Jump to content

Stvari koje bi trebalo da prestanemo da govorimo jedni drugima

JESSY

Препоручена порука

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Требало би да престанемо да говоримо једни другима шта би требало да говоримо. :D

Овде је више реч о томе шта не би требало да говоримо једни другима.

Није лоше некада и продискутовати о томе шта можда није неопходно рећи некоме.Понекад се људи сакрију иза цитата и јаких речи у смислу поруке некоме,мислећи да тиме могу да покрију своје неделање у практичном смислу.Некада права реч може да покрене некога,опет све зависи ко је изговори.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, "Tamo daleko" рече

sa konstruktivnom kritikom koja je good for your character

:dobro:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, "Tamo daleko" рече

Lako je nama sa oksimoronskim izjavama, no sta cemo sa konstruktivnom kritikom koja je good for your character:D

Шалим се мало. :)

Мени је ово превише touchy-feely, изгледа женска тема... ;)

На то гледам из мало другачијег угла. Нису најбитнија осећања, него истина. На пример, ако се нервираш питање је - зашто се нервираш? Да ли си у праву или ниси. Па на основу тога реакција.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Нифада рече

Овде је више реч о томе шта не би требало да говоримо једни другима.

Није лоше некада и продискутовати о томе шта можда није неопходно рећи некоме.Понекад се људи сакрију иза цитата и јаких речи у смислу поруке некоме,мислећи да тиме могу да покрију своје неделање у практичном смислу.Некада права реч може да покрене некога,опет све зависи ко је изговори.

Upravo tako! I ne samo ko je izgovori vec I kako! Meni licno se dopada postavljen tekst, jer pored ostalog I podstice na licno preispitivanje - umemo li mi da vladamo svojim jezikom I da vezbamo takticnost (odgovornost) u medjuljudskim odnosima, bez obzira ko je u pitanju; bilo da je bliski prijatelj, ili poznanik ili sagovornik koga srecemo po prvi put (a mozda I zadnji); jednostavno da nemamo pretenzija da znamo u svakom trenutku sta treba reci nekom ko strada pred nasim ocima. Meni je uvek znacilo mnogo kada mi bliski ljudi ukazu na licne propuste ili drugacije gledanje na stvari, nemam potrebu da tvrdoglavisem ili neodstupno ostajem pri nekim svojim principima itd. Otvorenost za uzrastanje, promisljanje I napredovanje u vrlini u zajednici sa srodnima, pa I onima koji to nisu (jer nas I oni bruse, celice) je po meni deo skladnih odnosa, nadopunjavanja I mogucnosti da iznedrimo najbolje iz sebe I drugog...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Шалим се мало. :)

Мени је ово превише touchy-feely, изгледа женска тема... ;)

На то гледам из мало другачијег угла. Нису најбитнија осећања, него истина. На пример, ако се нервираш питање је - зашто се нервираш? Да ли си у праву или ниси. Па на основу тога реакција.

:)

ma nije samo zenska tema :-) odnosi se na medjuljudske odnose nezavisno od pola. BTW , slazem se da nisu najbitnija osecanja- to smo vec apsolvirali na drugim, slicnim temama; I sama sam veeliki pobornik istine I iskrenosti, a ne manjka mi ni prakticni, logicki duh, barem se trudim da ima neka ravnoteza; meni cak nije najbitnije da li sam u pravu ili ne, vec kao Jessy, vazan je razgovor, razmena, dodir, podeljena reakcija.... Bojim se individualizma kao takvog jer zivimo u zizi individualistickog kraja (area) ;-) tj. necu ga u svojoj kuci, porodici, okruzenju... 

Zato mislim da mi je od koristi iznova uciti (jer ucimo dok smo zivi) , unapredjivati, gajiti, negovati odnose u kojima se blista lik drugoga, kao slike Bozije. Nije lako klackati se izmedju naivnosti, umisljenosti bez pokrica (o nekome ili necemu), idealizovanja I sl. a s druge strane voditi zivot mudro, Jevadjelskom istinom I trezveno I da nikoga ne ostetis...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, "Tamo daleko" рече

Upravo tako! I ne samo ko je izgovori vec I kako! Meni licno se dopada postavljen tekst, jer pored ostalog I podstice na licno preispitivanje - umemo li mi da vladamo svojim jezikom I da vezbamo takticnost (odgovornost) u medjuljudskim odnosima, bez obzira ko je u pitanju; bilo da je bliski prijatelj, ili poznanik ili sagovornik koga srecemo po prvi put (a mozda I zadnji); jednostavno da nemamo pretenzija da znamo u svakom trenutku sta treba reci nekom ko strada pred nasim ocima. Meni je uvek znacilo mnogo kada mi bliski ljudi ukazu na licne propuste ili drugacije gledanje na stvari, nemam potrebu da tvrdoglavisem ili neodstupno ostajem pri nekim svojim principima itd. Otvorenost za uzrastanje, promisljanje I napredovanje u vrlini u zajednici sa srodnima, pa I onima koji to nisu (jer nas I oni bruse, celice) je po meni deo skladnih odnosa, nadopunjavanja I mogucnosti da iznedrimo najbolje iz sebe I drugog...

Они који су блиски вероватно седе и разговарају о неком кафеу или другом месту и то што седе и разговарају већ је довољно лепо без обзира на начин комуникације.

Сећам се једног лепог објашњења једног познатог теолога када су га питали неки за мишљење  када им одлутају мисли за време Богослужења.Он је рекао да то што си ту много је важније од онога о чему мислиш у том тренутку.

Има и квази -комуникације,рецимо неко замоли неког да га помене у неком разговору не би ли га овај други коментарисао а успут снима разговор мобилним телефоном.На плану комуникације и о комуникацији могу се књиге написати.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Све је комуникација, али ове флоскуле које је Џеси поставила су одраз комуникације особа које нису блиске, ово користиш када особу или не познајеш или када хоћеш да је се решиш.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, "Tamo daleko" рече

meni cak nije najbitnije da li sam u pravu ili ne, vec kao Jessy, vazan je razgovor, razmena, dodir, podeljena reakcija...

Једна анегдота од пре неки дан. Возимо се ми тако негде, моја скво гледа кроз прозор и одједном пита - зашто постоји зима?

Ја, пренут из размишљања о неком сервису који треба да радим и колко ће да ме кошта, кренем у објашњавање о ротацији Земље, положају осе у односу на елиптичку раван... Поносан на супер предавање које сам одржао.

После пар минута схватим да она уопште није питала за објашњење, већ коментарише своја осећања. :smeh1:

Што мој верни друг Аспергер споро капира... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Primetio sam da je ponekada dobro ,coveku u teskoj situaciji, samo stegnuti ruku onako prijateljski i nista ne reci. U mnogim situacijama je pomoglo kada sam podelio moje iskustvo sa slicnom situacijom. 

Jedno,davno je to bilo, sam sa @Grizzly Adams bio u situaciji kada je njemu bilo tesko. Pokusao sam tada da ga utesim ali neznam koliko sam uspeo. ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Trifke рече

Jedno,davno je to bilo, sam sa @Grizzly Adams bio u situaciji kada je njemu bilo tesko. Pokusao sam tada da ga utesim ali neznam koliko sam uspeo. ;) 

Како ниси брадер, пуно ми значи и дан данас наше пријатељство. Био сам инспирисан твојом снагом да гураш даље без обзира на све.

Штета што нисмо имали више времена, али ето... живот...

:pivo:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Како ниси брадер, пуно ми значи и дан данас наше пријатељство. Био сам инспирисан твојом снагом да гураш даље без обзира на све.

Штета што нисмо имали више времена, али ето... живот...

:pivo:

Hvala ti. Setio sam se da te nisam nikada pitao da li ti je to sta pomoglo.  

Kao sto rekoh on je bio u teskoj situaciji a ni ja nisam bio u mnogo boljoj ali sam probao da mu iz svog iskustva ukazem kako dalje i kako vidim pomoglo. Ne kazem da to uvek uspeva ali nekada i uspe. Misli da su bitne nase dobre namere i napori koje ulozimo u dobro nekoga a Bog daje da to donese plod. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, "Tamo daleko" рече

ma nije samo zenska tema :-)

tako je...:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...