Jump to content

Упознајмо се - представимо се

Оцени ову тему

Препоручена порука

2 minutes ago, Дијана. рече

Bog ti pomogao brate Vladimire, dobrodosao si, :smil443643319dc3d:nadamo se da ces ovde na forumu naci i duhovnu i ljudsku zajednicu, a sigurno se ovde kroz druzenje i prijateljstva radja i potencijal za bracne veze.

Tvoj duhovni put je vise nego zanimljiv, i vjerno odslikava i kolektivno duhovno lutanje naseg naroda u ovom smutnom vremenu. Nadam se da ce ti ovde biti zanimljivo i vjerujem da ces dati svoj konstruktivni doprinos. :dedica:

Хвала. Па имам мало више година старости, мада младолико изгледам, а и тражио сам Бога свуда, па ми је занимљиво искуство. Још кад бих писао о мом духовном путу пре Православља, о комунистичком мом васпитању у школи и мојој породици, па затим бављењу далекоисточним религијама, затим живео сам у Италији са протестантима четири месеца, па у Аустрији код римокатолика око годину дана, па се вратио у Београд, ишао по црквама, ишао међу друге верске заједнице у Београду и полемисао са њима, ишао на православне трибине (предавања), промоције књига, ишао на састанке у разне политичке српске родољубиве партије и покрете, певао у црквеном хору годину дана, после певао помало за певницом. Још кад бих писао које сам послове све радио у животу, десетак тотално другачијих послова, па завршио Новинарски курс, писао по мало за новине и сајтове, па још кад бих писао какве сам све девојке имао у животу, како сам их упознавао, итд. хехехе, можда би испала од тога нека занимљива књижица. :) А до тада интернет корисници могу да ме прате на Фејсбуку и гледају моје видео снимке на Јутјубу на много различитих тема. Па још кад бих рекао да сам тренирао атлетику три године у младости, затим кунг фу две године, па плес код Ђоганија, хехехе, четири месеца а после за своју душу, итд. :) Па сам раније цртао цртеже и стрипове на разне теме и тему Православља уз хумор, итд. Удавих вас ја, хехехе :)

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Дијана. рече

:D Tu je materijala za više tema, i forumskih odjeljaka, ali počni sa ovim. Prekopiraj i dopuni :1319_womens:

https://pouke.org/forum/topic/38183-моје-лично-сведочанство-вере-призив-и-пут-ка-цркви/

https://pouke.org/forum/topic/36195-мисионарско-писмо-пријатељу/

imaš i odjeljak za kreativnost, druženje, razbibrigu... :whackado:

Хвала. :hvala:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Vladimir Jankovic рече

Хвала. :hvala:

Na vrhu strane imaš link za podforum za upoznavanje, i takvu grupu na Crkva.net. ;)

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Vladimir Jankovic рече

Сад ако некога занима мој духовни пут ево овако, укратко за почетак. Почетком 90-тих из комунизма крећем да тражим Бога и читам све и свашта, о разним верама и духовностима, и мало касније прилазим Православљу а и крштен сам у СПЦ као дете у тајности захваљујући мојој побожној баби јер су моји родитељи били комунисти. Неколико година сам био православни екумениста, затим студирам Богословски факултет СПЦ у Београду али после друге године 1995. га напуштам, обилазим манастире, идем по црквама у Београду, дружим се са верницима и улазим у тврде православно србске патриотске или родољубиве струје, пратим политику, партије, покрете, па тако касније следим владику Артемија док је био у СПЦ а затим после дугог духовног двоумљења крећем да проучавам зилоте и са њима се дружим и њима се бавим око пет година у Србији, и онда схватам да код њих није много тога сјајно, одустајем и полако се враћам у СПЦ током последње три године, али нисам задовољан са неким стварима у СПЦ, нарочито јер свештенство углавном јури новац, а мало или нимало је посвећено да учи вери себе и своје парохијане. Итд.

Ovo odma` da prodas kao scenario za film "Moja trilogija"!

3 hours ago, Vladimir Jankovic рече

Поздрав свима! :)

Sto bi rek`o nas brat Zeljko - dobro nam dosao, i bolje nas napao... :pivo:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Бог ти помогао Владимире и добро нам дошао на овај форум.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Жика рече

@Vladimir Jankovic

Да ли си ти проучавао зилотске групе и распитивао се о њима на Крстарици пре 6, 7 година?

Да. На Крстарици сам "Влада из Београда". Ја сам после тога и искрено пришао зилотима на три-четири године, па одустао.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Помаже Бог,

дуго сам читао на форуму и сада сам решио да се придружим и овом приликом желим да се представим :-) Зовим се Данило, рођен и одрастао сам у немачкој. Моји родитељи су 70тих година због режима напустили бившу Југославију. Овде сам и крштен, овде сам се школовао и редовно сам у посети Србији, где иначе живи цела наша фамилија.Тренутно сам на мастерстудијама и завршавам за информатичара. Тек задњих 2 или 3 године сам почео да се интензивно бавим са нашом предивном православном вером. Доста сам читао на интернету и у књигама и многи ствари су ми данас јасније него што су били пре (Хвала богу). Надам се, да ћу на овом форуму наћи и одговарајућује одговоре ако ми нешто није јасно и да могу и сам нешто да придонесем :-)

Ваш брат у Христу,

Данило

Подели на овим сајтовима

On 12.9.2016. at 10:27, Vladimir Jankovic рече

Помаже Бог свима! :)

Свратио сам на овај форум први пут у животу (јесам га читао раније али нисам писао на њему никад). Свратио сам са мог Фејса да видим јел ради ако се са њега пише овде и видех малопре на једној другој теми да ради. Иначе био сам и ружичасти и екстремни православац. Сад сам негде између, хехехе, толерантан према свима. :-)

Иначе, сањао сам ноћас како ми треба девојка нека из вере, сродна душа, и како сам годинама губио време пишући на Фејсбуку јер мало ко чита мој профил (иако имам преко 2000 пријатеља), и онда у сну ми дође идеја да треба да пишем на неком православном форуму јер то остаје на нету да може да чита било ко на нету, тј. много више људи него мој Фејсбук профил. И падне ми на ум форум Видовдан и Српски националисти али ту је превише политике и сад су ретко посећени, а да се вратим да пишем на форум Крстарице где сам некад писао о религији и Православљу нисам хтео јер тамо 90% чланова богохули и спрда се са вером, симпатишу сатанизам и јако је тешко за душу читати све то зло. И погледах овај форум и Верујем, видим Верујем више не ради, и тако ти ја дођох овде. Поздрав свима! :)

Сад ако некога занима мој духовни пут ево овако, укратко за почетак. Почетком 90-тих из комунизма крећем да тражим Бога и читам све и свашта, о разним верама и духовностима, и мало касније прилазим Православљу а и крштен сам у СПЦ као дете у тајности захваљујући мојој побожној баби јер су моји родитељи били комунисти. Неколико година сам био православни екумениста, затим студирам Богословски факултет СПЦ у Београду али после друге године 1995. га напуштам, обилазим манастире, идем по црквама у Београду, дружим се са верницима и улазим у тврде православно србске патриотске или родољубиве струје, пратим политику, партије, покрете, па тако касније следим владику Артемија док је био у СПЦ а затим после дугог духовног двоумљења крећем да проучавам зилоте и са њима се дружим и њима се бавим око пет година у Србији, и онда схватам да код њих није много тога сјајно, одустајем и полако се враћам у СПЦ током последње три године, али нисам задовољан са неким стварима у СПЦ, нарочито јер свештенство углавном јури новац, а мало или нимало је посвећено да учи вери себе и своје парохијане. Итд.

Поздрав свима! :)

Добродошао. Песма за дочек...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Данило3 рече

Помаже Бог,

дуго сам читао на форуму и сада сам решио да се придружим и овом приликом желим да се представим :-) Зовим се Данило, рођен и одрастао сам у немачкој. Моји родитељи су 70тих година због режима напустили бившу Југославију. Овде сам и крштен, овде сам се школовао и редовно сам у посети Србији, где иначе живи цела наша фамилија.Тренутно сам на мастерстудијама и завршавам за информатичара. Тек задњих 2 или 3 године сам почео да се интензивно бавим са нашом предивном православном вером. Доста сам читао на интернету и у књигама и многи ствари су ми данас јасније него што су били пре (Хвала Богу). Надам се, да ћу на овом форуму наћи и одговарајућује одговоре ако ми нешто није јасно и да могу и сам нешто да придонесем :-)

Ваш брат у Христу,

Данило

Брате Данило добро нам дошао. Свака част за писмо и граматику обзиром на ситуацију. Да се дуго дружимо...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Хвала на пријатној добродошлици :-) Надам се да ми неће нико замеравати ако граматички нисам сто посто исправан. Учио сам српски првенствено преко интернета и слабо га користим овде. Али најбитније је, да се разумемо. Хвала још једном на лепим речима :-)

Подели на овим сајтовима

Добро нам дошао на овај форум Данило.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Данило3 рече

Учио сам српски првенствено преко интернета и слабо га користим овде.

Данило, па ти боље бараташ српским језиком него многи "одавде"...

Добро нам дошао :mahmah:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...