Jump to content

Bog me je spasio da svijetu pričam gdje sam bila i što sam vidjela

Препоручена порука

пре 7 минута, Vladan :::. рече

На једном од портала су објавили и текстове пар песама Томпсонових. Не знам шта да кажем о нацији у којој је стотинама хиљада људи певање о паљењу Србије и убијању Срба одраз хрватства, домољубља, поштења и вере и којима је то лудило излаз за неке њихове проблеме. Ви од своје земље правите пакао и без Срба.

Znam za jednu koja je dno dna a to je Jasenovac i Gradiška Stara ako si na tu mislio ta se više ne izvodi jer je zakonom zabranjena.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Znam za jednu koja je dno dna a to je Jasenovac i Gradiška Stara ako si na tu mislio ta se više ne izvodi jer je zakonom zabranjena.

Не знам наслове хвала Богу. У једној се помиње паљење Србије у другој убијање Срба и ако сам добро прочитао певане су на концертима сада.

То што је законом забрањена нека песма не значи да је на свадбама и весељима не певају исти они који иду на Томпсонове концерте. Али Томпсон и његове песме су само симптом болести вашег народа. Забрана песме је као лек за спуштање температуре а масама у вашем друштву требају антибиотици против порицања и мржње.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Стаљиново унуче рече

zna on kakvi su mu rodjaci ,porodica,komšije ,kumovi, samo  se pravi

Колико видим он одлично зна и где и са ким живи и видим да се са тим не слаже. Е сада колико има снаге да буде објективан то он сам зна а сигурно није лако.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan :::. рече

Не знам наслове хвала Богу. У једној се помиње паљење Србије у другој убијање Срба и ако сам добро прочитао певане су на концертима сада.

То што је законом забрањена нека песма не значи да је на свадбама и весељима не певају исти они који иду на Томпсонове концерте. Али Томпсон и његове песме су само симптом болести вашег народа. Забрана песме је као лек за спуштање температуре а масама у вашем друштву требају антибиотици против порицања и мржње.

Nisam nigdje čuo takve pjesme na svadbama.

Po meni je to više neki izraz bolesnog ponosa nego mržnje.

Razmišljao sam o tim neljudima koji su činili zločini i došao do zaključka da su to najprljaviji sitni kriminalci i ološ koji su bili najprezreniji u društvu i onda u okolnostima kad dobiju vlast i moć čine najgore moguća zvjerstva kojima se dokazuju.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vladan :::. рече

Колико видим он одлично зна и где и са ким живи и видим да се са тим не слаже. Е сада колико има снаге да буде објективан то он сам зна а сигурно није лако.

Lako je ako razgovaram sa nekim koji to razumije recimo Rakić ili Đurović ali kad vidim da je neko na razini  "mi i vi' tj. ako nisi sposoban uočiti da toga imaš na izvoz i kod sebe onda moram ovako, jer me ne razumiješ.

Ti stvari postavljaš "mi Srbi i oni Hrvati" i dokle god tako nećeš izaći iz začaranog kruga.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ana čarnojević рече

pa toga ovde nema

Hvala Bogu na tome. Tu smo 10 lestvica iznad. 

пре 1 сат, ana čarnojević рече

nase drustvo je oboleo u jednom drugom smislu, totalitarizma, sistema vrednosti... mislim da je kod vas to mnogo bolje.

Ma gde bolje. Isto imaju starlete, žutu štampu, cajke, lažu ih i mažu kako stignu, kakav crni sistem vrednosti. Plus što se nisu oslobodili mentalnog sklopa 90ih...tačnije '40ih. Jedino što je bolje je što se lakše dokopaju Njemačke sa pasošem EU. 

#DankeDeutchland :D

Подели на овим сајтовима

Иначе, у исповести с почетка теме жена која је изашла из јаме говори о томе да су је прихватиле комшије Хрвати и да је касније избегла и преживела. Дакле нису је те комшије силовале, заклале и појеле. На сајту о Јадовну има Боканов текст у којем помиње Хрвате који су спашавали преживеле Србе након покоља а да су затим усташе чешљале и претраживале хрватске куће не би ли нашли и истребили преостале Србе. Дакле нису сви Хрвати и усташе, то сами преживели Срби кажу. Али то је слаба утеха када не знаш ко је од комшија тајни усташа и звер. Ако не знаш онда се коцкаш са животом својим и своје деце живећи са њима. У већини догађаја Срби су били затечени, изненађени, чак су веровали усташама који су их спроводили да им се ништа неће десити, а онда су измасакрирани. Слаба вајда Србима што има добрих Хрвата када не знаш који су усташе и ако добри не могу да спрече зле.

У истој горњој причи се помиње усташа који је рекао да нити може да гура жене и децу у јаму нити да их коље па су се други добровољно јавили за масакр. Дакле, нису ни све усташе биле звери. Међутим, овај је требало макар да дезертира, да не саучествује, а у ствари је требало да побије звери. Зашто? Зато што би тиме над њима практично извршио војни преки суд за ратне злочине. Слично као што су се у многим војскама одмах вешали или стрељали лопови, силоватељи и убице.

Међутим и тај усташа који није хтео да коље жене и децу је слаба утеха јер је очигледно да таквих није било довољно или нису били вољни или у стању да спрече злочине. И опет се враћамо на исто: Ко живи са њима коцка се својим животом и животима своје деце и унучића.

Подели на овим сајтовима

@kopitar увреда је за све ове жртве и 41. и 91. да на овакав начин браниш неодбрањиво, увредљиво је и лицемерно.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, kopitar рече

Nisam nigdje čuo takve pjesme na svadbama.

Ени ти у оном првом видеу на теми неко масовно весеље са Томпсоновим песмама. Сумњам да је то једино такво весеље ако Томпсона слушају стотине хиљада људи. У сваком случају то је хрватски проблем и свих осталих који са Хрватима живе.

Po meni je to više neki izraz bolesnog ponosa nego mržnje.

По мени су оба и мислим да су код усташа нераздвојиви.

Razmišljao sam o tim neljudima koji su činili zločini i došao do zaključka da su to najprljaviji sitni kriminalci i ološ koji su bili najprezreniji u društvu i onda u okolnostima kad dobiju vlast i moć čine najgore moguća zvjerstva kojima se dokazuju.

Слажем се да већина крволока у свим војскама вероватно потиче из тог миљеа. Проблем код Хрвата је што они дошли баш баш баш до масовног изражаја па се попели и високо на лествици у војсци и политици. Ако су се и немачки и италијански фашисти згражавали тешко да то може да се покрије само проблематичним подивљалим пробисветима.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Снежана рече

@kopitar увреда је за све ове жртве и 41. и 91. да на овакав начин браниш неодбрањиво, увредљиво је и лицемерно.

A što ženo draga, meni je svaka žrtva sveta i svi su mi braća i sestre.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, kopitar рече

Lako je ako razgovaram sa nekim koji to razumije recimo Rakić ili Đurović ali kad vidim da je neko na razini  "mi i vi' 

Ми и ви разина је историјска нисам је ја измислио. Она је последица историје. А ако нема разумевања онда боље да остане ми и ви и да се не мешамо док не дође време да можемо да се разумемо. За Србе је та опција свакако безбеднија.

пре 10 минута, kopitar рече

ako nisi sposoban uočiti da toga imaš na izvoz i kod sebe onda moram ovako, jer me ne razumiješ.

Немам ја никакве дилеме да ни данашњи Срби не блистају од љубави и да су правили и грешке и злочине (и као четници и као партизани итд. итд.). Али не видим да то имамо за извоз, далеко смо од масовности коју имамо код Хрвата, и сигурно немамо стотине хиљада људи на концертима на којима се пева о спаљивању Хрватске.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vladan :::. рече

Ени ти у оном првом видео на теми неко масовно весеље са Томпсоновим песмама. Сумњам да је то једино такво весеље ако Томпсона слушају стотине хиљада људи. У сваком случају то је хрватски проблем и свих осталих који са Хрватима живе.

По мени су оба и мислим да су код усташа нераздвојиви.

Слажем се да већина крволока у свим војскама вероватно потиче из тог миљеа. Проблем код Хрвата је што они дошли баш баш баш до масовног изражаја па се попели и високо на лествици у војсци и политици. Ако су се и немачки и италијански фашисти згражавали тешко да то може да се покрије само проблематичним подивљалим пробисветима.

Mislim da su svi balkanski narodi sličnog mentaliteta i da su podjednako skloni činiti zlo, samo ovisi o tome ko je u datom trenutku više izmanipuliran i da li je na nekom mjestu bila veća koncentracija ološa od normalnih ljudi.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Ми и ви разина је историјска нисам је ја измислио. Она је последица историје. А ако нема разумевања онда боље да остане ми и ви и да се не мешамо док не дође време да можемо да се разумемо. За Србе је та опција свакако безбеднија.

Немам ја никакве дилеме да ни данашњи Срби не блистају од љубави и да су правили и грешке и злочине (и као четници и као партизани итд. итд.). Али не видим да то имамо за извоз, далеко смо од масовности коју имамо код Хрвата, и сигурно немамо стотине хиљада људи на концертима на којима се пева о спаљивању Хрватске.

Trenutna situacija po tom pitanju je bolja u Srbiji.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, kopitar рече

Lako je ako razgovaram sa nekim koji to razumije recimo Rakić ili Đurović ali kad vidim da je neko na razini  "mi i vi' tj. ako nisi sposoban uočiti da toga imaš na izvoz i kod sebe onda moram ovako, jer me ne razumiješ.

Ti stvari postavljaš "mi Srbi i oni Hrvati" i dokle god tako nećeš izaći iz začaranog kruga.

Пошто сам се овде осетио прозваним морам да те питам, без љутње. Јеси ли стварно не разумеш или се намерно правиш луд?

Малопре си рекао да није проблем у слављењу Олује него о чутању о злочинима.

Мајкане, Олуја сама по себи је злочин јер јој је циљ нестанак Срба! Дакле намерно си безобразан или си тотално слеп?

Твоја држава је настала на геноциду и завршила је шта је НДХ почела.

Зато постојите ви и ми. А појединачне лчичне контакте нисам никада доводио у питање!

Зато немој да ми учитаваш да сам ја неки националистички кретен који не воли Хрвате и затворен је у свој тор.

Имам духовних и физичких сродника из неколико народа, тако да ћеш да ме прескочиш за ту причу коју приписујеш неким својим локалним хрватским националистима.

пс: Кад ваше друштво крене стазом покајања ево руке. До тад не помињите разумевање, сарадњу и слично. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...