Jump to content

Лепша жена

Препоручена порука

Ajliii bolje te nasla ❤️❤️

Grizli, da, slazem se do onog dela racionalno. Mozda i ne supemo da uvek budemo racionalni, nego emotivni ali na drugaciji nacin od nagona. Nekako kad kazes racionalno zvuci da uvek treba da budes jak, da prevazidjes, previse tu muke ima ili deluje da ima. To osvescivanje nagona kada je uradjeno dovodi do gubitka sile nagona. Samo neosvescen sadrzaj je jak i tera il prepustanju il bezanju. Svestan ne izaziva drasticne efekte. Zato mi to nije u saglasnosti sa akcijom. Ako sam osvestila sve svoje nagone mnogo manje ce mi snage trebati jer ih se necu stideti, pa ce onda biti lakse i mocicu nesto konkretno da uradim. Ponekad kad citam tebe taj grc osvescivanjem kao da nihe nestao nego je opstao i posle osvescivanja. A sad da li zbog nepoverenja u sopstvene snage i moci da se nadvlada nagon ne znam. 

• Волим 1

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Кад се жениш, жениш се најљепшом женом, ваљда би тако требало да буде, мислим...ако не будем имао такав осјећај ја се нећу женити.., и како онда после може нека друга жена да буде љепша...не контам

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Juanito рече

Мени се чини да ти стално замишљаш како мушкарци тако нешто седну, отворе пиво, па рачунају у глави, размишљају о жени овако или онако, провуку све закључке кроз гомилу некаквих идеолошких поставки које су научили и усвојили и онда, ето, донесу одлуку да се понашају овако или онако и да размишљају о жени вако или нако.

Знаш када кажу:"Ви мушкарци морате схватити нашу женску перспективу, а не да гледате само кроз своју мушку визуру!". Е, онда гледају на наше понашање кроз женску визуру, или неку другу већ, па се не могу чуду начудити што смо такви какви смо. И то иронично најчешће дође од феминисткиња :smeh1:

Не знам зашто је Џумки ово чудно. Мушкарци се вазда такмиче ко је бољи у нечему, ко има више пара, ко има боље ауто, ко има љепшу жену, коме је већи Бобан, и стално траже да буду што бољи или најбољи макар у једној ствари. Ништа компликовано, просто смо такви. Не бих смјео сад опет указати на Питерсона који је то фино објаснио како се такмичимо у више хијерархијских љествица, па ко се гдје пронађе да је добар у нечему, тога се држи ( а сад колутање очима "Ох, Питерсон опет, ој веј" :smeh1: ). А за мало хумористичнији приказ, препоручујем Ђорђа Карлинића:

Врх је када, као тих и повучен клиња, успијеш изненадити околину када је нешто овакво у питању, тј. постигнеш тај резултат да имаш лијепу жену или нешто друго шт осе већ цијени. Пих, кад се сјетим екскурзије. Ја у соби, читам новокупљену Грчку митологију, а мој разред се читав чуду не може начудити да је нека цура дошла и тражила мене да негдје изађемо. Другачије су ме гледали након тога :smeh1: А она, царица, сконтала у чему је фазон па ме пред свима њима намјерно ухватила за руку и привила се уз мене само да се максимално ибрете :)))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Natasa. рече

Mala žena od velike slađa :smeh1:.

Амин сестро :sunce:

Мања површина, већа концентрација шећера по квадрату :smeh1: 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Lady Godiva рече

Мсм није ми јасно то да ти је нека особа статусни симбол. Кога заболе шта мисле остали мужјаци из чопора..? 

Па, тебе. Који хоћеш да будеш изнад њих у нечему. Јер... добар је осјећај. Имаш жену коју би други радо имали, али немају. Имаш жену која тебе хоће, а не друге. Значи да имаш нешто више од других ( шта год то било, физички или метафорички или економски :smeh1: ). Просто, имаш нечега "више" од њих. И такви смо генерално.

И сам сам уживао у таквим осјећајима. Никаква дрога то не може надомјестити, вјеруј ми :stadaradim:

Буквално се, на крају крајева, сводимо на то "ајде да га меримо". И то смо ми, мушкарци. Тупсони без премца :)))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Војвода7 рече

Кад се жениш, жениш се најљепшом женом, ваљда би тако требало да буде, мислим...ако не будем имао такав осјећај ја се нећу женити.., и како онда после може нека друга жена да буде љепша...не контам

НЕстане хемије у међувремену па сконташ како ти драга ипак има неки чудан младеж на носу... и смије се злокобно... и стално мути неке напитке над котлом... 

• Збуњен 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ћириличар рече

Просто, имаш нечега "више" од њих.

Ovo je, tako, tužno. :(

No, hvala Bogu, ljubav prema ženi, ako postoji, je nemerljiva.

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ninaana рече

Ovo je, tako, tužno. :(

No, hvala Bogu, ljubav prema ženi, ako postoji, je nemerljiva.

Управо. Али то је опет ствар коју сваки мушкарац осјети, са које год стране једначине то било. И све је добро док га тај нагон не обузме. Може се чак уживати безбједно :D

Их бре, кад се сјетим прије 3-4 године... Ја у Карабурми, дошла мени тадашња дјевојка, таман имадох празну собу на пар дана, средио неку фору око бирократије за преноћиште њој, милина. Но наравно, баксуз какав јесам, истог дана бануо ми цимер изненада, због испита којег је имао, и његов другар. И тај његов другар је увијек био миран, шутљив, мрзовољан, никад да се насмјеши, ма оно, машина хладнокрвна. Али кад ми виђе ђевојку... Ууу, то се сав озарио, стално неке шале просипа, неке вицеве, па фазоне са штапићима, па кад год изађем из собе нешто ме оговара, па јој је чак успјео рећи "могла би ти бити манекенка" док ме није било, а мени то урнебесно. Пошто је било љето, а у Београду то значи пакао, наравно да сам наредио јој да слободно се шетка у шорцу, чисто да још више се момче избезуми. Направих се тако једном да спавам њој у крилу и слушам како је он, мртав ладан преко мене, покушава мувати. И наравно да ни њој није било потпуно јасно зашто је мени то забавно било, али је савршено одиграла улогу па смо се смијали послије свему томе. Но, врхунац је био када смо након пар мјесеци од тада раскинули, а ја опет срео тог лика. Пита ме:"Гдје ти је дјевојка?", ја рекох:"Оставио је, превише смо се свађали, нисам могао више", а он разјапио уста и гледа ме у фазону:"ЈЕси луд, онакву цуру да оставиш!?". Врх врхова - тај лик је ожењен и има ћеркицу. И студира на ПБФ-у :smeh1: И како да се човјек не осјети да има нешто више од другога у таквој ситуацији? И како да му не годи? :stadaradim:Поред комичности читаве ситуације, наравно.

Сигурно и жене пате од тога, само можда се испољава на друге начине и са нешто другачијом динамиком, пошто ово мушко стварно има неки засебан шмек. Знам како сам примјећивао код неких другова у средњој да се понашају тако да се увијек истичу у ситуацијама гдје су добри или најбољи у нечему, а шуте к'о заливени када је супротно. Један није нешто социјалан и није напуцан као други алфа мужјак из чопора? Но проблем, фураће фазон удаљеног хејтера који воли да пије. Ићи ће чак у други кафић него сви ми, чисто да буде главни негдје ( боље цар у једном дворишту него сељак у великој царевини ). Други алфа је сконтао да је физички најјачи? Кул, саће да се пуца к'о Шварценегер и да буде баџа и даса и да буде најбољи у томе. Трећи види да је најбољи комичар од свих? Кул, чућеш га само када треба да се неко подјебава. Они који немају неки нагон или претјерану жељу да буду главни негдје онда само шутимо и боли нас уво док тучемо пиву или ракијицу у тишини и причамо о неким штреберлуцима.

Учини да се момче осјећа као да је нај нај у нечему, и твој је. Просто к'о пасуљ :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ћириличар рече

Не знам зашто је Џумки ово чудно. 

пре 16 часа, Џуманџи рече

Мсм, само ме занима какав је то осећај, како се "роди", како се развија и тако то. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Dzu, lutko jel i na spisku ako zavidis nekom na intelektu, obrazovanju, elokventnosti...?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Juanito рече

Све је ОК док не почнеш да завидиш жени што има тебе. :smeh1:

Немој Броукена да нам дираш. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Ћириличар рече

Их бре, кад се сјетим прије 3-4 године... Ја у Карабурми, дошла мени тадашња дјевојка, таман имадох празну собу на пар дана, средио неку фору око бирократије за преноћиште њој, милина. Но наравно, баксуз какав јесам, истог дана бануо ми цимер изненада, због испита којег је имао, и његов другар. И тај његов другар је увијек био миран, шутљив, мрзовољан, никад да се насмјеши, ма оно, машина хладнокрвна. Али кад ми виђе ђевојку... Ууу, то се сав озарио, стално неке шале просипа, неке вицеве, па фазоне са штапићима, па кад год изађем из собе нешто ме оговара, па јој је чак успјео рећи "могла би ти бити манекенка" док ме није било, а мени то урнебесно. Пошто је било љето, а у Београду то значи пакао, наравно да сам наредио јој да слободно се шетка у шорцу, чисто да још више се момче избезуми. Направих се тако једном да спавам њој у крилу и слушам како је он, мртав ладан преко мене, покушава мувати. И наравно да ни њој није било потпуно јасно зашто је мени то забавно било, али је савршено одиграла улогу па смо се смијали послије свему томе. Но, врхунац је био када смо након пар мјесеци од тада раскинули, а ја опет срео тог лика. Пита ме:"Гдје ти је дјевојка?", ја рекох:"Оставио је, превише смо се свађали, нисам могао више", а он разјапио уста и гледа ме у фазону:"ЈЕси луд, онакву цуру да оставиш!?". Врх врхова - тај лик је ожењен и има ћеркицу. И студира на ПБФ-у :smeh1: И како да се човјек не осјети да има нешто више од другога у таквој ситуацији? И како да му не годи? :stadaradim:Поред комичности читаве ситуације, наравно.

Били нас тројица Србаља с две Колумбијке и Аргентинком у једном од оних набуџених фенси места на пристаништу. Један од њих и Аргентинка су вишегодишњи манекени са релативно успешном међународном каријером, а једна од Колумбијки је фитнес инструктор и модел. Наравно, све три напуцане по ПС-у. И приђе њима трима цео фудбалски клуб да им диже его (нас тројица причали мало издвојени с друге стране стола), а оне се кикоћу и нешто разговарају с њима. Нас двојица тако ко ти и оћемо да прснемо од смеха јер већ одавно знамо образац, а трећи (тадашњи дечко, а данашњи муж фитнес модела) се препо само тако. Тад су тек почели да излазе заједно, није био навико. Каже он нама: “Ето, хоћемо латино цуре, ватре у животу и кревету. Е па ово добијамо у пакету.” :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Lady Godiva рече

Немој Броукена да нам дираш. :)))

Baš juče ulazim u zbornicu i na vratima koleginica, onako iskreno ( nije imala vremena da se iskontroliše) usklikne."Kako si lep!?"

I šta sad ja da kažem ?

Znaš šta sam rekao? Rekao sam."To je zbog kaputa." Eto. I realno, bilo je zbog kaputa. Neki Zarin od prošle godine što sam na sniženju uzeo. Imam i sliku.

Mislim, navikne čovek na to. I na te poglede ženske. Ja to sve primetim...muškarac to prosto oseti. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...