Jump to content

Stvari koje bi trebalo da prestanemo da govorimo jedni drugima

JESSY

Препоручена порука

1 hour ago, Grizzly Adams рече

После пар минута схватим да она уопште није питала за објашњење, већ коментарише своја осећања. :smeh1:

ccc...:smeh1:

uci se Zvonce...nikad nije kasno...pusti servisiranje, obrati paznju na skvo....girl_smiley

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, "Tamo daleko" рече

Meni licno se dopada postavljen tekst, jer pored ostalog I podstice na licno preispitivanje -

to i jeste bio cilj...:dobro:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Возимо се ми тако негде, моја скво гледа кроз прозор и одједном пита - зашто постоји зима?

Ја, пренут из размишљања о неком сервису који треба да радим и колко ће да ме кошта, кренем у објашњавање о ротацији Земље, положају осе у односу на елиптичку раван... Поносан на супер предавање које сам одржао.

После пар минута схватим да она уопште није питала за објашњење, већ коментарише своја осећања. :smeh1:

Што мој верни друг Аспергер споро капира... :)

#JeSuisAsperger ... ni ja ne kapiram. :blush:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Grizzly Adams рече

Једна анегдота од пре неки дан. Возимо се ми тако негде, моја скво гледа кроз прозор и одједном пита - зашто постоји зима?

Ја, пренут из размишљања о неком сервису који треба да радим и колко ће да ме кошта, кренем у објашњавање о ротацији Земље, положају осе у односу на елиптичку раван... Поносан на супер предавање које сам одржао.

Што мој верни друг Аспергер споро капира... :)

Не морају само жене да изразе осећања и забринутост...

Прича од пре две деценије отприлике...

На стајанку-платформу наше ескадриле долази Командант РВ, који иначе до тада (док је био обичан пилот) није у својој каријери имао пригоду да полеће са наше платформе. 

И прво што је угледао је огромна хладовина коју даје стабло ораха, а "испод" њега се "примила" и јабука дивљака-самоникла...

Како год, када је видео огромну крошњу, а у зони летења (што је показало се касније небитно за причу), упита:

- А јел` не смета оволика крошња?

Командир ескадриле стојећи мирно покуша да објасни.

- Знате господине генерале, ови са контроле летења су долазили чак једном и мерили врх крошње и рекли су да не смета, тј. не утиче на безбедност летења, а знате-нама добро дође у летњим данима хладовине ради...

Командант чудно погледа овога па рече:

- Аман, не питам те за то, него што орах "јапади" јабуку. Види како је јадна и не даје плода 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

#JeSuisAsperger ... ni ja ne kapiram. :blush:

Зашто постоји зима? Зашто постоји патња у свету? Жена мрзи зиму и пита се зашто ју је Бог створио, који је разлог имао да тако мучи људе. Зашто цела планета није као Хаваји?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Зашто постоји зима? Зашто постоји патња у свету? Жена мрзи зиму и пита се зашто ју је Бог створио, који је разлог имао да тако мучи људе. Зашто цела планета није као Хаваји?

Ahaa... Pa za to postoji "Mrzim zimu". Ne postoji scenario u kom ne bih na to pitanje počela da odgovaram kao Grizli, premda bih se malo začudila ako ga postavlja odrasla osoba...

• Збуњен 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Ahaa... Pa za to postoji "Mrzim zimu". Ne postoji scenario u kom ne bih na to pitanje počela da odgovaram kao Grizli, premda bih se malo začudila ako ga postavlja odrasla osoba...

Буквално све одрасле особе око мене, и мушке и женске, постављају таква питања.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

Зашто цела планета није као Хаваји?

Zato sto je lepa i izvan Havaja.

Lepota je u raznolikosti.

( Pre par dana sa brda iznad "grada" )

image.jpg

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Ne postoji scenario u kom ne bih na to pitanje počela da odgovaram kao Grizli, premda bih se malo začudila ako ga postavlja odrasla osoba...

А што? :)  Не знамо контекст, не мора да буде буквално "зашто постоје годишња доба?". Ко зна о чему је размишљала, па јој то излетело...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Буквално све одрасле особе око мене, и мушке и женске, постављају таква питања.

Pa moralo bi da bude nešto sa dubokim uzdahom i "ah/oh/avaj, zašto postoji zima?" da bih uopšte tako mogla da shvatim pitanje o nečemu neutralnom i naučno objašnjivom poput godišnjih doba.

Pitanja o postojanju zla i patnje se lako tumače kao retorička/emotivna.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Ко зна о чему је размишљала, па јој то излетело...

Да бре, а твој задатак је да све то повежеш са догађајем из раног детињства који ти је препричала на трећем изласку пре дваес година...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Да бре, а твој задатак је да све то повежеш са догађајем из раног детињства који ти је препричала на трећем изласку пре дваес година...

12:smeha:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Isto i kod mene. Nesto pricamo o npr. nekom filmu, i ona u jednom momentu kaze "danas sam srela Milicu... rekla je to-i-to..." Ja pitam "koju Milicu"? "I`, pa kako tako ne mozes da me pratis, nije mi jasno..." Tj. kako ne umes da citas misli, kad je to nesto tako svakodnevno... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...