............. Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 Voleo bih da čujem iskustva i savete roditelja, pedagoga, medicinskih radnika po pitanju susreta i rada sa decom sa posebnim potrebama. Naime, kao katiheta srednje medicinske škole vodiću djake u školu za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama. Organizujemo skromno prikupljanje sredstava koje bi pomogli toj deci, no mene više zanima kako da zaista budemo dobro društvo, da ih razumemo i oraspoložimo. Ukoliko imate odgovarajuću literaturu, takodje bi pomoglo. Hvala!! сведок, ronin, Иван Ц. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 9 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 пре 6 минута, ............. рече Voleo bih da čujem iskustva i savete roditelja, pedagoga, medicinskih radnika po pitanju susreta i rada sa decom sa posebnim potrebama. Naime, kao katiheta srednje medicinske škole vodiću djake u školu za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama. Organizujemo skromno prikupljanje sredstava koje bi pomogli toj deci, no mene više zanima kako da zaista budemo dobro društvo, da ih razumemo i oraspoložimo. Ukoliko imate odgovarajuću literaturu, takodje bi pomoglo. Hvala!! Различите су врсте деце са таквим потребама, па самим тим и потребе и рад са њима. Мени се пракса одвијала у Институту за мајку и дете у Звечанској. Оно што сам ја запазила јесте да су та деца најпозитивније особе које сам упознала. Тако да и они сами траже позитивну енергију, колегинице које су их жалиле и плакале, нису им баш неку пажњу привукле. Тако да , будите насмејани, драги, позитивни и узвратиће вам истом мером некад и више од тога. А што се тиче неке стручне помоћи, то је већ индивидуално. Радила сам са слабовидом девојчицом, тако да њене потребе и нису биле нешто захтевне. Данас се све врсте мањег и већег дефекта код деце убрајају се у децу са посебнем потребама, па од тог степена зависи врста помоћи која им се пружа. Milica Bajic, Рапсоди, ronin and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 26, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2018 Иако су средњошколци, научи их да се понашају природно без обзира шта буду видели. Лидија Миленковић, Milica Bajic, ............. and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 29, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2018 Познајем слепу девојку, уз помоћ мајке је завршила и факултет, једно мило и драго дете. Без обзира што је ишла у редовну школу и на факс, тешко јој иде склапање пријатељстава, нема никог у окружењу њој сличног. Ако неко има неку идеју шта би могло да им се предложи, где да иду, да не буде толико усамљена, молим вас јавите. Она машта и о удаји и сл. Родитељи су је водили у неки клуб тог типа, али страшно су се разочарали, углавном су упознали неке пијанце, а она је баш нежна, такав свет јој је стран. Драгана Милошевић, Лидија Миленковић, ............. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2018 To je i moj problem. Teško sklapamo poznanstva jer se bojimo reakcija tog drugog Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију Milica Bajic and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2018 Radio sam sa devojcicom koja ima autizam prvi razred. Savet je da se naoruzas strpljanjem, takvom detetetu treba paznja. Metode smo trazli u hodu, najbolje je da vidis sta detetu najvise privlaci paznju,( u nasem slucaju su to bile boje). Pa smo preko boja pamtili brojeve itd, svaki broj je imao svoju boju. Koristio sam metode pohvale i kazne. Deca vole i tu neku prisnost, npr "baci pet" ili nesto slicno ako uradi nesto dobro, onda se oseti vaznim i ti nisi za njega nuzni autoritet ali da ipak zna da mu profesor nije drugar vec da ima postovanje. Naravno treba i kritikovati ali odmereno, da dete spozna razliku izmedju dobrog i loseg. Itd... U takvim slucajevima je najbitnija saradnja sa roditeljima i najbitnije je da zajedno trazite metode kako dobili najbolje rezultate kako bi i oni sa tim detetom radili kod kuce i trazili metode. Mozda ce biti od pomoci. Лидија Миленковић and ............. је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2018 U principu deca traze posvecenost i da odnos ne bude ni previse prisan, a ni previse strog. Najbolja je sredina. I najbitnije je od svega da se postavis prema tom detetu kao prema svoj ostaloj deci, obicno su ta deca svesna svojih nedostataka a mi trebamk da ucinimo da se ona osecaju prihvaceno nesmeju da osete da ih zalimo, odnosno da gledamo na njih kao na decu koja nemaju nedostatke. Лидија Миленковић and ............. је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2018 @Liga Džentlmena извини, коме се обраћаш овде? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2018 пре 12 минута, Milica Bajic рече @Liga Džentlmena извини, коме се обраћаш овде? Mico decko je pitao za savet, valjda je to ocigledno. Pa njemu.? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Септембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2018 пре 8 часа, Драгана Милошевић рече To je i moj problem. Teško sklapamo poznanstva jer se bojimo reakcija tog drugog Реакције на шта? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2018 Пошто си писао у једнини, схватила сам скроз погрешно... Сориии Мораћу изгледа стварно да одморим мало... Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2018 пре 2 минута, Milica Bajic рече Пошто си писао у једнини, схватила сам скроз погрешно... Сориии Мораћу изгледа стварно да одморим мало... @Liga Džentlmena Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Септембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2018 пре 56 минута, Milica Bajic рече Пошто си писао у једнини, схватила сам скроз погрешно... Сориии Мораћу изгледа стварно да одморим мало... Svi me nesto shvataju pogresno a ja vise nikog i nista vise nista ne kapiram, moracu i ja da odmorim. Milica Bajic and ............. је реаговао/ла на ово 1 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 1, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2018 @Lady Godiva Немам снаге да се борим са предрасудама и својим страховима у исти мах. Из тог разлога не размишљам о браку. Можда сам себе осудила на самоћу, не знам, нисам паметна. Lady Godiva and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Октобар 1, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2018 пре 3 часа, Драгана Милошевић рече @Lady Godiva Немам снаге да се борим са предрасудама и својим страховима у исти мах. Из тог разлога не размишљам о браку. Можда сам себе осудила на самоћу, не знам, нисам паметна. Хеј, Гаго, управо си од речи до речи описала то како се ја осећам веома често. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука