Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Јеси ли савршено срећан својим животом?

apsolutno!

a ti?

@o.miroslav- gde je tih 5-6 milijardi presrecnih vernika? po ovoj logici planeta zemlja bi trebalo da bude radosna, vesela planeta blagostanja... a nhje tako pa se pitam gde su ti 'srecni'

a inace otkud samoubice medju vernibima uopste? zar religioznima zivot nije 'dar bozije ljubavi'

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

apsolutno!

a ti?

Исувише сам велики перфекциониста за такву апсолутну срећу, али јесам - веома. zru

Иначе, то је велика реткост, углавном би се свако пожалио бар на по нешто.

А то како си престао да верујеш у Бога, јеси ли се због нечега наљутио на њега, и решио да више не постоји за тебе, или како се то десило?

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

apsolutno!

a ti?

@o.miroslav- gde je tih 5-6 milijardi presrecnih vernika?

свака ти част мој добри Мрачњаче, баш си генерализатор нема шта....

Вера каже не убиј,  воли свога непријатеља и сл. али постоји слобода и многи тако не чине....

зато нису криви ни Бог ни вера него људи (по својој природи грешни)

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Лепа питања. 0212_rolleyes

1.Отворен сам онолико колко то ситуација захтева.

2.Моји пријатељи знају да верујем у Бога.

3.Не волим без потребе да показујем то што сам верник.

4.Није ми превише битно да ли је неко припадник моје вероисповест, чак ми је драже када упознам неког друге вере јер увек волим да чијем друга искуства и друге погледе на свет.

5.Добра већина мојих пријатеља јесу предани верници

6.Кад сам био тинејџер, отац ми је цепа књиге и иконе, сматрао је "да ме вера учи да га не слушам"....

7.Мислим да ми нису никаква право ускраћена, јер православље јесте слобода и живот, напротив мислим да ми је много тога дато вером.

Hvala na odgovorima. Nadam se da si uspeo da nadjes zajednicki jezik sa ocem na kraju.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nadam se da si uspeo da nadjes zajednicki jezik sa ocem na kraju.

Да, наравно. Слава Господу.

Од како сам завршио факултет ствар се сасвим променила. Сада је заиста поносан на мене посебно од када је добио унуку...

Славимо светог Николу, међутим он више воли Тита од крсне славе...верује у Бога али и верује да је комунизам био добра ствар ...

Подели на овим сајтовима

Ево пар интресантних:

1) Шта је по вама разлика између вере и сујеверја?

2) Шта је по вама разлика између религије и секте?

3) Да ли постоји ишта што би бог хипотетички могао да учини а што бисте окарактерисали као неморално? (Наравно стоји клаузула да пошто је бог савршено добар он тако нешто никад не би урадио.)

4) Да ли постоји ишта што би атеиста хипотетички икад могао да каже, уради, докаже, покаже или шта већ што би вас уверило у непостојање бога?

5) Да ли је бог створио математику? Да ли је бог подложан логичким законитостима?

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

ne znam , ali ... pitao si vernike , pa će valjda oni znati !

Hrišćanstvo je religija , ali je , u osnovi - sekta.

Isus je bio jevrejske vere.

"Propagirao" je tu svoju veru i nije govorio da treba osnovati neku novu veru (pa još i sa njegovim imenom u nazivu)

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Ево пар интресантних:

3) Да ли постоји ишта што би бог хипотетички могао да учини а што бисте окарактерисали као неморално? (Наравно стоји клаузула да пошто је бог савршено добар он тако нешто никад не би урадио.)

4) Да ли постоји ишта што би атеиста хипотетички икад могао да каже, уради, докаже, покаже или шта већ што би вас уверило у непостојање бога?

5) Да ли је бог створио математику? Да ли је бог подложан логичким законитостима?

1) Разлика између вере и сујевера је у начину испољавања односа према Богу. Вера је чиста и она подразумева одређење према Богу као Оцу и његовом непогрешивом промислу о спасењу људи. Вера има конкретне циљеве. Сујеверје проистиче из неверице, и неповерења. Сујеверје подразумева зазирање од неконтролисаних сила које могу да долазе од Бога, а и не морају углавном и којима се супротставља неким од магијских поступака. Дакле сујевере је у принципу магија, према томе оно је бесциљно у свом одређењу.

2) Секта је једноставно одломак религије. Секта је оно што се отцепило од матичне религије и задржало је само део постулата матичне религије, а унето је нешто ново и контрадикторно матичним постулатима.  

3) Не постоји ништа што Бог може да учини, а било би неморално. Оно што се чини неморалним, резултат је нашег несавршеног и некомплетног опажања.

4) Атеиста не може ни себи доказати да Бог не постоји, дакле објективно, а како ли ће тек верујућем.

5) Логичке законитости се не могу применити ни на ваку ситуацију када је у питању човек. Да није тако, ми никад не би имали изузетке. Но ако имаш неки конркетан пример логичке законитости која би негирала постојање Бога, слободно наведи да видимо шта се може закључити.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

2) Секта је једноставно одломак религије. Секта је оно што се отцепило од матичне религије и задржало је само део постулата матичне религије, а унето је нешто ново и контрадикторно матичним постулатима.  

Hrišćanstvo je religija , ali je , u osnovi - sekta.

Isus je bio jevrejske vere.

"Propagirao" je tu svoju veru i nije govorio da treba osnovati neku novu veru (pa još i sa njegovim imenom u nazivu)

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

1. Razum- a ne sujeverje

2. Etika- a ne dogma

3. Postovanje- a ne obozavanje

4. Hrabrost- a ne strah

5. Moral- a ne religija

6. Cinjenice- a ne mitovi

7. Dobrota- a ne bog

8. Skepticizam- a ne cinizam

9. Jasnoca- a ne zabluda

10. Racionalnost- a ne ideologija

1)Razum ali zdrav razum jer samo on vodi do spoznaje Boga.

2) Vjera je i etika

3)Vjera je obožavanje i poštovanje i ljubav

4)Hrabrost je ustrajnost u vjeri i nepokolebljivost, dok odbijanje Boga nije hrabrost nego oholost.

5)Bog je dobar i od njega dolazi i dobrota.Dokaz za to je i opskrba koju on daruje i onima koji nevjeruju u Njega

6) Boga potvrđuju činjenice.Ako smatraš da Bog ne postoji jer se ne  vidi onda nemaš ni razuma jer se i on ne vidi.

7) Bog je najveća neoboriva činjenica!

8)slažemo se

9) za nekoga je zabluda istina a istina zabluda.

Racionalnost da jer ako budeš racionalan nadat je se da ćeš jednoga dana naći istinu!

Tvrdi filozof da boga nema a ja tvrdim suprotno od toga.

Ako je on u pravu ja ništa ne gubim a ako sam ja u pravu on je najveći gubitnik(arapska misao)

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

6) Boga potvrđuju činjenice.Ako smatraš da Bog ne postoji jer se ne  vidi onda nemaš ni razuma jer se i on ne vidi.

Ovo je jedan od najsmesnijih i najbesmislenijih argumenata koji vernici neumorno koriste... vreme je da se nadje neki drugi... smisleniji... :cheesy:

Razum se itekako vidi... mogu da ti ga demonstriram kad god pozelis, i on nece da me posle toga baci u pakao zato sto sam se drznuo da ga "ïskusavam" pred vernicima ekstra

Подели на овим сајтовима

78% samoubica u USA su vernici

80-90% американаца су верници, тако да опет имаш процентуално мање самоубица међу верницима.

Статистика је незгодна наука... :cheesy:

Moja greska... 78% su hriscani... hristovi poznavaoci, bogopoklonici, ljudi dodirnuti od sdtrane boga, koji posecuju crkvu i idu na mise  ili liturgije. Ljudi koji shvataju da je jedina uloga religije, kako rece, O. miroslav da budu srecni i u ovom i u onom zivotu...

pa srecni su... NOT!

Подели на овим сајтовима

Idemo dalje:

Zasto se hriscanstvo tako negativno odnosi prema sektama kad je i samo pocelo kao sekta?

Do sada sam kroz vase odgovore naucio sledece stvari:

BOg ne utice na nase ponasanje jer nam je dao slobodnu volju.

Bog ne utice na zlo u svetu, jer je to ljudski produkt.

Sad mi je jos samo ostalo da pitam:

Da li je bog odgovoran za prirodne katastrofe koje odnose zivote miliona neduznih ljudi (cunami, uragani, zemljotresi, vulkani...)?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...