Поуке.орг - инфо Написано Фебруар 12, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2018 Спомен Светог мученика Трифуна ове године пада у среду Сирне седмице, због чега ће, по типику Православне Цркве, овај празник бити прослављен дан раније. У уторак, 13. фебруара 2018. године, у свим храмовима ће бити служена света Литургија, осим у онима који Светог Трифуна празнују као храмовну славу. Извор: Епархија бачка View full Странице AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 13, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2018 Јел може неко да ми објасни ово померање празника? Поготово да се не помера празник у храмовима који славе Св. Трифуна? Дал то значи да они који славе, и даље славе 14.ог? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјан Цветановић Написано Фебруар 13, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2018 Да ли то значи да данас треба орезати винову лозу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Фебруар 13, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2018 Сутра сирна среда, Јерусалимски типик не предвиѓа да се служи света литургија, ни преждеосвештена, ни златоустова. Богослужење сутра биќе великопосно (велико повечерје, великопосне часове, молитва светог Јефрема Сирина итд.). На јутрење и на вечерње певаќе се и служба светог Трифуна и светог претпразненства, али без свете литургије. Литургија служи се само ако је храм посвеќен светоме Трифуну. Сутра може да се режу лозе и да се слави слава свети Трифун. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука