Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Procitao sam linkove:

Meni je ovde na forumu, precizno objasnjeno, da je za mene rezervisano mesto u paklu samo na osnovu toga sto ne verujem u boga... bez obzira kakav sam covek, zloban ili milosrdan...

Kako je ovo moguce sad?

Место у Рају или паклу креираш сам...нико други ти не резервише место.

Drugim recima religija ne igra tu nikakvu ulogu... trecim recima, svejedno je dal si vernik ili ne... tvoje spasenje ne zavisi od toga...

Zasto je onda neophodno hriscanstvo? Pigmeji i bez njega idu do spasenja... Ateisti sami kreiraju svoj raj ili pakao... gde je tu mesto religiji i njenim etickim i moralnim ucenjima...?

Пигмеји су "религиозни горостасти",и њима је стало до вечног живота,само што ти то не схваташ...а вама атеистима као "религиозним пигмејима" је и овако свеједно за све што је у вези са питањем проблема спасења (барем је то категоричка тврдња самих атеиста),јер не верујете ни у шта и ни у кога што би имало призвук "наднаравног",тако да вас то у суштини не интересује,не постоји за вас,те ће вам бити по "жељама срца ваших".Не признајеш? Ок,тако ће ти и бити.Рекох ти...сам градиш своје метафизичко место које ако желиш можеш уочити,спознати и прихватити његову чињеницу,и то на оном једином гносеолошком простору које се зове "срце" где се Бог и човек сусрећу.Ипак,све зависи,свидело се то теби или не,од тебе самог и квалитета твог вредносног и егзистенцијланог односа према Ономе коме и припада не само то "метафизичко место" већ и твоја душа.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Наше спасење зависи од нашег односа са Богом, што одмах повезује и наш однос са ближњима. Тако да ми који смо упознати са Христовом науком, градимо однос са Њим сходно нашем знању, тј. дато нам је много али је и одговорност већа. Сад Пигмеји који због географских прилика нису у могућности да се упознају са Христовим учењем, њих Бог свакако неће заборавити, на који начин ће се Он њима открити, то нико не зна али спасење ће им зависти од њиховог односа са Богом тј. ако хоће да се спасу кад тад ће морати прихватити Христа дал након смрти или пре смрти или на Суду или .... то не знамо. Али спасење се своди управо на заједницу са Богом тако да раја без Бога ни нема и ако не заволимо Христа, може нас Он поставити у средиште Раја, то нама неће бити рај.  

Ево ти пример један баналан, кад ти најбољи пријатељ не дође на свадбу без оправданих разлога ти ћеш се наљутити на њега, али на неког познаника кога ниси звао, од њега ни нећеш очекивати да ти дође на свадбу али ћеш очекивати да ти се јави на улици кад се сретнете.

Подели на овим сајтовима

Цифром од 80% православних баратају само министарства.

Права математика је следећа: број људи на Литургији ван великих празника, тачније број причасника,

и то правило нисам измислио ја, нити је то нека привремена дефиниција, него вјечни став Цркве:

св.Василије Велики сматра да је отпао од Цркве онај ко не дође на три узастопна собрања (Литургије).

Нема шта Црква ту да признаје или не признаје, нас Православних има негдје око 0.05 до 0.1%,

и тај се проценат ријетко мијењао кроз историју и кроз вријеме.

А мене баш занима да ми кажеш која те сила гони да критикујеш оне који исповиједају

да треба љубити ближњега већма него самога себе, односно да критикујеш једину вјеру

која проповиједа љубав до саможртвовања?

Zar ne propoveda tvoja vera da treba da ljubiš bližnjeg svog kao samoga sebe a ne više tj. većma?

Подели на овим сајтовима

Procitao sam linkove:

Meni je ovde na forumu, precizno objasnjeno, da je za mene rezervisano mesto u paklu samo na osnovu toga sto ne verujem u boga... bez obzira kakav sam covek, zloban ili milosrdan...

Kako je ovo moguce sad?

LOL. I'm on a hiiiiiighwaaaay to hellll, m?

Подели на овим сајтовима

Procitao sam linkove:

Kako je ovo moguce sad?

Место у Рају или паклу креираш сам...нико други ти не резервише место.

Drugim recima religija ne igra tu nikakvu ulogu... trecim recima, svejedno je dal si vernik ili ne... tvoje spasenje ne zavisi od toga...

Zasto je onda neophodno hriscanstvo? Pigmeji i bez njega idu do spasenja... Ateisti sami kreiraju svoj raj ili pakao... gde je tu mesto religiji i njenim etickim i moralnim ucenjima...?

Пигмеји су "религиозни горостасти",и њима је стало до вечног живота,само што ти то не схваташ...а вама атеистима као "религиозним пигмејима" је и овако свеједно за све што је у вези са питањем проблема спасења (барем је то категоричка тврдња самих атеиста),јер не верујете ни у шта и ни у кога што би имало призвук "наднаравног",тако да вас то у суштини не интересује,не постоји за вас,те ће вам бити по "жељама срца ваших".Не признајеш? Ок,тако ће ти и бити.Рекох ти...сам градиш своје метафизичко место које ако желиш можеш уочити,спознати и прихватити његову чињеницу,и то на оном једином гносеолошком простору које се зове "срце" где се Бог и човек сусрећу.Ипак,све зависи,свидело се то теби или не,од тебе самог и квалитета твог вредносног и егзистенцијланог односа према Ономе коме и припада не само то "метафизичко место" већ и твоја душа.

Spasenje... kroz religiju? Kroz jevrejskog boga? Članstvo u Obrazu?

Znaš šta kaže Pet Kondel? "Christianity is just a too big price for eternal salvation so I decided to forfeit my ticket and go directly to hell". Kakva bre crna metafizika, kako se ona uklapa u bilo šta?

Kome pripada moja duša? Misliš MOJ DUH? Kome?

Подели на овим сајтовима

Их бре...само се појавиш изненада као чупавац из кутије и одмах почнеш нешто да звоцаш!  0102_laugh Гори си од моје жене која ми стално звоца што се картам...срећом изгубио сам је на покеру. srecan

Подели на овим сајтовима

Их бре...само се појавиш изненада као чупавац из кутије и одмах почнеш нешто да звоцаш!  :bla: Гори си од моје жене која ми стално звоца што се картам...срећом изгубио сам је на покеру. srecan

Spasi se od svoje žene kroz klub po imenu Darkov Klub. Imaćemo i 0102_laugh na gej paradu, pa da gađamo nekoga kamenom u glavu! O radosne li aktivnosti!

ALELUJA!  :bla:

Šta se dešava? Nisam bio neko vreme.

Подели на овим сајтовима

Ништа посебно...мало разговарамо са Мрачњаком.

A mene niko ne voli više? 0102_laugh

Ма сви те доказано воле...а ускоро ће и приметити да си овде. srecan Шалим се,брате!  :bla:

Подели на овим сајтовима

A mene niko ne voli više? 0102_laugh

Ма сви те доказано воле...а ускоро ће и приметити да си овде. srecan Шалим се,брате!  :bla:

Ma zezam se bre. Spremanje prijemnog je već krenulo.

Подели на овим сајтовима

A mene niko ne voli više? :bla:

Држим ти палчеве...мислим,не онако да личи на "шипак",већ на прави начин. 0102_laugh  :bla:

Подели на овим сајтовима

A mene niko ne voli više? :bla:

Ма сви те доказано воле...а ускоро ће и приметити да си овде. 0102_laugh Шалим се,брате!  :bla:

Држим ти палчеве...мислим,не онако да личи на "шипак",већ на прави начин. :bla:  t4431

srecan

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...