Jump to content

Хрватска-Енглеска, полуфинале ФИФА СП 2018-За кога (и да ли) навијате? [АНКЕТА]

Оцени ову тему

Хрватска  

17 члановâ је гласало

1. 1. За репрезентацију које државе ћете навијати (ако уопште) у вечерашњем полуфиналном мечу?

• Хрватска
    • Енглеска

Препоручена порука

Hrvatski.trener je  verujući čovek i ostavlja vrlo lep utisak svojim izjavama.Međutim,ako reporter HRT-a,dakle državne TV,finale Svetskog prvenstva u fudbalu vidi kao "oluju svih oluja",znači ne tamo neki navijač.onda ću ja ipak navijati za Francusku,mogli bi lako da oduvaju Hrvate u finalu,,pošto Francuzi igraju samo sjajan fudbal na ovom Svetskom prvenstvu.

i lako da oduvaju Hrvate,pošto Francuzi igraju samo sjajan fudbal na ovom Svetskom prvenstvu-

https://sport.blic.rs/svetsko-prvenstvo-u-fudbalu-rusija-2018/oluja-svih-oluja-ovako-je-na-hrvatskoj-nacionalnoj-televiziji-ispracen-prolazak/6fbf60e

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Ma joj šuti imam kako nemam..svaki dan..:catfight

Држ се и нек ти је Бог у помоћи. Немам ја ништа против тебе лично, нити мрзим Рвате само хоћу да кажем, колико ти била не свесна тога да су се Рвати опасно о нас огрешили и да то није игра. Ја јесам за помирење, али стварно а не за општа места.

Зато тако реагујем на твоја писања. И реаговаћу ако није ок.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Isusovo magare рече

Jest ali to je stanje duha pojedinca ili većine budala..

Али мени се чини да су ти појединци већина. Много више везе имам са Хрватском него што можеш да замислиш.

Мени је засметало када си за нешто што је за Србе увредљиво рекла, "Занели се". Просто неке ствари се не могу оправдати ничим.

Говорим ти сад ко човек човеку, нит те мрзим нит ми смета што си Хрватица. Хоћу да причам о ономе што боли. Ако не причамо- надрљаће  нам деца.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Брат јесте ал се нећемо тако братимит а да он није свестан колико је слепац. Не мрзим али нећу му се подметати да ме шутне. То што смо са Балкана ми је битно исто ко лањски снег.

По много смо основа браћа а то што се не волимо је можда најбољи показатељ. У иностранству се то најбоље види, тамо смо ми са Балкана сви једнаки, јер нас све исто гледају, и Србе и Хрвате и Албанце чак, итд. Тамо итекако знамо сви да будемо солидарни. А овде се мрзимо, неко проклетство ових простора, шта ли је, не знам. 

Него, види једну ствар, Хрвати данас имају много јачи дух него Срби. Ок, нико се неће сложити са њиховим усташтвом, али брате једно им се мора признати- они су борци. Они се боре за свој циљ, за земљу, па и за фудбалски тим. Није само фудбал у питању, али и то је показатељ стања духа једне нације. Упореди ти њих и нас- ми смо се предали против Бразила пре него што је утакмица и почела, а они губе од Енглеза али фину на терену. Да, јесу борци, боре се за свој тим, гину.

И волео бих да победе, да нашима покажу да се може, а ми да се постидимо и мало замислимо над нама. 

ПС: Ако теби смета само што сам рекао ,,браћа", јбг, шта да ти радим, објаснио сам у ком сам контексту то рекао и наравно да ми не пада неке југоносталгичарске форе на памет. 

пре 1 сат, БанеЛ рече

Нико не може да ме натера да навијам за Хрвате, а против себе нећу. Волим кога хоћу. Нека су најбољи, нека освоје првенство, свака част! Кад боље размислим, што је уопште битно ко ће да освоји првенство? Што је уопште битно што и ово пишем? 

Наравно, имаш право да не навијаш за њих. Нико те не тера.

А рекох зашто је битно да победе, бар за мене- да нашим бабама покажу да се може. Да вреди дати све од себе и да се може победити и бољњи од себе ако имаш воље и жеље за тим и ако се бориш за то. Хрвати су то демонстриралчи и показали нам да се може. 

И још је један разлог што навијам за њих, то сам објаснио Вилеру. Али, наравно, ником не намећем ништа, свако нек навија за кога жели. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Isusovo magare рече

Samo za tebe

Hvala, to volim, samo ne mogu one kuknjave kafansko-narodnjačke, hvala Bogu, ovdje ničeg takvog nema!

Odmori dušu svoju od njih otako sam u Češkoj! Inače ja moderujem ove grupe: 

https://www.facebook.com/glazbaslavenska/

https://www.facebook.com/groups/slavlit/

I družim se sa folkloristima a mi smo malo ćaknuti, sve folklorni fundamentalisti.

Folklorna orthodoxia sestro, nikakve novotarije, samo čiste izvorne furamo! :D 

https://www.facebook.com/groups/czechnatfolk/

Ovo mi je jedan kolega s Morave, folklorista:

https://www.facebook.com/antonin.vrba.56

https://www.facebook.com/czechnatfolk/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Православни Србин рече

Хрвати данас имају много јачи дух него Срби. Ок, нико се неће сложити са њиховим усташтвом, али брате једно им се мора признати- они су борци. Они се боре за свој циљ,

За шта и којим средствима? Не причам о фудбалу. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Православни Србин рече

Које си ти злопамтило. :D

Зезам се... па брате, неке сам ставове ревидирао од тада. Иначе, нисам те тада оптуживао да си усташа, немој да претерујеш, ниједном Србину нисам рекао да је усташа. 

Елем, без обзира ко су и какви су, ипак су наш, балкански тим и драго ми је кад побеђују светске силнике попут Енглеза. :D Успут, људи играју фудбал и заслужили су да уђу у финале. 

И то је то. 

Јасно ми је све. Не делим тај став јер је мој лични однос према Хрватској оптерећен ружним емоцијама и свака њихова национална радост ме подсећа на то да своју домовину имају јер су мене из ње отерали, али разумем став и не осуђујем га, само га не делим... Поента је да ако се и не слажемо не значи да је неко издајник свог народа, да то што је неко Хрват не значи да није човек и да то што је неко непријатељски војник не значи да се од њега не може учити како се брани част државе.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, kordun рече

ja sam mislio da se od ustasa nece moci ziviti zbog ovog fudbala, al vise me ubise ovi iz obrenoviceve srbije

Kod nas na Balkanu su ljudi dobri kad se radi o pojedincima, glavno nisu zavidni ko Česi na primjer ovdje. A ja zavist najviše mrzim od svega a takve ljude ne mogu smislit. Oni pozelene, poplave, posive, pocrne od zavisti što neko ima ono što oni nemaju, na uspjehu u bilo čemu u životu, u ljubavi, u poslu, s parama, na zdravlju itd. itd. izvrate se naopako od muke ko čarapa. A kod nas je to obrnuto, svi mi na Balkanu nismo ni blizu zavidni kao pojedinci onako ko Česi što to znaju biti ali na narodnom planu, kao cijeli narodi, ili vjere smo isti i još gori nego Česi na tom individualnom planu. Česi ne zavide Njemcima, Slovacima, Rusima itd. na ničem toliko, baš ih briga za njemački standard i auta, francuske sireve i vino, rusku vodku i piroške itd. A Slovacima ne zavide apsolutno ništa jer ti uopšte ničeg nemaju takve zavisti vrijedno, baš ništa, njihovo pivo Češi nazivaju vodicom za proteze a to ostalo, haluške i borovičku da ni ne spominjem. Ako ikome zavide na svijetu zavide ustvari jedino Hrvatima i isključivo zbog mora i ni zbog čega drugog više i proklinju svog praoca Čeha što ostade tu i zaglaviše posred Evrope, nigdje nikakvog mora uokolo a Hrvati sad sjede na moru. A kod nas je obrnuto, mi se požderasmo medjusobno od zavisti na nacionalnoj, vjerskoj, plemenskoj itd. osnovi iako niko od nas kao pojedinac nije ni blizu zavistan kao što to znaju biti Česi. Zato kod nas onoliki ratovi, mržnja i nesnošljivost. A zato su kod Čeha najveći sukobi bili izmedju Čeha i Čeha, bilo kao izmedju husita i katolika (husiti su isto bili katolici ali su se sporili o tom kako treba katoličanstvo izgledati, poslije su husiti postali odmetnuti katolici) ili izmedju komunista, ljevičara i antikomunista. Čeh Čehu je oduvijek bio najveći neprijatelj! Kod nas potom to isto imamo ali po nacijama ko na svjetskom prvenstvu, svi protiv svih, Srbi protiv Hrvata, Hrvati protiv Slovenaca, potom dole ta trojka Makedonci, Srbi, Bugari - takozvani južnoslovenski bermudski trokut, slično kao gore Poljaci, Ukrajinci, Rusi itd. sve moguće kombinacije. Ili onaj naš bosanski lonac hrvatsko-srpsko-bošnjački, to je bermudski trougao svemirskih razmjera. Isto tako postoji i tiho ali ustrajno trenje i surevnjivost izmedju Čeha, Slovaka i Poljaka, još jedan takav slovenski bermudski trougao dakle ali to se nikad nije na sreću rasplamtjelo i preraslo u sukobe i mržnju kao kod tih ostalih.

Ovo pjevaju iz duše :D 

Da se za zavist daje Nobelova nagrada, oni bi je prvi dobili, arcizavidnici!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zayron рече

Kod nas na Balkanu su ljudi dobri kad se radi o pojedincima, glavno nisu zavidni ko Česi na primjer ovdje. A ja zavist najviše mrzim od svega a takve ljude ne mogu smislit. Oni pozelene, poplave, posive, pocrne od zavisti što neko ima ono što oni nemaju, izvrate se naopako od muke ko čarapa. A kod nas je to obrnuto, svi mi na Balkanu nismo ni blizu zavidni kao pojedinci onako kao česi što to znaju biti ali na narodnom planu, kao cijeli narodi, ili vjere smo isti i još gori nego Česi na tom individualnom planu. Česi ne zavide Njemcima, Slovacima, Rusima itd. na ničem toliko, baš ih briga za njemački standard, francusku kuhnju itd. A Slovacima ne zavide apsolutno ništa jer ti uopšte ničeg nemaju takve zavisti vrijedno, njihovo pivo Češi nazivaju vodicom za proteze a ostalo da ni ne spominjem. Ako ikome zavide na svijetu zavide ustvari jedino Hrvatima i isključivo zbog mora i ni zbog čega drugog i proklinju svog praoca Čeha što ostade tu i zaglaviše posred Evrope, nigdje nikakvog mora uokolo a Hrvati sad sjede na moru. A kod nas je obrnuto, mi se požderasmo medjusobno od zavisti na nacionalnoj, vjerskoj, plemenskoj itd. osnovi iako niko od nas kao pojedinac nije ni blizu zavistan kao što to znaju biti Česi. Zato kod nas onoliki ratovi, mržnja i nesnošljivost. A zato su kod Čeha najveći sukobi bili izmedju Čeha i Čeha, bilo kao izmedju husita i katolika (husiti su isto bili katolici ali su se sporili o tom kako treba katoličanstvo izgledati, poslije su husiti postali odmetnuti katolici) ili izmedju komunista, ljevičara i antikomunista. Čeh Čehu najveći neprijatelj!

nema kod mene zavisti nikakve, ja samo nisam dovoljno tup i truo da navijam ili na neki drugi nacin podrzavam svoje dusmane koji su mi unistili pola zivota, ti si zajrone dobar cojek, ali kad se docepam vlasti lizaces malo so na golom otoku

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, kordun рече

nema kod mene zavisti nikakve, ja samo nisam dovoljno tup i truo da navijam ili na neki drugi nacin podrzavam svoje dusmane koji su mi unistili pola zivota, ti si zajrone dobar cojek, ali kad se docepam vlasti lizaces malo so na golom otoku

Ma ne komentarišem ja tebe ni u kojem smislu, samo sam se nadovezao na tebe, inspiracija za opservaciju.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Zayron рече

Čeh Čehu je oduvijek bio najveći neprijatelj!

Oni su toga svjesni, odlično se znaju kakvi su i priznaju to da su narod zavistivaca ali ne mogu si pomoći, imaju nekakav narodni gen za to. O tom su napisane bile ozbiljne knjige, bavili se tim problemom poznati književnici češki a viceve na tu temu bih vam mogao pričati do Nove Godine, ovdje je jedan:

https://tinyurl.com/y9pjqxem

Francuzu, Englezu i Čehu se ukaže čudotvorni djedeček i obeća im svakom od njih ispuniti po jednu želju. Francuz se prisjeti kako se nedavno sreo s jednom prekrasnom ženom zaručenom sa njegovim bivšim školskim kolegom. i reče da bi želio provest s njom samo jednu jedinu noć prije nego što postane kolegovom zakonitom ženom. Englez zatraži tačnu kopiju lule od slonovine kakvu ima Lord Brondesbury s napomenom da Njegovom Lordstvu mora ostati ta njegova lula kako bi svako mogao primjetiti i vidjeti da ih imaju obojica iste. A Čeh spomenu krasnu zdravu dojnu kozu što je ima njegov susjed. Hoćeš li da imaš istu takvu, pita ga djedeček? To ne, reče Čeh, ja bih htio da mu ta njegova crkne. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Дидим рече

Јасно ми је све. Не делим тај став јер је мој лични однос према Хрватској оптерећен ружним емоцијама и свака њихова национална радост ме подсећа на то да своју домовину имају јер су мене из ње отерали, али разумем став и не осуђујем га, само га не делим... Поента је да ако се и не слажемо не значи да је неко издајник свог народа, да то што је неко Хрват не значи да није човек и да то што је неко непријатељски војник не значи да се од њега не може учити како се брани част државе.

Problem je ta naša balkanska isključivost izražena kod svih jednako onom krilaticom ILI MI ILI ONI, nikom nije ni padalo na pamet da ide to i drugačije, I MI I ONI, pogotovu ne političarima. No, nije se uopšte čudit tom našem nesrećnom Balkanu kad su tu pali i mnogo tolerantniji i emancipovaniji narodi u tom pogledu, u svakom slučaju ni blizu tako ratoborni kao mi na Balkanu. Ni oni nisu dokazali biti I MI I ONI već su se takodjer razišli na principu ILI MI ILI ONI isto kao i mi dole. I tu je bilo bordela, cirkusa i čurbesa s tim, na njihovu sreću što su daleko mirniji od nas a i poučili se baš na tom našem neprimjeru i divljačkom rashodu pa su ga oni napravili barem nešto manje divljačkim od našeg iako je i tu bilo divljaka na obe strane. Na sreću nisu imali volju za pucnjavom i skakanjem po brdima ko mi. Prošla ih brzo kad su vidjeli kakva čudesa smo si mi napravili i priredili. Barem neka korist od toga.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...