Jump to content

Шта је за нас Литургија?

Препоручена порука

Занима ме шта је за вас лично Света Литургија? 

На који начин перципирате саму Литургију? 

Какав је ваш лични приступ њој?

Да се разумемо не мислим као књишко објашњавање, него за вас лично као појединца/појединку шта оно представља, какав осећај вам доноси и какав осећај имате по нпр завршетку Литургије...

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Sabranje u Hristu.Ne idem baš često al kad god sam išao osećao sam neki neopisiv mir.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Zavisi kako koja. Nijedna nije ista. Nekad je borba sa pomislim cijelo vrijeme, nekad se uipste ne sjecam kako je prosla cijela Liturgija, a opet nekad je neopisiv osjecaj. Osjecaj da znas da si tu gdje treba da budes i da je to najbitnije za tebe. I osjecaj mira. Tako nekako.

Подели на овим сајтовима

Тајна вечера, сједињење са Христом, опроштај грехова, укрепљење и оснажење духа, примање дарова, печат подвига, исцељење, заједничарење, дан одмора, светлост,истина, помазање,тајна,жртва, славословље, васкрсење, мир, утеха, миомир, премудрост сједињење свих и  са свима светима Богородицом, бестелесним силама, апостолима, пророцима, мученицима, преподобним ........

Подели на овим сајтовима

Постепено постајање једним од удова Тела Христовог.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ја нпр дошао сам у стадијум да не могу да замислим недељу без Свете Литургије...ма колико био уморан, мени већ од суботе увече креће нека врста тихе радости што сутра идем на Литургију. Исто тако по завршетку, осећам жал што је следећа тек кроз 7 или колико већ дана.

Исто тако, пошто већ мало редовније идем, мање више све исти људи, које лично не знам и са којима тек са понеким прозборим реч две, али на Литургији су они да тако кажем моји ближњи и на неки начин опет радујем се сусрету са њима, иако не знам већином ко су али их виђам у цркви.

Тај осећај мира и те неке врсте благодати јесте непроцењива...

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...