Jump to content

Vaš stav o ulasku Srbije u EU

Оцени ову тему

Кратос

Da li ste za ulazak Srbije u EU?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste za ulazak Srbije u EU?

Препоручена порука

• Гости
пре 6 минута, Sofija_ рече

Druga stvar,vecina zemalja iz EU su davno prestale biti hriscanske, tako sto su zamenile Boga za novac.Ovde u NL se crkve zatvaraju.Praznici kao sto su Bozic i Vaskrs, se praznuju jedenjem,pijenjem i kupovinom i poklonima, nema Hrista.Sve se komercijalizovalo, znaci samo novac.

I ja sam protiv EU, ali tvoj argument mi nema nikakvog smisla. Da sam vernik, država mi ne bi imala nikakve veze sa verom, niti država ili unija treba da bude hrićanska/muslimanska ili kakva god. Treba da bude sekularna, a individua treba da bude šta hoće (hrišćanin, židov...).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 96
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 7 минута, Sofija_ рече

.Praznici kao sto su Bozic i Vaskrs, se praznuju jedenjem,pijenjem i kupovinom i poklonima, nema Hrista.Sve se komercijalizovalo, znaci samo novac.

Isto ti je i kod nas...verujem i u Rusiji 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Кратос рече

Isto ti je i kod nas...verujem i u Rusiji 

Ali se zato na teritoriji ISIS-a valjano, iskreno i nekomercijalno slave verski praznici... ;)

Ugledajmo se malo na ISIS!!!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Muramasa рече

tvoj argument mi nema nikakvog smisla. Da sam vernik, država mi ne bi imala nikakve veze sa verom,

ma ne pitas se ti uopste, sta se ovde sve propagira kao normalno i namece deci od vrtica(znaci u skolskom je programu)a pocelo je i u Srbiji na zalost

a to nije moglo, dok su Holandjani bili hriscani u vecini(ovde u nl koliko ja znam pre jedno 70godina pocelo da se gubi)), i ljudi na vlasti bili hriscani..razumes? To znaci da drzavu ne mozes odvojiti od vere, narod cini drzavu,narod bira vlast i podrzava vlast

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Avocado рече

džaba ti propisi ako imaš određeni mentalitet...

Уведите реакцију "лајк х1000", молем ве. 0703_read 

Право питање је с ким и чим би да улазимо/излазимо. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Европска комисија и даље процењује да ли је пројекат изградње брзе железничке пруге између Београда и Будимпеште у складу са законима Европске уније, изјавила је данас портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић.

„Разматрање усклађеност овог пројекта са ЕУ правилима је у току”, рекла је Коцијанчићева.

Пројекат модернизације железнице договорен између Мађарске, Србије и Кине 2013. године већ дуже време налази се под истрагом Европске комисије због могућности нарушавања правила ЕУ о конкурентности.

Пројекат изградње модерне железничке пруге који би путовање између Београда и Будимпеште скратио са 8 на 3 сата узет је као пример кинеских инвестиција у оквиру сарадње Пекинга са 16 централно и источно европских земља.

Питање које су новинари у Бриселу поставили јесте да ли међу тим пословима постоје они који су у сукобу са законима ЕУ и утврђеним односима ЕУ–Кина.

„Формат 16+1 надопуњава односе које имају ЕУ и Кина. ЕУ није део тог формата, али учествује као посматрач”, изјавила је Коцијанчић.

Она је додала да је улога Европске комисије и Европске службе за спољне послове да „подрже земље чланице које припадају том формату”, као и да „помогне усклађивању активности са усаглашеним односима ЕУ-Кина”.

Из ЕУ су у више наврата у последњих годину дана изјављивали да се железнички пројекат модернизације 350 км пруге између Будимпеште и Београда за који је кинеска Експорт-импорт банка обезбедила 2, 4 милијарде евра налази „под истрагом” због могућности кршења ЕУ закона о конкурентности када је реч о јавним тендерима за велике транспортне пројекте.

У Бриселу су наглашавали да су у контакту са националним властима држава које се налазе у оквиру пројекта.

Познаваоци европских закона кажу да је основни фокус истраге Европске комисије на Мађарској, која као земља чланица у потпуности подлеже строгим европским законима о конкурентности.

Истовремено, Србија, као кандидат за чланство, није у пуној обавези када је ЕУ законодавство у питању.

У случају да се докаже кршење ЕУ закона о јавним тендерима казне могу бити новчане и процедуре за прекид активности које нарушавају ЕУ законодавство. Једна од последица такве одлуке ЕУ може бити и нарушавање односа између Брисела и Пекинга.

Изградња брзе железничке пруге између Београда и Будимпеште за Кину представља део пројекта повезивања луке Пиреј са остатком Европе, а у циљу ефикаснијег транспорта кинеског извоза.

Истовремено, деоница брзе пруге између Београда и Будимпеште требало би да послужи као пример да кинеске компаније могу да граде у складу са највишим ЕУ стандардима. (Танјуг)

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 47 минута, Sofija_ рече

ma ne pitas se ti uopste, sta se ovde sve propagira kao normalno i namece deci od vrtica(znaci u skolskom je programu)a pocelo je i u Srbiji na zalost

a to nije moglo, dok su Holandjani bili hriscani u vecini(ovde u nl koliko ja znam pre jedno 70godina pocelo da se gubi)), i ljudi na vlasti bili hriscani..razumes? To znaci da drzavu ne mozes odvojiti od vere, narod cini drzavu,narod bira vlast i podrzava vlast

Ako je iko na ovom forumu digao glas protiv degeneričkih pojava kojima obiluje EU, onda smo to Auror, Mladen i ja. Progresivna klika nas je proglasila nacistima.

Znam odlično šta se tamo dešava i zato tamo i ne planiram da živim.

Država mora da bude odvojena od vere, dojk postoji. Sistem za koji se ja zalažem zove se ancap i tu nema države i sa svog privatnog feuda možeš fizički da ukloniš bilo koga ko ti ne odgovara - ateiste, ili u mom slučaju, socijaliste.

Подели на овим сајтовима

Vladika Nikolaj Velimirovic o Evropi

Aj, braćo moja, zašto je Evropa sišla sa pravoga puta i zalutala u neprohodnu pustaru? Zato što se odvratila od Hrista Putovođe, i počela pitati za put svoje filosofe, svoje vojvode, svoje političare, svoje književnike i sve ostale svoje neznalice i gatalice.

Odlučila se Evropa i da pita za sveti put Onoga koji je s neba sišao i opet na nebo uzišao, Onoga koji je krv svoju prolio na jevrejskom krstu za Evropu, pa se naučila da pita za put one koji se nameću za putovođe i koji svoje savete ne plaćaju nego naplaćuju.

Prorok Isaija, duhom Božjim ispunjen; duhom Božijim prozire u budućnost čovečanstva pa – šta vidi? Vidi napast i put, koji će se zvati sveti put… ko uzide njime pa ni lud neće zalutati ( Is. 35, 8). Odlučila se Evropa odavno, ima hiljadu godina, da ide tim svetim putem. Niti se može lako povratiti na taj put. Jer taj sveti put to je samo Hristos, a ona iz mržnje prema Jevrejima odbacuje i Hrista. Vrše, vrše, pa kad ovrše, onda pomeša kukolj i pšenicu, pa oboje izbacuje sa gumna.

Samo je jedan jedini sveti put, a stotine je nesvetih putova. Na svim putovima ruka Gospodnja bije a samo na jednom miluje. Na svima putovima druguje sa čovekom satana, a sa Hristom samo na jednom jedinom putu, na svetom putu.

Braćo moja, sveti put Gospodnji nije neprosečen, nenasut, neobeležen, da bi se smeli žaliti: ne vidimo ga, ne znamo ga. Jer tim putem su prošli sveti apostoli, pa sveti mučenici i ispovednici, pa sveti hrišćanski carevi i patrijarsi, pa sveti pustinjaci i isposnici, hiljadama i hiljadama njih, milioni i milioni. Pa su tim putem prošli i svi najbolji preci vaši, od pre Svetoga Save i od Svetoga Save. Ne smete reći – ne znamo taj put. To je najpoznatiji put u hrišćanskoj istoriji i u vašoj narodnoj istoriji. Na svetome putu Bog blagosilja sveti narod svoj. Amin.

3.

Šta je Hristos učinio za Evropu, i kako se Evropa zahvalila Hristu? To je, braćo, predmet za razmišljanje, i pouku:

Šta je, dakle, Hristos učinio za Evropu? Odgovor: više nego sve. Jer sve to bi bilo ono što ljudi mogu očekivati. Ali Hristos je učinio za Evropu daleko više nego što su ljudi umeli očekivati.

Hristos je razagnao u Evropi mrak neznaboštva i glupost idolopoklonstva. Time smo sve rekli za onoga ko zna šta znače te dve reči: neznaboštvo i idolopoklonstvo. A za one koji to ne znaju, bilo je isto onako mračno i glupo kao neznaboštvo i idolopoklonstvo crnačkih plemena naših dana u Africi. Ali samo još surovije, surovije u toliko u koliko je krv potomaka Jefetovih gonila ljude na veće krajnosti, nego li krv Hamova.

Religija bez pravoga Boga, brak bez morala, društvo bez milosti, država bez višeg smisla od razbojničke otmice. Jednom rečju: život bez smisla i smrt bez nade. Uz to neprekidni strah od groznih bogova, koji se moraju ublažavati krvavim žrtvama, životinjskim i ljudskim, pa gatarijama, vračarijama i bezbrojnim danonoćnim besmislenim ceremonijama. Mrak i glupost u seljačkoj kolibi, mrak i glupost u patricijskoj palati, mrak i glupost u carskom dvoru, i u poeziji, – u svemu. Satana je držao u kvrzi evropsko čovečanstvo dok se Hristos nije javio. I ceo organizam evropskog čovečanstva, celo telo i cela duša bila je ne bolesna, nego sama bolest kao gubav čovek, od glave do pete. A Hristos kad se javio u takvoj bolnici i ludnici evropskoj kroz svoje sluge kao da je rekao ono što i ženi zgrčenoj osamnaest godina: Evropo, oproštena si od bolesti svoje (Lk. 13, 12). I najednom Evropa se ispravila, osvestila, prosvetila, očistila i obrazovala. Kao kad neko na tamnici otvori prozore, i počisti, i uredi, i okadi. Uz to dao je Hristos krštenim narodima Evrope vlast nad celom kuglom zemljinom, da bi kao kršteni krštavali, kao osvećeni osveštavali, kao naučeni učili mračniju i slabiju braću svoju. Eto, to je čudo nad čudesima učinio Gospod Isus Hristos u Evropi.

Na drugo pitanje: Kako se Evropa zahvalila ili odužila Hristu, odgovor, nije svetlost nego mrak, nije radost no plač. Onako mu se zahvalila i odužila kao oni Gadarinci, koje je Hristos oslobodio od legiona zlih duhova, a koji su ga molili da ide od njih. I moli ga sav narod iz okoline Garadinske da ide od njih (Lk. 8, 37). I On ode. Ne vozrazi im ni reči, nego ode, ali prokletstvo ostade u toj zemlji. I ta zemlja Gadarinska, nekada plodna i bogata danas predstavlja oku čovečjem jednu suru i suhu i prokletu pustinju. Gadarinci su molili Hrista da ide od njih. Evropejci ga ne mole, nego ga gone. Gone ga svim načinima: – i preko škole i preko štampe i preko politike, i preko filma, i preko naučnih gatarija i preko svih kulturnih naduvenosti svojih; gone ga i mislima, i rečima i delima, i pojedinačno, i grupno, i svi skupa.

Kad je onako bilo sa Gadarom, koja je po gluposti molila Hrista da ide iz nje, kako li će biti Evropi koja ga ne moli, nego ga po zlobi tera od sebe? Kako će joj biti? Evropa, koja je odustala od Hrista i povratila se svome prastarom mračnom, glupom i smradnom paganizmu?

I to je odgovoreno posredno u Jevanđelju. Biće Evropi ono što je bilo Kapernaumu, gradu veoma kulturnom, bogatom, uređenom, veselom i oholom, na obali jezera Galilejskog. Hristos mu zapečatio sudbu ovim rečima: I ti, Kapernaume, koji si se do nebesa – podigao do pakla ćeš propasti, jer da su u Sodomu bila čudesa što su u tebi bila, ostao bi do današnjeg dana. Ali vam kažem da će zemlji sodomskoj lakše biti u dan Strašnoga Suda nego tebi. (Mat. 11, 23).

Подели на овим сајтовима

Sveti Vladika Nikolaj Velimirovic  o padu Evrope do nistavila

izmedju ostalog:

" A vi,Srbi, gde ste?Milioni Srba boje se Boga,i stide se svetaca Bozijih.Gde se nalazite vas nekoliko stotina,sto stojite ispred naroda srpskoga,

da li ste sa Evropom, ili sa svojim narodom?Ako kazete da ste sa Evropom,onda se brzo lecite,da ne bi zarazili svoj narod.Ako li kazete da ste

sa svojim narodom, pazite da se ne uhvatite u lazi."

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Sofija_ рече

Fali. Ne mozes ti svom dzelatu odredjivati nacin na koji ce te ubiti, ili sefu kod kojeg radis, odredjivati pravila, vec ces da igras kako on svira.

Druga stvar,vecina zemalja iz EU su davno prestale biti hriscanske, tako sto su zamenile Boga za novac.Ovde u NL se crkve zatvaraju.Praznici kao sto su Bozic i Vaskrs, se praznuju jedenjem,pijenjem i kupovinom i poklonima, nema Hrista.Sve se komercijalizovalo, znaci samo novac.

E sad, pre nego sto kazes lako je tebi, ili sto ti zivis tu i slicno, obuj prvo moje cipele i prohodaj u njima unazad barem 20 godina, onda mi mozda to vise neces govoriti.

Што би ја обувао твоје (ципеле)! Зашто ти не би обула моје?

Колко видим, теби у Низоземској ништа не фали, барем Цркве и кршћанства гледе. Без обзира на све што си навела, без обзира што је по неки грех чак и озакоњен на јавној разини, колко знам, нит си почела да "пијеш дрогу", нит пројављујеш склоност ка истом полу. Ван својих професионалних обавеза за које си вероватно солидно награђена и са том наградом можеш да живиш живот достојан човека и да не размишљаш о томе да ли имаш да платиш кров над главом, рачуне, храну, деци гардеробу, тренинге, екскурзије и тсл., такође живиш и у заједници окупљеној око Цркве и Литургије и не видим да ти ико брани, нити да је ниво благодати који прелива из сваке твоје написан речи на овом Форуму опао. 

Те пошто си још увек тамо; не кажем, можда се ускоро и вратиш да се подвизаваш овде. Али дакле, пошто си још тамо, тамо живиш, радиш и привређујеш, мало је сомнабулно да се тако изразим, а да не употребим грђи термин, лупетати то што ти пишеш. Мислим, делујеш неозбиљно у најмању руку...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Милан Ракић рече

Што би ја обувао твоје (ципеле)! Зашто ти не би обула моје?

Колко видим, теби у Низоземској ништа не фали, барем Цркве и кршћанства гледе. Без обзира на све што си навела, без обзира што је по неки грех чак и озакоњен на јавној разини, колко знам, нит си почела да "пијеш дрогу", нит пројављујеш склоност ка истом полу. Ван својих професионалних обавеза за које си вероватно солидно награђена и са том наградом можеш да живиш живот достојан човека и да не размишљаш о томе да ли имаш да платиш кров над главом, рачуне, храну, деци гардеробу, тренинге, екскурзије и тсл., такође живиш и у заједници окупљеној око Цркве и Литургије и не видим да ти ико брани, нити да је ниво благодати који прелива из сваке твоје написан речи на овом Форуму опао. 

Те пошто си још увек тамо; не кажем, можда се ускоро и вратиш да се подвизаваш овде. Али дакле, пошто си још тамо, тамо живиш, радиш и привређујеш, мало је сомнабулно да се тако изразим, а да не употребим грђи термин, лупетати то што ти пишеш. Мислим, делујеш неозбиљно у најмању руку...

Svaka cast na komentaru, nemam sta da dodam, osim da onaj koji nije zadovoljan  svojim zivotom, onakvim kakav mu je Bog dao i svim onim sto mu je Bog dao, ili ne,, nece nikad biti zadovoljan, i koliko god da ima(ili sta da ima) bice mu malo...

Znaci ako si verujuci, zahvali Bogu na svemu sto imas, a ne da istresas svoje nezadovoljstvo na ljude(braci-sestre u Hristu jel)koji zive van Srbije ili ne,misleci kako je svima lakse nego tebi...

Slusaj Milane, ti imas dvoje dece, ja nemam nijedno, ajde da zamenimo cipele, daj mi tvoju decu, a ti budi bez dece, jel ok? Hoces li tad biti zadovoljan?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Sofija_ рече

Svaka cast na komentaru, nemam sta da dodam, osim da onaj koji nije zadovoljan  svojim zivotom, onakvim kakav mu je Bog dao i svim onim sto mu je Bog dao, ili ne,, nece nikad biti zadovoljan, i koliko god da ima(ili sta da ima) bice mu malo...

Znaci ako si verujuci, zahvali Bogu na svemu sto imas, a ne da istresas svoje nezadovoljstvo na ljude(braci-sestre u Hristu jel)koji zive van Srbije ili ne,misleci kako je svima lakse nego tebi...

Slusaj Milane, ti imas dvoje dece, ja nemam nijedno, ajde da zamenimo cipele, daj mi tvoju decu, a ti budi bez dece, jel ok? Hoces li tad biti zadovoljan?

Не знам ко истреса незадовољство, а што се тиче последње реченице са жалошћу морам да констатујем да ниси нормална

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...