Phoebe Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Natasa. рече Nemam pojma, Kula me asocirala na stražare . Ma meni su svi oni isti-hvala na ponudi i doviđenja . Zakupili ljudi najfensi salu, platili reklamu, nikad mi subotari nisu došli na vrata. Kažem, ne sviđa mi se što se ne predstavljaju, sama zaključila. Možda bih otišla i da su stavili ko stoji iza toga, čisto da vidim šta imaju da kažu. Kod mene se ne bi najeli kao kod Trifketa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sirig Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Шта си ти тако моралан, побожан, продуховљен и из добре породице радио у дискотеци у 2 сата после поноћи?Izlasci i provod su i danas kod velikog broja mladih u redu, ali to nisu samo izlasci, to je opijanje i promiskuitet. Ko to ne radi misli se da taj nije normalan, postavljen je skroz pogrešan sistem vrednosti. Moji roditelji su dobri ljudi, lepo su me vaspitali, brinuli o meni imao sam sve što dete može da ima. Jedino me nisu učili pobožnosti, oni su ateisti. Išao sam u ateističku školu jer druge i ne postoje. Šta je Crkva uradila da ja dobijem osnovna teolška znanja bez kojih je svaki čovek mentalno hendikepiran? Zato i kažem da je jedan MP svojim predavanjima više uradio po pitanju upoznavanja običnog, prosečnog čoveka sa teolškim principima od svih sveštenika zajedno. Počev od postanja, poreklu dobra i zla, čuda koje je Bog kroz istoriju radio, Hristovog vaskrsenja koje je dalo smisao veri, pa do drugog dolaska i konačnog suda. Kako jedno dete kome su roditelji ateisti i koji pohađanja ateističko obrazovanje može da se upozna sa ovim stvarima? Šta Crkva radi po tom pitanju? Koliko dece odrasta hendikepirano bez ovih znanja. Ali Crkvi su bitnija bogosluženja od budućnosti dece koja će zauvek biti izgubljena u bespućima ateizma. Mnogo sam besan što sam to morao da otkrijem slučajno od MP, a ne od Svete srpske pravoslavne crkve. I onda se čudite što MP ima toliko sledbenika. Ja nisam njegov sledbenik, ali sam mu zahvalan. Prihvatio sam dobre stvari koje radi, odbacio loše i generalno se trudim da uvek cenim čoveka po dobrom, a ne po lošem. To je valjda hrišćanski, a baš i ne videh puno toga ovde. Ponavljam, nemojte vi suditi ima ko se brine o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 17 минута, sirig рече Šta je Crkva uradila da ja dobijem osnovna teolška znanja bez kojih je svaki čovek mentalno hendikepiran? А шта си ти урадио да научиш? Да си само ишао на литургију и дружио се са људима научио би све што те занима. Или ако ти је рано недељом у осам, могао си овде да дођеш и питаш. Овако си начуо нешто од заблуделог човека који појма нема и сад нам досађујеш. Иди бре код њега нек те води у провалију. Шта нас смараш. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sirig Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 А шта си ти урадио да научиш? Да си само ишао на литургију и дружио се са људима научио би све што те занима. Или ако ти је рано недељом у осам, могао си овде да дођеш и питаш. Овако си начуо нешто од заблуделог човека који појма нема и сад нам досађујеш. Иди бре код њега нек те води у провалију. Шта нас смараш. Izgleda da nisi pažljivo čitao. Kako da idem na liturgiju kad nisam ni znao šta je to? Družio sam se ljudima koji su isto tako bili u neznanju. Nisam njegov sledbenik već poštujem dobre stvari koje je uradio. A šta je i gde je provalija i ko će u njoj završiti neko drugi će da sudi, a to sigurno nisi ti. Ne treba da budeš nervozan, ponašaš se kao Miroljub kad mu se ne svidi neki post. Mislio sam da ne želiš biti poput njega. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 2 минута, sirig рече Kako da idem na liturgiju kad nisam ni znao šta je to? Нисам ни ја знао па сам отишао у Цркву да видим и питам. И не кривим никога осим самог себе. пре 2 минута, sirig рече Ne treba da budeš nervozan, ponašaš se kao Miroljub kad mu se ne svidi neki post. Mislio sam da ne želiš biti poput njega. Ајде не трабуњај. Нисам нервозан него нам се пењеш на главу овде без потребе. Нисмо дужни да толеришемо све и свашта. Ако те нешто интересује, питај. Има овде теолога, свештеника итд. Одговориће ти. zslavo and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 7 минута, sirig рече Kako da idem na liturgiju kad nisam ni znao šta je to? Bitno da si došao, makar i u jedanaesti čas. sirig је реаговао/ла на ово 1 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 26 минута, sirig рече Ali Crkvi su bitnija bogosluženja od budućnosti dece koja će zauvek biti izgubljena u bespućima ateizma. Mnogo sam besan što sam to morao da otkrijem slučajno od MP, a ne od Svete srpske pravoslavne crkve. Брате, без богослужења а ту пре свега мислим на Литургију, која није служба која се завршава за сат-сат и по, него настављамо да је живимо кад изађемо међу људе, у нашем односу са њима и Богом, ништа нема смисла. Немој бити бесан. Врата Цркве су за све отоврена. И можда си доласком на овај форум на њих закуцао. Оди брате до парохијске цркве на Литургију. Упознај свештеника, људе...полако корак по корак. Увек може боље да се проповеда и води брига о људима, али и људи сами морају боље да се брину о себи. Имаш обиље књига из којих можеш да учиш и много предавања свештеника и епископа наше Свете Цркве на youtube. Рецимо имаш ово: sirig, Марко Цвијић, Ђорђе96 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sirig Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Ајде не трабуњај. Нисам нервозан него нам се пењеш на главу овде без потребе. Нисмо дужни да толеришемо све и свашта. Ако те нешто интересује, питај. Има овде теолога, свештеника итд. Одговориће ти. Na ovom forumu na jednoj temi sam pročitao da je jedan sveštenik rekao da je MP uradio lavovski deo posla oko preispitivanja teorije evolucije. Ne znam što je problem reći ako nešto neko dobro uradi? Ovo je tema koja u naslovu nosi ime M. Petrovića. Ne vidim zašto se penjem nekom po glavi ako pišem o temi u temi koja je predviđena za to. Ne znam, novi sam ovde, jel običaj da svi u temi misle isto o toj temi? Ako je jeste, onda se izvinjavam i ubuduće ako budem pisao to će biti samo u skladu sa onim što je već ispisano. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zslavo Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Радости моја Христос воскресе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 @sirig И брате, пусти Мирољуба, он је у тешком офсајду. О Богу слушај од епископа и свештетника СПЦ, они су први позвани да уче друге. Trifke, Марко Цвијић and zslavo је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, sirig рече Vidi ovo je tema koja u naslovu nosi ime M. Petrovića. Ne vidim zašto se penjem nekom po glavi ako pišem o temi u temi koja je predviđena za to. Зато што понављаш једно исто. Као што ти већ рекох - има овде људи који знају тог шарлатана одавно. И знамо веома добро његове методе итд. А са вером си без проблема могао да се упознаш да си отишао у Цркву. zslavo and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sirig Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 [mention=27836]sirig[/mention] И брате, пусти Мирољуба, он у тешком офсајду. О Богу слушај од епископа и свештетника СПЦ, они су први позвани да уче друге.Naravno da su oni veći autoriteti, ja to ne sporim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sirig Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Зато што понављаш једно исто. Као што ти већ рекох - има овде људи који знају тог шарлатана одавно. И знамо веома добро његове методе итд. А са вером си без проблема могао да се упознаш да си отишао у Цркву.Kad sam bio dete za Crkvu sam znao da postoji, kao što sam znao i za kafanu. Ni u jednu, ni u drugu me nisu vodili. Ali dobro, neću sad da se ponavljam, ko je shvatio šta sam hteo da kažem shvatio je. Laku noć svima. Ana B. and zslavo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, sirig рече Kad sam bio dete za Crkvu sam znao da postoji, kao što sam znao i za kafanu. Ni u jednu, ni u drugu me nisu vodili. Нису ни мене. Кад сам одрастао па ме заинтересовало отишао сам сам. Ana B., Natasa., Phoebe and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zslavo Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Данас је недеља о Митару и Фарисеју проповед: Протојереј Драгослав Ћорковић Радости моја Христос воскресе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука