Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

On 22.9.2020. at 21:37, Rabbi рече

Čitavo čovječanstvo nastalo na incestu? Jel ima adekvatan odgovor na ovo pitanje? 

Ima, samo da naglasim da treba citati po kontekstu stvari :

Него царова смрт од Адама тја до Мојсија и над онима који нису сагрешили преступивши као Адам, који је прилика Оног који хтеде доћи.

Stvoren je prvi covek kao jedinka, muz i zena, Adam i Eva i drugacije nije ni moglo da bude po promislu Bozijem jer su oni trebali da ispune odredjeni prvobitni promisao i plan Boziji o ljudima koji je ovo gore.....Адам, који је прилика Оног који хтеде доћи .....

.... i onda nije bilo drugog nacina da se produzi i razmnozi nasa vrsta osim da se izmedju sebe razmnozavaju. 

Ali to je bilo na samom pocetku postojanja ljudi i kasnije je bio zabranjen takav nacin razmnozavanja.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Него царова смрт од Адама тја до Мојсија и над онима који нису сагрешили преступивши као Адам, који је прилика Оног који хтеде доћи.

Stvoren je prvi covek kao jedinka, muz i zena, Adam i Eva i drugacije nije ni moglo da bude po promislu Bozijem jer su oni trebali da ispune odredjeni prvobitni promisao i plan Boziji o ljudima koji je ovo gore.....Адам, који је прилика Оног који хтеде доћи .....

.... i onda nije bilo drugog nacina da se produzi i razmnozi nasa vrsta osim da se izmedju sebe razmnozavaju. 

Ali to je bilo na samom pocetku postojanja ljudi i kasnije je bio zabranjen takav nacin razmnozavanja.

da su potomci adama i eve rodoskrnavili i bili jedini ljudi, čovjek ne bi postojao danas po mojsiju ili hristu u bibliji. 

analiziraj sam.

šta kaže mojsije, za koga se udaju neke ćerke adama i eve koje su bile lijepe izgledom i poštene. nije konkretno udaja u pitanju, već imaju seksualne odnose sa tim muškarcima kako piše u bibliju. ta đeca koja su rođena nijesu živjela van zajednice adama i eve i tih plemena njihovih.

mojsije kaže dalje da samo noje i njegovi sinovi preživljavaju od svih potomaka adama i eve. od njih ne nestaje cijeli ljudski rod, narodi i ostao.

mojsije lijepo piše da nakon izlaska iz egipta đe prevari faraona da ode u donji egipat sa vojskom a ovaj ode na sinaj. sa sinaja u feničansku ili hanansku zemlju on treba da siđe. tu jedan jedini problem ima, što vladaju sinovi božiji tj. divovi koje treba da ubiju da bi preuzeli državu. znači ubija potomka ljudi i anđela, to se dešava tek onda kada david ubija golijata.

ako anđeo poštedi čovjeka, pokuša da ga oboži tj. iscijeli od grijeha predaka. to je isto kao kada obezboženog čovjeka spasava oboženi. recimo sveštenik spasi osobu čiji su preci rodoskrnavili, znači pored toga što vodi zbirni rodoslov zajednice da se spriječe rodoskrnavljenja. sveštenik lično spječava nasilno upadanje u nečiju krvnu lozu otimanjem žena ili muškaraca i drugim stvarima koje su svojstvene za psihu ljudi oće da iscijele svoje loze. da to daje neki rezultat pa ajde, ali teško i zato sveštenik svetim tajnama sve nas opominje a spasava posebno ove ovaploćenjem logosa.

Подели на овим сајтовима

razumiješ. ja mogu da budem siroče, recimo roditelji mi stradaju kad sam mali.

crkva je mjesto đe se spašavam, naazim svoj rodoslov i zbirno loza koje su povezane sa mnom. to se čuva posebno. sveštenik je taj koji me može naučit ko su moji preci bili da ne ukaljam lozu, jer se nećemo prepoznat možda kao svoji.

prostitutka je bludnica radi toga što će za novac spavat sa svojom rodbinom da toga nije ni svjesna i možda rodit dijete koje će patit. bludnica nije ova što se razvede i preuda ako je normalna žena. nego ova što se udaje u svoju krvnu liniju. nije ti zabranjeno da sada oženiš bivšu go go plesačicu, ali je zabranjeno da oženiš ženu koja je rođena u rodoskrvnuću. tako je barem kod nas pravoslavna tradicija prenešena, i rodoslovi sačuvani jer nijesmo bili okupirani od turaka nikad, ali crkve jesu spaljivali i to su im bile strategije koje su godinama planirali, kako da spale rodoslove, pobiju sveštenike i uniište zajednicu jer ako čovjek ima 8 đece, pa oni imaju mnogo potomaka, teško bez crkve koja čuva rodoslove da mogu opstat pravoslavni u smislu tijela kao sačuvanog čistog hrama.

Подели на овим сајтовима

On 24.9.2020. at 17:07, Рапсоди рече

Слушајући оца Предрага, можда добијете одговоре на нека питања која вас муче. 

Na koja pitanja?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Avocado рече

Na koja pitanja?

На питања страдања  људи (деце) и како то наравно није воља Божија. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

Opet je poenta da se desio incest. Znam da religije poslije to zabranjuju... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

На питања страдања  људи (деце) и како то наравно није воља Божија. 

Nego nemoć?

(nisam našao u klipu gde to objašnjava)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Nikk рече

da su potomci adama i eve rodoskrnavili i bili jedini ljudi, čovjek ne bi postojao danas po mojsiju ili hristu u bibliji. 

analiziraj sam.

Nikk, pa upravo sto postoji ovaj stih gore,......Адам, који је прилика Оног који хтеде доћи..... to i znaci da je Adam prvenstveno po Hristu i onda i po Mojsiju.

I, zato i imamo samo jedan par ljudi na pocetku i u principu nije rodosvkrnuce i kasnije je zabranjeno.

(ovo daje stvarno nisam bas shvatio 100% pa ne znam kako da komentarisem)

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Rabbi рече

Opet je poenta da se desio incest. Znam da religije poslije to zabranjuju... 

Pa, nije bio drugi nacin, prvi ljudi (Adam i Eva), sad kako je to u tom trenutku bio manji problem i greh nego kasnije (kada je zabranjeno), ..... to stvarno nemam 100% ideju sta i kako, trebalo bi pogledati kako to objasnjavaju i tumace svetitelji.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Bokisd рече

Nikk, pa upravo sto postoji ovaj stih gore,......Адам, који је прилика Оног који хтеде доћи..... to i znaci da je Adam prvenstveno po Hristu i onda i po Mojsiju.

I, zato i imamo samo jedan par ljudi na pocetku i u principu nije rodosvkrnuce i kasnije je zabranjeno.

pod broj 26 na prvoj strani knjige postanja, bog govori anđelima da stvara ljude da tijelom izgledaju isto kao i mi. to MI, znači grupacija cijela sa kojima su adam i eva trebali da žive i stvaraju potomstvo bez rodoskrnavljenja. 

bog jeste stvorio čovjeka, pa ženu da čovjek ne bude sam. ali se vidi da ih nije namjerio da se žene međusobom, oni su trebali da se žene i udaju sa nefilima. nefilimi su i žene i muškarci nevezano za adama i evu. adam i eva dobijaju zapovijest da se množe međusobom tek nakon što su proćerani.

samo nojeva malobrojna porodica se spasava jer nijesu bili bludni, i čak oni nijesu praoci svih ljudi po bibliji, već vrlo malog broja naroda jesu potomci po bibliji. znači po bibliji savremeni čovjek nije potomak incesta

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Nikk рече

pod broj 26 na prvoj strani knjige postanja, bog govori anđelima da stvara ljude da tijelom izgledaju isto kao i mi. to MI, znači grupacija cijela sa kojima su adam i eva trebali da žive i stvaraju potomstvo bez rodoskrnavljenja. 

bog jeste stvorio čovjeka, pa ženu da čovjek ne bude sam. ali se vidi da ih nije namjerio da se žene međusobom, oni su trebali da se žene i udaju sa nefilima. nefilimi su i žene i muškarci nevezano za adama i evu. adam i eva dobijaju zapovijest da se množe međusobom tek nakon što su proćerani.

samo nojeva malobrojna porodica se spasava jer nijesu bili bludni, i čak oni nijesu praoci svih ljudi po bibliji, već vrlo malog broja naroda jesu potomci po bibliji. znači po bibliji savremeni čovjek nije potomak incesta

Pa nemas u 26 stihu pomena bilo koje grupacije mimo Adama i Eve i vec u 28 stihu se govori da ce od Adama i Eve biti razmnozavanje i naseljenje zemlje.

Nefili su nastali od porodicnih stabla koje su od Adama i Eve.

Pa, kako nije Noje praotac svih ljudi po Bibliji, ne postoji drugacije tumacenje,..... jedino ako mislis na TE, koja se ne uklapa sa verom i Biblijom povodom nastanka ljudi.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Bokisd рече

Pa nemas u 26 stihu pomena bilo koje grupacije mimo Adama i Eve i vec u 28 stihu se govori da ce od Adama i Eve biti razmnozavanje i naseljenje zemlje.

Nefili su nastali od porodicnih stabla koje su od Adama i Eve.

Pa, kako nije Noje praotac svih ljudi po Bibliji, ne postoji drugacije tumacenje,..... jedino ako mislis na TE, koja se ne uklapa sa verom i Biblijom povodom nastanka ljudi.

pogledaj šta piše pod brojem 26. pa rekoh ti obrati pažnju što piše.

26

Потом рече Бог: да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.

vidiš da piše na prvoj strani da je adam stvoren da izgleda kao čovjek po već postojećem liku ljudi-anđela sa tijelima koji žive na svijetu. adam je stočar i baštovan praktično. bog stvara stoku odmah od divljači, kad i čovjeka. onog časa kad je adam prekrišio zapovjest, tad ga bog progoni van tog raja koji je stvorio. i osuđuje na zemljoradnju, pastirski život i rodoskrnavljenje jer postaju zajednica od dvoje ljudi, da nije bilo anđela koji su birali pravedne i stvarali potomstvo sa njima, ovi bi nestali.

isto kao što su arhangeli osudili satanaila na izolaciju od zajednice.

potomak adama i eve po bibliji ne može biti svaki narod, već jedan dio naroda koji to i potvrđuju i genetski… znamo da srbi nijesu dio te genetike izvorno. osim ako neko neće na osnovu naroda koji žive sa srbima da pravi neke paralele.

isus je rođen prije nekih 2020 godina i tada je on po bibliji bio samo 76 očinskih linija udaljen kao potomak od adama. ako zbirno umnožimo porijeklo te očinske linije, svakog pojedinca na način da kažemo da su na kraju svojih životnih vjekova od kojih neki traju 900 godina neki 350, oni stvarali potomstvo. opet nije moguće da budu praroditelji, svih ljudi jer su civilizacije starije od toga, ljudi su već postojali.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...