Jump to content

Мама <> Супруга

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Ayla рече

Ne zaboravi da živimo na brdovitom Balkanu...i te majke su se trudile da nas pripreme za ono što nas čeka. Moje su rasle kao princeze, i svaka bajka je imala sretan kraj, i ubijedila sam ih da dobro uvijek pobjeđuje, a da će njihov trud biti nagrađen... samo cvijeće i proljeće...
Bojim se da ih nisam dobro pripremila za arenu, jer za sada sam ja gladijator koji ih brani od svega, i dalje...jer njih ne naučih surovom životu.
Možda nije ni tako dobro....evo, pitam se.

Živimo, ali život je nekad bio suroviji, roditelji se više mešali u živote svoje dece i njihove izborei svi su živeli u zajednicama. Ipak je danas malo drugačije i treba pripremiti žensko dete da bude na kulturnoj distanci sa svekrvom, ne da je sluša i da joj se dokazuje. Užas!

Verujem da su sjajno ispale ;)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@JuanitoЖене које ја знам размишљају тако, има их доста и удатих и мужеви им не раде кућне послове, а кажу да се никад и не би удале за таквог човјека који би радио кућанске послове, одбојно им је то. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Војвода7 рече

Овдје код нас се мушкарци који раде кућанске послове друже са патријархалном Десанком.

U Dušanovom carstvu :smeh1:?

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Natasa. рече

Ma batali. Meni je sloboda prirodno dato pravo, a pop nek' se moli :0212_rolleyes:...da ne kažem nešto drugo.

Čuj ti njega...šta sam ja? Zatvorenik pa mi treba nešto zabranjivati i davati slobodu? 

Теби нато злато, само треба здраву слободу дариват....:D

Ипак послушај, савет свим феминисткињама да послушају са пажњом, можбиТ да нешто и усвоје и промене у својим размишљањима...:D   

Посебно део око здраве слободе од 20.35 и део од 23.39

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Juanito рече

Женама нема шта ко да даје. Оне данас, фала Богу, имају сву слободу коју желе, баш као што је Бог наменио људским бићима. А разни арсенији могу само да пуцају од муке и просипају жуч до миле воље. 

Прво послушај па коментариши....

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

само треба здраву слободу дариват.

Zašto bi mi bilo ko darivao slobodu? Valjda mi je to rođenjem dato pravo...ono kao, ljudsko sam biće...valjda se podrazumeva. Ne moraš biti femistkinja da bi ti bilo normalno sve to. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Zašto bi mi bilo ko darivao slobodu? Valjda mi je to rođenjem dato pravo...ono kao, ljudsko sam biće...valjda se podrazumeva. Ne moraš biti femistkinja da bi ti bilo normalno sve to. 

:lupaglavu:Док не одслушаш све, не можеш схватити . Све нам је слободно али није све на корист, посебно женама...

Подели на овим сајтовима

Današnja pop kultura degradira ženu kao biće

De je to degradira leba ti?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Pa baš zbog te jake komande možemo da uvaljujemo tihu patnju i požrtvovanje...selo ko dupe na nošu :smeh1:

To mož detetu,mužu teško.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

De je to degradira leba ti?

https://www.youtube.com/watch?v=UDApZhXTpH8

https://www.youtube.com/watch?v=SRcnnId15BA

https://www.youtube.com/watch?v=GJzF7H2e3Tw

I još mnogo, mnogo primera...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Због урођене природе да служите и слушате. 

Pa ako prekršimo pravilo "izgubimo dušu"? :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...