Jump to content

Molitveni zivot nas

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, StefanLugic рече

Сваког дана, сваке године, требали би да узрастамо ако се трудимо живети истински, кажу ако не напредујеш онда назадујеш.Раније што нам нисмо мислили да је грех данас дубоко схватамо колико смо грешни, пример блуд.

Послато са iPhone користећи Pouke.org мобилну апликацију

Trebali bi, trebali bi, trebali bi... Al svi vidimo situaciju na terenu, pardon Crkvi.

Budite iskreni prema sebi, sklonite citate i savete raznih otaca ovakvih ili onakvih, i recite da li zaista znate sta je molitva, da li je zaista praktikujete svakodnevno (sumnjam da medju nama ima onoh koji tvore Gospodnju molitvu srcu :D), da li vas na nju pokrecu sebicni razlozi (nesto kao ispunjenje zelja, ja Tebi ovoliko molitava i dana posta a Ti meni moju zeljicu pardon molitvicu)...

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Danijela рече

Trebali bi, trebali bi, trebali bi...

Zvuči kao govor sa prosvetarske sednice :smeh1:. Mi moramo, mi moramo, mi treba...ajde bre pali daj nešto konkretno i ne smaraj :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Danijela рече

Nisam kapirala sta je to blud

Знаш онај стари добри теолошки виц:

Био једном један мали дечак и живео на планини.

И једног дана га пошаље отац у град, по први пут, да купи храну за стоку.

Дође дечко у град, и тек што је ушао ето ти попа!

Поп: О дечко, одакле долазиш, први пут те видим, јеси ли крштен?

Дечко: Шта је то "крштен"?

Поп: А па мораш доћи у Цркву да ти објасним, па да се лепо исповедиш ...

Дечко: Шта је ти исповест?

Поп: Па то је да мени признаш ако си нешто згрешио.

Дечко: Шта то значи згрешити?

Поп: Па, рецимо, теби тата да новац да купиш храну за стоку, а ти га слажеш па купиш чоколаду. Јел си то урадио некад?

Дечко. Нисам, али добра идеја!

:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Trifke рече

A u Boga? 

Ne uvek.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Pojasni malo.

Nista se u principu ne razlikuje samo u formi ili ako hoces nijansama. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Šta ti je to?

Samoponizavanje.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Trifke рече

Ima onaj dobar ruski film Tri price. Pogledaj to. Podseti me ovim na jednu od tih prica. 

Gledala.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Zvuči kao govor sa prosvetarske sednice :smeh1:. Mi moramo, mi moramo, mi treba...ajde bre pali daj nešto konkretno i ne smaraj :smeh1:

E taj rad :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Nista se u principu ne razlikuje samo u formi ili ako hoces nijansama. 

E svaka ti čast na objašnjenju, samo si ponovio istu rečenicu :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Danijela рече

Ne uvek.

Pa to znaci da postajes Hriscanin, tj. da spada tvoja ljustura sa tebe. O tome jako lepo pise Dostojevski. Tesko je biti Hriscanin bez sumnje. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Pa to znaci da postajes Hriscanin, tj. da spada tvoja ljustura sa tebe. O tome jako lepo pise Dostojevski. Tesko je biti Hriscanin bez sumnje. 

Samo da spadne na vreme. Moj kraj je blizu :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Ma beži bre. 

To ti pricam :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...