Jump to content

Устоличен Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички Кирило (Бојовић)

Оцени ову тему

Препоручена порука

У храму Рождества Пресвете Богородице у Буенос Аиресу јуче је устоличен први српски Епископ за Јужну и Централну Америку г. Кирило (Бојовић). Свету архијерејску литургију са чином устоличења служио је досадашњи администратор Епархије буеносајреске и јужно-централноамеричке Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, са више архијереја СПЦ и осталих православних јурисдикција у Јужној Америци.

6-1024x768.jpg

Одлуку Светог Архијерејског сабора Српске Православне Цркве којом је маја 2018. године Владика Кирило изабран за Епископа буеносајреског и јужноцентралноамеричког, прочитао је Преосвећени Владика диоклијски г. Методије.

Митрополит Амфилохије је у архипастирској бесједи рекао да је Владика Кирило шеснаести Епископ Православне цркве који је устоличен на јужноамеричком континету.

3-1-768x1024.jpg

„Устоличавајући Епископа Кирила, ми ништа друго не радимо него настављамо да испуњавамо заповијест Христову који је рекао: Идите и крштавајте све народе у име Оца и Сина и Светога Духа учећи их да држе све што сам вам заповиједио и проповиједајте Јеванђеље свакоме створењу. Тиме ми ништа друго не чинимо, него настављамо дјело Светих апостола Христових, првих Његових ученика“, казао је Митрополит црногорско-приморски.

8-768x1024.jpg

У приступној бесједи Владика Кирило је, између осталог, казао да јеванђелска свјетлост треба да огрије сваки народ и сваког човјека.

Он је додао да ће се трудити да настави дјело које је започео наш духовни отац и архипастир Митрополит Амфилохије у овој Епархији.

7-1024x557.jpg

9-768x1024.jpg

10.jpg

13-1024x768.jpg

18-1024x768.jpg

View full Странице

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...