Jump to content

Vreme je za čišćenje kuće i života

Оцени ову тему

Препоручена порука

Што се тиче чишћења куће одувек сам имао мишљење, а негде сам то и овде на форуму чиними се давно написао, није ни мало лаган посао. Усисавати кућу онако погрбљен, померати сваку стварчицу са регала, комода итд. и брисати прашину па онда то све враћати, кривити врат гледајући у плафон где има и да ли има паучине, качити завесе гледајући у ''звезде'', држати кревет подигнут док се испод њега усисава, а да не причам да када мајку желим поштедети од чишћења купатила да ме редовно грло заболи од сава, варикине или неког другог средства за чишћење. До душе, мајка направи неку комбинацију од које грло не заболи, а ја некако навикао на та нека ''екстремна'' средства. А што се тиче чувања ствари, обавезно место сам морао да нађем за разне аутомобиле на батерије, авионе, Политикине забавнике, стрипове, албуме за сличице и тако неке стварчице које сам као дете успео сачувати. Да, мислим да ту негде има и један, између нешто мало осталог оделца, џемперић од којег сам редовно имао фобију да ми се глава не заглави када би ми га скидали са мене, па некада омиљено ћебенце. Шта ћу, још увек има нешто детиње у мени.. Па ето чувам и неких пар поклона које су ми направили сестричина и сестрић са њиховим првим ''корацима'' у стваралаштву, цртежи.. И тако.. Није да не волим да чувам свашта нешто, али, врло добро знам и да непотребне ствари побацам:)

Подели на овим сајтовима

Ја чувам писма, дневнике, књиге, фотоалбуме...Чувам и сувенире само сам из практичних разлога морала да их одложим. Кад средим наследнику собу можда ћу их вратити. Ако тада још увек будем имала време и снагу да их брискам. 

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

kako se ja divno osecam kada pobacam stvari koje ne koristim...prodisem prosto...:cheesy3:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Capture.PNG

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Одавно сам нешто изашао из фазона да слушам музику. Чак и док возим кола. Уопште. Међутим, малопре случајно видех овај видео. Признајем да су ми очи некако дошле у стање ''сецкам црни лук'', али, нећете вала да.. Зажелео сам да видео, негде, у неку тему поставим. И тако, толико емоција за неузвраћеном љубави.. Сво поштовање овој девојци :naklon: па да јој пожелим да је успела да очисти свој живот од туге. Ето, пустих и ја.. неку песму, коначно.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Плаво Небо рече

Одавно сам нешто изашао из фазона да слушам музику. Чак и док возим кола. Уопште. Међутим, малопре случајно видех овај видео. Признајем да су ми очи некако дошле у стање ''сецкам црни лук'', али, нећете вала да.. Зажелео сам да видео, негде, у неку тему поставим. И тако, толико емоција за неузвраћеном љубави.. Сво поштовање овој девојци :naklon: па да јој пожелим да је успела да очисти свој живот од туге. Ето, пустих и ја.. неку песму, коначно.

Подели на овим сајтовима

Sve što nije od koristi i što ne služi svrsi, nema mjesta u mom domu. Ambalaža, suveniri, suvišni detalji, garderoba koju ne nosim, čak kada primijetim da neko posuđe ne koristim duže vrijeme, ide vanka. Nemam sentimenta prema komadima koji guše i opterećuju moj prostor. Kako završavam renoviranje kuće, napravila sam još strožiju selekciju, tako da sam zadržala samo neophodno i iskrena da budem, odavno nisam bila sretnija.  1324_womens

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

5a091eb5c361f-1280x720.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Litetator Dastajevski, ,, Dokle su stigli ljudi da su stvari nakupili sve vise, a radosti imaju sve manje. " :D :D

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Ја сам пре пар дана сређивала свој ормар и доста гардеробе извадила и поклонила.

А познајем и један диван брачни пар којима, поклањам наследникове мале ствари.

• Свиђа ми се 1

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...