Jump to content

I poslanica Timoteju - imam pitanje...

JESSY

Препоручена порука

On 3/19/2018 at 18:15, GeniusAtWork рече

Не треба да слепо верујеш било коме у вези било чега. Што се тиче свемира и звезда које си помињао раније на теми: нико није избројао колико има звезда и галаксија у свемиру (иначе, ради се само о нама видљивом делу свемира ...колико знамо, свемир је просторно бесконачан и вероватно садржи бесконачно много галаксија и звезда у њима), него се врши врло груба процена на основу броја звезда у нашој галаксији. Па се онда узима приближан број галаксија које смо открили, па се онда све то множи и тако даље. И тај број може да буде приближно тачан, а може да буде и милион/милијарду/трилион пута мањи или већи од стварног броја. Ми стварни број никада не можемо да знамо, тако да је тај податак у суштини практично небитан. То је само процена која служи да се даље врше неке друге - исто тако грубе - процене у космологији. И ништа више.

Да, али песак нам је достпан и може да се премери. Да није очиглдна бројчана вредност, приближна бесконачоности. Могли би лако да закључимо, ако израчунамо колико стане зрна песка у један метар кубни, па то помножимо са површином и дубином. Добијемо приближан број, као и број звезда који је објавила, нпр. НАСА. Иако је Астрофизика често место где се окупљају атеисти, ипак изгледа и њихове анализе не могу да заобиђу Реч Божију и превазиђу Свето Писмо.

On 3/19/2018 at 13:20, SerbCro рече

Za mene veću težinu ima ono kaj piše u Riječi

Па баш се о томе и говори, конкретно о Завету-Обећању које је Бог дао човеку, записано преко Мојсија, Цара Давида и Апостола Павла:smeh1:.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...