Jump to content

I poslanica Timoteju - imam pitanje...

JESSY

Препоручена порука

On 3/17/2018 at 14:56, SerbCro рече

A ne znam, pitaj ga, najbolje odgovore dobijemo u tišini pred Njim. 

Зашто је Бог хтео да се данашњи човек углавном Светим тајнама и читањем сусретне са личном спознајом о Живоме Богу. Или зашто је Павле писано слао ову посланицу Тимотеју, а не је у тишини поделио са њиме? Шта да рецимо Тимотеј није умео или да није имао поред себе некога ко уме да чита.

мсм. едукација је ипак незаобилазна,то код оваквих питања брже даје резултате. Генерације су детаљисале и тражиле одговоре који су потом пролазили кроз канонско филтрирање:).

Подели на овим сајтовима

On 3/17/2018 at 22:56, SerbCro рече

A ne znam, pitaj ga, najbolje odgovore dobijemo u tišini pred Njim. 

Зашто бих питала Њега када си ти тај који то тврди? У суштини, питам тебе на основу чега си тако уверен.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Гости
On 17.3.2018. at 22:16, SerbCro рече

Druže, opet svoje objašnjenje temeljiš na svemirskoj agenciji, svejedno kojoj. Ti vjeruješ njima na riječ da ima toliko zvijezda i galaksija bez pomisli da si možda obmanut, ali kada Duh Sveti kaže posljednja vremena, i kakva će biti, i kakvi će ljudi biti, ti onda kažeš da se to ne odnosi na ovo vreme. Jednostavno, vjeruj tome što je DS rekao, na riječ, a ovo drugo odbaci. Biblija jasno kaže o nastanku novog neba i zemlje, i iščezavanju starog, tako da si opet u krivu. 

Да ли си свестан да нема дпвољно ситног, као ни довољно огромног?

Зашто би Христос Себе разарао? 

Ограничени људи би Бога укалупили, јер болују од властољубља, али их чињенице створеног разобличавају (шта ти уопште и сматраш под небом и земљом :ani_biggrin: ):

Подели на овим сајтовима

Dobro, nek bude da sam ograničen, ne smatram da sam vlastoljuban, mada to postoji u svima nama,  ali koliko čitam u NZ, piše da staro bude prošlo, i da bude nastalo novo nebo i nova zemlja, sad na brzinu nemam vrijemena iskati gdje, ali Pavao piše o tome nešto, i Ivan/ Jovan u Otkrivenju. Drugo, taj video koji ste postavili kako znate da je istinit, da nije sniman u Holivudu? Da li ste čuli za green screen effects? Za mene veću težinu ima ono kaj piše u Riječi, nego kaj Nasa i nacionalna geografija kažu. Nemojte zaboraviti samo da ti isti znanstvenici kojima vjerujete, također negiraju boga i promoviraju evoluciju, ogromna većina njih. ali ipak im slijepo vjerujete u vezi svemira, iako vam govore da je kokoš nastala od dinosaura.  Ne kažem ovo u duhu rasprave, na kraju svatko od nas je odgovoran kako zida. Pozdrav.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 53 минута, SerbCro рече

Ivan/ Jovan u Otkrivenju

Откровење Јованово описује откровење Бога, стварање света итд. Нигде се не говори о уништењу Васионе, већ о обличју :)

Nemojte zaboraviti samo da ti isti znanstvenici kojima vjerujete, također negiraju boga i promoviraju evoluciju, ogromna većina njih. ali ipak im slijepo vjerujete u vezi svemira

Веће познање Бога имају ти ткз "неверници", јер бар прате чињенице о којима знања продубљују, но ни то није Богопознање. Није исто рећи:

"Бог не постоји" и "Бога нема"

Прво је тачно, а друго је нетачно, али то опет нема везе са нашим односом према Богу-ближњем-старању о повереном...

promoviraju evoluciju,

Имаш неке уводе у прилогу

92356

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, SerbCro рече

Drugo, taj video koji ste postavili kako znate da je istinit, da nije sniman u Holivudu?

Си озбиљан? Видиш ваљда да није снимано нигде, него да је неко направио анимацију да би показао колика је разлика у размери од најситнијих до најкрупнијих објеката у свемиру.

пре 4 часа, SerbCro рече

Da li ste čuli za green screen effects?

А ја мислио да је неко стварно обишао Сунчев систем и највеће звезде у свемиру и донео нам снимке да се мало дивимо...

пре 4 часа, SerbCro рече

Za mene veću težinu ima ono kaj piše u Riječi, nego kaj Nasa i nacionalna geografija kažu. Nemojte zaboraviti samo da ti isti znanstvenici kojima vjerujete, također negiraju boga i promoviraju evoluciju, ogromna većina njih. ali ipak im slijepo vjerujete u vezi svemira, iako vam govore da je kokoš nastala od dinosaura.

Не треба да слепо верујеш било коме у вези било чега. Што се тиче свемира и звезда које си помињао раније на теми: нико није избројао колико има звезда и галаксија у свемиру (иначе, ради се само о нама видљивом делу свемира ...колико знамо, свемир је просторно бесконачан и вероватно садржи бесконачно много галаксија и звезда у њима), него се врши врло груба процена на основу броја звезда у нашој галаксији. Па се онда узима приближан број галаксија које смо открили, па се онда све то множи и тако даље. И тај број може да буде приближно тачан, а може да буде и милион/милијарду/трилион пута мањи или већи од стварног броја. Ми стварни број никада не можемо да знамо, тако да је тај податак у суштини практично небитан. То је само процена која служи да се даље врше неке друге - исто тако грубе - процене у космологији. И ништа више.

Подели на овим сајтовима

Da, znam da je animacija, "holivud"  u ovom slučaju mi je sinonim za ono što je stvarano na računalu, a umislima su mi ujedno bili sf filmovi koji isto tako pokazuju realno pokazuju univerzum, pa mi se sve zbrkalo, sori. Drugo, i dalje čekam da čujem kako znate 1000 % da je to istina što oni govore.  Svako danas može da informira da se sletanje na mesec nikada nije dogodilo. Sve što oni imaju su animacije i photoshop. 

Подели на овим сајтовима

Neki od stihova o čemu smo inače pričali, ali vjerujem da im Vi budete dali neko drugo značenje. Ima ih još, dapače, samo ukucajte: bible verses about end of the world. Svako dobro.

Heaven and earth will pass away, but my words will not pass away.

Then I saw a new heaven and a new earth, for the first heaven and the first earth had passed away...

But the day of the Lord will come as a thief in the night; in the which the heavens shall pass away with a great noise, and the elements shall melt with fervent heat, the earth also and the works that are therein shall be burned up.

Immediately after the tribulation of those days shall the sun be darkened, and the moon shall not give her light, and the stars shall fall from heaven, and the powers of the heavens shall be shaken.
And as he sat upon the mount of Olives, the disciples came unto him privately, saying, Tell us, when shall these things be? and what [shall be] the sign of thy coming, and of the end of the world?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, SerbCro рече

Neki od stihova o čemu smo inače pričali, ali vjerujem da im Vi budete dali neko drugo značenje. Ima ih još, dapače, samo ukucajte: bible verses about end of the world. Svako dobro.

Nema potrebe da "ukucavamo". Zahvaljujući modernim tehnologijama, možemo poput Klimenta Aleksandrijskog na našoj aplikaciji Sveto Pismo da razasteremo niz prevoda i uočimo njihovo značenje

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, SerbCro рече

p.s. Dobar sajt, nadam se da bude i latinica u opciji. Hvala.

Tamo gde je normalno da kažem tako, eno latinice stoji ko Emapjer Stejt

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...