kordun Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 Управо сада, obi-wan рече A `de sam ja rek`o da su skrti? Kazem - (mahom) hladni i proracunati. Ti velis - racionalisti, a to je bas to isto. Inace, pre par godina upoznam jednu Bavarku, verila se jednom nasem neuropsihijatru - e ta je sva nasa, k`o da je odavde. nije obi racionalno i proracunato bas skroz isto, a ovo skrt sam pomenuo zato sto je to najcesca greska o njemcima koju mozes cuti od nasih ljudi, ne odnosi se na tebe, onako usput sam morao napisati, ne kukaj odma, nece ti nista biti obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 inace za vladiku grigorija, nisam imao neko lijepo misljenje o njemu, ali danas imam bolji utisak nakon sto sam upoznao. covijek je specifican, stvaraoc je, mnogi mu to ne mogu oprostiti ronin, Tumaralo. and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 1 сат, Adelaida рече Recimo, katolici placaju porez na veru, tj odbija im se od plate za crkvu. Pa i to je bolje. SPC bi imala vise novca na taj nacin jer gde god da Na taj nacin crkva bi tek znala koliko malo vjernika ima, voli Srbin vise novac . Zivim u Austriji i znam mnogo njih koji se ispisuju iz crkve zbog poraza . A ovo simbolicno naplacivanje podrzavm jer ovde mnogo kosta odrzavanje objekta, jer svi cuvaju prilog za kuci kad odu i dole pomognu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ole Gunnar Solskjær Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 Све у свему па да ремизирамо (што рече Шојић). Треба ли наплаћивати верницима кафу и крофну у црквеној сали након Литургије као у кафани или не треба? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 Vladika je faca. Preduzetnik sa krstom. Od pete godine života thug life. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 пре 15 часа, obi-wan рече Pa neka je, sta je tebi do toga? Ako njima tako odgovara i mi se slazemo. Дал знају за боље? Више пута сам био, ал прескаках агапе. Добро је што то радих, јер бих се још више изнервирао. Иначе, виђао сам људе који испред цркве пију пиво, током литургије. Црква тамо дође као неки "Културни" клуб, где дођу људи да се виде, и добију информације о гостовању "естрадних" звезда, чије плакате се налазе на згради црквеног дома. geronymo, Adelaida and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 пре 2 часа, Ђорђе Р рече Више пута сам био, ал прескаках агапе. Добро је што то радих, јер бих се још више изнервирао. Иначе, виђао сам људе који испред цркве пију пиво, током литургије. Црква тамо дође као неки "Културни" клуб, где дођу људи да се виде, и добију информације о гостовању "естрадних" звезда, чије плакате се налазе на згради црквеног дома. Ljudi sa nasih prostora, koji su u Minhenu, su potpuno " operisani " od svega sto se tice Crkve. To nema nikakve veze sa Vladikom Grigorijem, niti mozda sa samom Crkvom...jednostavno je tako. Secam se da sam pre tri godine kada sam otisla po prvi put tamo na Liturgiju bila...zatecena nacinom na koji se ispoveda vera u Minhenu Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 пре 4 часа, Adelaida рече Ljudi sa nasih prostora, koji su u Minhenu, su potpuno " operisani " od svega sto se tice Crkve. To nema nikakve veze sa Vladikom Grigorijem, niti mozda sa samom Crkvom...jednostavno je tako. Secam se da sam pre tri godine kada sam otisla po prvi put tamo na Liturgiju bila...zatecena nacinom na koji se ispoveda vera u Minhenu Gledam tvoje lamentiranje nad crnom sudbinom nasih izgubljenih ovaca u Dijaspori, pa se pitam, posto vidim da si smerna Hriscanka, kako to da se nisi zauzela da svojim primerom nesto promenis u toj minhenskoj zajednici, dok si bila tamo? Kamo hriscanski podvig zarad drugoga? Dao Bog mi smo svi spremni na kritiku I osudu, a za samokritiku samo na kasicicu. Neko lepo rece iznad : sve cemo dati za muziku, svadbu, kao I popularno proslavljanje mature I sl, a za Crkvu - e to vec ne moze, jer sta ce crkvi novac… mi Srbi nemamo kulturu davanja (u Crkvi) I to je opste poznata stvar. Ako ti ljudi (a to su sve nasa braca I sestre u Hristu) ne znaju za neki drugi nacin prikupljanja novca za tu istu zajednicu, sto je to tebi neprilicno? Od cega mislis da crkva treba da opstaje u ovom svetu I vremenu? Od cega zivi svestenik sa porodicom? Mislim , pusti te sentimentalije da agape druzenja ne treba da se naplacuje kafa. Ma kad nekoga volis, nije ti tesko ni poslednji dinar da das. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 пре 7 минута, "Tamo daleko" рече Gledam tvoje lamentiranje nad crnom sudbinom nasih izgubljenih ovaca u Dijaspori, pa se pitam, posto vidim da si smerna Hriscanka, kako to da se nisi zauzela da svojim primerom nesto promenis u toj minhenskoj zajednici, dok si bila tamo? Kamo hriscanski podvig zarad drugoga? Dao Bog mi smo svi spremni na kritiku I osudu, a za samokritiku samo na kasicicu. Neko lepo rece iznad : sve cemo dati za muziku, svadbu, kao I popularno proslavljanje mature I sl, a za Crkvu - e to vec ne moze, jer sta ce crkvi novac… mi Srbi nemamo kulturu davanja (u Crkvi) I to je opste poznata stvar. Ako ti ljudi (a to su sve nasa braca I sestre u Hristu) ne znaju za neki drugi nacin prikupljanja novca za tu istu zajednicu, sto je to tebi neprilicno? Od cega mislis da crkva treba da opstaje u ovom svetu I vremenu? Od cega zivi svestenik sa porodicom? Mislim , pusti te sentimentalije da agape druzenja ne treba da se naplacuje kafa. Ma kad nekoga volis, nije ti tesko ni poslednji dinar da das. Uz duzno postovanje, Ne poznajes me, nemas pojam ko sam, sta radim, kako radim, koliko radim i da li uopste ista radim za bilo koga. Tako da nemam ni najblazu nameru da tebi ili bilo kome drugom objasnjavam i opravdavam svoje licne stavove. Uzdravlje Tamo daleko.... "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 Све у свему, црква је била пуна и препуна, слава Богу. Литургија лепа, а владика краљина. Први владика(нисам имала прилике много да их чујем, уживо наравно) кога сам чула да позива на Свето Причешће. Мени довољно. За после литургијско дружење нисам имала времена. kordun and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 1 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 За Дојчланд не знам.....али код нас овде у Србији (Београд ) једно приградско насеље (релативно нова црквена заједница ) фукционише се тако што увек неко нешто донесе (без договора) и то што се донесе то се и поједе (попије ) расподели . Некада има и пита и колача и сокова и кафе . А некада само кафа , сокић и по неки кексић. Али оно најбитније у свему је окупљање после Литургије, е сад да ли је уз пите и колаче или само уз кафу и сок, па скоро и небитно. Битно је да се ми окупљамо и да разговарамо, да се упознајемо . Понекада има и домаћег вина, а и тортица некада падне. Чини ми се ракије има увек... Па изволте дођите код нас, ништа не наплаћујемо, али можете донети (неће сЕ љутимо ) и ви нешто, што више то боље.... Пиве нема....одмах да вам кажем.... Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 пре 15 минута, Рапсоди рече Пиве нема....одмах да вам кажем.... Onda da donesemo? Рапсоди and ronin је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука