесе, само кад је банкет, онда се мало више организује и плати се да би било за све... Adelaida, Sofija_, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Eto, resen problem nije, ta zena sa cenama kao na pijaci ce i dalje stajati u Crkvi i prodavati kafu, pite i kolace na trpezi ljubavi. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 Управо сада, Adelaida рече nije, ta zena sa cenama kao na pijaci ce i dalje stajati u Crkvi i prodavati kafu, pite i kolace na trpezi ljubavi. Pa neka je, sta je tebi do toga? Ako njima tako odgovara i mi se slazemo. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 Онда би неко требао да дође и дијели кафу и колаче за Џ, па нека људи имају могућност избора. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 7 минута, obi-wan рече Ako njima tako odgovara i mi se slazemo. Ja sam samo prokomentarisala da mi je to malo glupo i neprilicno. Kao sto i jeste i ne slazem se sa tim. Imam apsolutno pravo da kazem da mi se ne dopada neka pojava, bila ona na ulici,na poslu, u skoli, na pijaci ili u ovom slucaju u Crkvi...ajde da se ne razumem u to kako bi sta trebalo gde da izgleda, da sam prvi put na Liturgiji, da sam prvi put na druzenju posle Liturgije...ali nisam. Ajde da sam bila samo u jednoj Crkvi na Liturgiji do sada pa otisla u tu...ali nisam ni to...gde god sam bila, u bilo kojoj Crkvi ili Manastiru, nigde niko, na tezgi sa papirnim kartoncetom na kojem je napisana cena ,nije prodavao kafu, kolace i pite posle Liturgije na trpezi ljubavi Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 24 минута, о.Небојша рече Онда би неко требао да дође и дијели кафу и колаче за Џ, па нека људи имају могућност избора. Ili jednostavno da stave kafu i kolace na tu improvizovanu tezgu i da montiraju jednu lepu kutiju, na kojoj ce napisati da prilog ide za sledecu turu kafe i kolaca...i onda bi bio problem resen. Svi bi ucestvovali u trpezi ljubavi, svi bi doprineli, svako prema svojim mogucnostima. To je jedino ispravno. ronin је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 39 минута, Adelaida рече nije, ta zena sa cenama kao na pijaci ce i dalje stajati u Crkvi i prodavati kafu, pite i kolace na trpezi ljubavi. ako je starija baba, nece jos dugo stajati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 17 минута, Adelaida рече To je jedino ispravno. E vidis, ovo ne valja. Kad su u pitanju dogmatske stvari iz ucenja Crkve, onda prosto mora da bude ovako ("jedino ispravno"), nema kako drukcije. Ali u ovako trivijalnim pitanjima, gde mi pride nikako ne mozemo da zavirimo u srca tih ljudi, ovo je cisto subotarsko razmisljanje. Resili oni tako? Niko im se tamo ne zali? Neka ih onda, prosto k`o pasulj. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Kad su u pitanju dogmatske stvari iz ucenja Crkve Ja sam sve osim dogmatiste... I ne pokusavaj da me prikazujes ovako i onako. " Jedino ispravno" u smislu kompromisa. Da se ne naplacuje a da ne bude ni za dzabe, (da ne bi propali...) пре 7 минута, obi-wan рече Resili oni tako? Niko im se tamo ne zali? Neka ih onda, prosto k`o pasulj. Niko se ne zali zato sto ne zna da moze drugacije... A ja samo kazem kako tamo jeste i da to smatram neprilicnim. Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 1 hour ago, obi-wan рече Hint: cela Svabija je hladna i proracunata; zbog te proracunatosti ljudi i odu tamo. Kad odes, ne zali se na to sto si birao sam. uopste nije istina, svabe nisu hladne ni skrte ni malo, rekao bi da su velikodusniji od nas, a sto se proracunatosti tice, nije to proracunatostt u bukvalnom smislu, prosto su vise racionalni nego mi, imaju neke druge mane, al ne te koje ti navdis, gresis. a nasi su isti gdje god se nalaze... geronymo and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 5 минута, kordun рече uopste nije istina, svabe nisu hladne ni skrte ni malo, rekao bi da su velikodusniji od nas, a sto se proracunatosti tice, nije to proracunatostt u bukvalnom smislu, prosto su vise racionalni nego mi, imaju neke druge mane, al ne te koje ti navdis, gresis. a nasi su isti gdje god se nalaze... A `de sam ja rek`o da su skrti? Kazem - (mahom) hladni i proracunati. Ti velis - racionalisti, a to je bas to isto. Inace, pre par godina upoznam jednu Bavarku, verila se jednom nasem neuropsihijatru - e ta je sva nasa, k`o da je odavde. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 11 минута, Adelaida рече Niko se ne zali zato sto ne zna da moze drugacije... Ma bas ne zna... juce sisli sa drveta... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука