Jump to content

Bog me je spasio da svijetu pričam gdje sam bila i što sam vidjela

Препоручена порука

@kopitar A за ово што си окачио на католички форум хвала.

Међутим, Владан је у праву. Зашто, зато што као што си сам рекао, на дан једног од највећих злочина и огрешења Хрвата о Србе, вама свештеник прича о цврчцима и мравима, зато што се пишу усташки графити по православним црквама, зато што ће теби на католичком форуму да као што сам кажеш највероватније обрисати ону тему, зато што Хрвати немају појма о Јасеновцу, зато што је Томсон идол младих, зато што покатоличени Срби сада Хрватине (а много их је) мрзе све српско и православно, зато што држава Хрватска брани усташтво у пракси, зато што си као православни Србин у Хрватској грађанин другог реда...

Пише ти човек коме су неки Хрвати рођаци а неки драги пријатељи и једни и други драги гости. 

Разумеш, ми са вама док се не промените осим личних контаката треба да држимо дистанцу и да стално причамо свима и сваком шта сте нам урадили. 

Подели на овим сајтовима

@kopitar A за ово што си окачио на католички форум хвала.

Међутим, @Vladan :::.Владан је у праву. Зашто, зато што као што си сам рекао, на дан једног од највећих злочина и огрешења Хрвата о Србе, вама свештеник прича о цврчцима и мравима, зато што се пишу усташки графити по православним црквама, зато што ће теби на католичком форуму да као што сам кажеш највероватније обрисати ону тему, зато што Хрвати немају појма о Јасеновцу, зато што је Томсон идол младих, зато што покатоличени Срби сада Хрватине (а много их је) мрзе све српско и православно, зато што држава Хрватска брани усташтво у пракси, зато што си као православни Србин у Хрватској грађанин другог реда...

Пише ти човек коме су неки Хрвати рођаци а неки драги пријатељи и једни и други драги гости. 

Разумеш, ми са вама док се не промените осим личних контаката треба да држимо дистанцу и да стално причамо свима и сваком шта сте нам урадили. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Стаљиново унуче рече

domobrani,milicija ,tj redarstvenici, tajna policija,pa i obično pučanstvo, i komšije,nemojmo celokupnu zaslugu pripisivati samo ustašama,previše je milion i kusur Srba samo za mjihov preglački rad,velika većina je tu dala doprinos a i sad se ta velika večina jasno vidi

Па све је то усташтво било да је кроз злочине или пропаганду или индоктринацију или подржавање или помагање или заташкавање злочина, нема ту разлике. Нити би злочини оних активних били толики и такви нити би се ефикасно заташкавали да нема системске и друштвене подршке.

Не може огроман логор и логистика око њега да се створе тек тако. Мора неко да сагради тај логор и инфраструктуру а затим те звери да храни, обуче, опреми, научи, сакрије, збрине итд. итд. итд.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Vladan :::. рече

Па све је то усташтво

Ево један пример.

Када се каже усташа обично се створи слика човека у црној униформи, са демонским или нељудски суровим лицем, са великим ножем или маљем крвавим од масакрираних људи, жена и деце.

Али, у једом од постова на форуму @АлександраВ је стављала ако се не варам делове књиге о страдању деце од усташа. И описан јер пример римокатоличких калуђерица које су изгладнелу српску децу храниле хлебом у који су стављале стакло измлевено у прах. То је чинило да деца умиру у најгорим мукама на њихове очи.

Да ли некоме при помену усташа падне на памет католичка калуђерица? Тешко. Али, може да се каже да су те жене биле горе усташе од мушких кољача, јер су мушки нескривено били звери а ове су своје демонско зверство криле иза Христа.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vladan :::. рече

Да ли некоме при помену усташа падне на памет католичка калуђерица? Тешко. Али, може да се каже да су те жене биле горе усташе од мушких кољача, јер су мушки нескривено били звери а ове су своје демонско зверство криле иза Христа.

Милосрде сестре су мучиле и митрополита Доситеја Загребачког.

Мени су оне једна од првих асоцијација на усташтво.

Данас такве организују Томсону предавања.

И сад мени неко спочитава да ширим мржњу, да сам нетолерантан. Уствари јесам, нетолерантан сам према таквим слепцима.

Подели на овим сајтовима

Пре пар месеци сам гледао једну расправу на фејсу, где на страници једног домаћег портала пар Хрвата започиње кавгу око деведесетих. Када им је неко поменуо Јасеновац у расправи, збунили су се. Њихов одговор је био "Шта са Јасеновцем, то је био радни логор? Па?". И стављају неке црно-беле слике нечега што личи на ресторан са столовима (???). Што је најгоре, имам утисак да нису ни безобразни ни покварени, него да стварно мисле да је Јасеновац био неко одмориште или шта већ. 

Та (општа, да не кажем државна) политика испирања мозга и прављења алтернативне историје НДХ у 2. светском рату је јако, јако лоша ствар. И тешка срамота. Ја немам никакав проблем да се одрекнем Срба који су чинили зверства било када и према било коме, и рећи ћу увек да је то стока која заслужује најгоре, без обзира што су из мог народа. Али ако смишљам бајке да би њих оправдао, а то се тамо и имплицитно и експлицитно често ради са највишег државног врха, то је онда стварно моја тешка људска срамота и потпуни пораз мене као човека (да не буде неспоразума: наравно да не мислим на Хрвате као народ, већ на појединце који свесно и намерно у томе учествују).

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, GeniusAtWork рече

Што је најгоре, имам утисак да нису ни безобразни ни покварени, него да стварно мисле да је Јасеновац био неко одмориште или шта већ. 

Сигурно има људи који знају само то али мислим да већина, поготово старијих, одлично знају. На оном снимку који је стављен на тему јасно се види како људи гутају кнедле или се праве Тоше када се помене Јасеновац, поготово онај секретар друштва за истраживање о Јасеновцу...

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Вилер Текс рече

Nije dobro na ovo gledati i dijeliti na " mi i vi " ili vi Hrvati ste ovo i mi Srbi ovo itd.

Nemoj to nacionalno stavljati na prvo mjesto i kao najvažniju stvar.

Kao prvo svi smo ljudi pa onda neki od nas vjernici i na kraju smo po naciji ono što jesmo.

Meni je teško s tobom razgovarati jer si nacionalista a vjerojatno dobar čovjek i nebi ni mrava zgazio a takvih imam puno i svojih nacionalista i većina su dobri ljudi ali se sa njima ne može razgovarati o ovome.

Подели на овим сајтовима

И да ли администратор не види како ово подмукло провоцира? Или је и администратор  убђен да су Србе убијали ето само тако тад случајно ?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ana čarnojević рече

Moji su iz Divosela. Moj tata je tamo rodjen. Koliko je stradalo sa bakine i dedine strane mozete zamisliti. Ovo sto je postavljeno na pocetku ne mogu ni da procitam. Tuda sam vozila bicikl sa bracom i sestrom verovatno.

Rodjena sam slucajno. 

I opet ne mrzim Hrvate, nisam ih mrzela ni 90ih, poznajem divne, zabavne, tople, normalne ljude, ne mogu da zamislim svoj zivot bez kontakta sa Hrvatima. Ima ledenih ljudi koji umeju da mrze, nisu kao mi, hladniji su, sujetniji, mozda lakse skliznu u mrznju, ali sve je to do coveka. Kako ce odreagovati na ideologiju.

zver je zver.  

aj pokušaj da shvatiš

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, kopitar рече

Nije dobro na ovo gledati i dijeliti na " mi i vi " ili vi Hrvati ste ovo i mi Srbi ovo itd.

Nemoj to nacionalno stavljati na prvo mjesto i kao najvažniju stvar.

Kao prvo svi smo ljudi pa onda neki od nas vjernici i na kraju smo po naciji ono što jesmo.

Meni je teško s tobom razgovarati jer si nacionalista a vjerojatno dobar čovjek i nebi ni mrava zgazio a takvih imam puno i svojih nacionalista i većina su dobri ljudi ali se sa njima ne može razgovarati o ovome.

Ти мене читаш идеолошки. А из разговора са тобом схватио сам да ти је блиска идеологија Соње Бисерко. Када се то помеша са било каквим обликом хришћанства добијемо безлично махихејско гледиште на свет, "љубав" према свим људима која привидно или насилно укида карактеристике тих људи, као и на пример њихову народност.

Ја нисам идеолошки националиста. Родољуб јесам. Ово што сам ти написао не читаш добро. Зато ћу ти поновити.

Међутим, Владан је у праву. Зашто, зато што као што си сам рекао, на дан једног од највећих злочина и огрешења Хрвата о Србе, вама свештеник прича о цврчцима и мравима, зато што се пишу усташки графити по православним црквама, зато што ће теби на католичком форуму да као што сам кажеш највероватније обрисати ону тему, зато што Хрвати немају појма о Јасеновцу, зато што је Томсон идол младих, зато што покатоличени Срби сада Хрватине (а много их је) мрзе све српско и православно, зато што држава Хрватска брани усташтво у пракси, зато што си као православни Србин у Хрватској грађанин другог реда...

Желим да ти кажем да док се код Хрвата не промени свест и не дођете (као целина) до покајања, односно када то буде главни правац вашег народа уместо данашњег нео усташког( инциденти и скрнављење православних светиња, испирање мозга народу на државном нивоу са циљем да не знају ништа о геноциду над Србима у Другом светском рату (а и злочинима у Првом светском рату које су починили Хрвати Аустро-Угарској војсци), Олуји итд, свесно ћутање о геноциду над Србима итд) ми можемо бити блиски.

До тада је ствар здравог разума држати Хрвате на дистанци. А лична пријатељства треба неговати. Наравно не треба бити пријатељ ни сваким ко држи усташку страну .

Дакле ради се о здравом разуму и родољубивом и хришћанском ставу . Ја Хрвате не мрзим.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Ти мене читаш идеолошки. А из разговора са тобом схватио сам да ти је блиска идеологија Соње Бисерко. Када се то помеша са било каквим обликом хришћанства добијемо безлично махихејско гледиште на свет, "љубав" према свим људима која привидно или насилно укида карактеристике тих људи, као и на пример њихову народност.

Ја нисам идеолошки националиста. Родољуб јесам. Ово што сам ти написао не читаш добро. Зато ћу ти поновити.

Међутим, Владан је у праву. Зашто, зато што као што си сам рекао, на дан једног од највећих злочина и огрешења Хрвата о Србе, вама свештеник прича о цврчцима и мравима, зато што се пишу усташки графити по православним црквама, зато што ће теби на католичком форуму да као што сам кажеш највероватније обрисати ону тему, зато што Хрвати немају појма о Јасеновцу, зато што је Томсон идол младих, зато што покатоличени Срби сада Хрватине (а много их је) мрзе све српско и православно, зато што држава Хрватска брани усташтво у пракси, зато што си као православни Србин у Хрватској грађанин другог реда...

Жели да ти кажем да док се код Хрвата не промени свест и не дођете (као целина) до покајања, односно када то буде главни правац вашег народа уместо данашњег нео усташког( инциденти и скрнављење праволсавних светиња, испирање мозга народу на државном нивоу са циљем да не знају ништа о геноциду над Србима у Другом светском рату (а и злочинима у Првом светском рату које су починили Хрвати Аустро-Угарској војсци), Олуји итд, свесно ћутање о геноциду над Србима итд) ми можемо бити блиски.

До тада је ствар здравог разума држати Хрвате на дистанци.  О лична пријатељства треба неговати. Наравно не треба на бити пријатељ ни саким ко држи усташку страну .

Дакле ради се о здравом разуму и родољубивом и хришћанском ставу . Ја Хрвате не мрзим.

ti misliš dda on to ne zna? o brate....

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Lavandica рече

i moji su iz Like ali se razlikuju i delovi Like. Mamini su stradali puno a tatini otišli sa Momčilom Đujićem u Ameriku.

Nama deci nisu puno pričali o stradanju kroz mržnju mamini, a tatini su nam pričali o borbi protiv zla. A kao što napisa Ana zver je zver. Lično, ja im ne verujem na duge staze.

Volim Liku tamo sam  kao dete čuvala ovce na prelepim proplancima i gledala noću u najlepše nebo prepuno zvezda. Ponosna sam na svoje pretke i ove koji su se borili i na stradalnike za veru. Nažalost danas je Lika pusta a takva lepota Plitvičkih Jezera i reke Une. Tuga....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...