Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 8 минута, Bokisd рече Бог је реално по природи беспочетан и ненастао, човек је реално по благодати беспочетан и ненастао. Само ти ово потпиши. Док не потпишеш, не верујем ти. пре 8 минута, Bokisd рече zaista ce biti vaskrsenja mrtvih. A govoreci o vaskrsenju , imamo na umu vaskrsenje telesa Ја све то говорим, али ти кажем како бива. Зато ја и ти не мислимо исто. Ти си причао о неким телима која су као душе, а ја говорио о материјалним. Него, соколе, сада се врати на Дамаскина и потпиши да су Мојсије и Илија на Тавору били васкрсли и у Царству Небеском. Јер то ти је рекао чика из Дамаска, а ти си побожан и нећеш да се противиш свецима. Само парафни, не треба ми да се правиш паметан. Потпиши и тачку 1 и тачку 2. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 A mene ste pustilu u Midicevo drustvo veceras, hvala Bogu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 49 минута, Zoran Đurović рече Само ти ово потпиши. Док не потпишеш, не верујем ти. Odavno pricam tako, od pocetka ove price oko 'po blagodati bespocetni i nestvoreni'. пре 49 минута, Zoran Đurović рече Ја све то говорим, али ти кажем како бива. Зато ја и ти не мислимо исто. Ти си причао о неким телима која су као душе, а ја говорио о материјалним. Него, соколе, сада се врати на Дамаскина и потпиши да су Мојсије и Илија на Тавору били васкрсли и у Царству Небеском. Јер то ти је рекао чика из Дамаска, а ти си побожан и нећеш да се противиш свецима. Само парафни, не треба ми да се правиш паметан. Потпиши и тачку 1 и тачку 2. Pa, kako biva ? Nebitna je sad prica oko nekim telima koja su kao duse, nego, upravo o tim materijalnom telima u kojima i treba da bude vaskrsenje. Ne znam sta drugo da kazem, osim, da to biva tako sto cemo primiti duhovna i nepropadljiva tela o vaskrsenju. Tako isto i za Damaskina. Kada govorimo o dogadjaju vaskrsenja i ono sto po pojmu i veri predstavlja, vec sam postavio od Damaskina kako on veruje u vaskrsenje tela. Sta drugo da kazem ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 5 часа, Bokisd рече Odavno pricam tako, od pocetka ove price oko 'po blagodati bespocetni i nestvoreni'. Не причаш, тј. не мислиш. Потпиши: Бог је реално по природи беспочетан и ненастао, човек је реално по благодати беспочетан и ненастао. пре 5 часа, Bokisd рече Sta drugo da kazem ? Потпиши да су по Дамаскину на Тавору били васкрсли Мојсије и Илија. Без икаквих објашњавања. Само потпиши. А ти ниси потписао ни 1 ни 2. Зашто не потписујеш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 10 часа, Ведран* рече Видиш ли ти мој @Volim_Sina_Bozjeg да и магарад постаде злурада! Ma nisam.Uhvatila me napast.. sa'ć ja to riješit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Greška je što je cela ova diskusija pocela na pogrešnim dokazima. Dokaz nad dokazima je liturgija. U molitvi pre pesme : Svjat svjat , pored ostalog sveštenik kaže: ...uzneo si nas na nebo i darovao nam carstvo tvoje buduće. A onda posle pesme ide: ... sećajući se... i tvog slavnog i drugog dolaska. Pitanje za talibane: kako da razumem to? @Zoran Đurović Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 9 минута, Trifke рече Greška je što je cela ova diskusija pocela na pogrešnim dokazima. Dokaz nad dokazima je liturgija. U molitvi pre pesme : Svjat svjat , pored ostalog sveštenik kaže: ...uzneo si nas na nebo i darovao nam carstvo tvoje buduće. A onda posle pesme ide: ... sećajući se... i tvog slavnog i drugog dolaska. Pitanje za talibane: kako da razumem to? To se čita tiho, da se ne sablazni narod. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Hrista je vaskrsao Sveti Duh, što bi avinu teoriju da je vaskrsenje atemporalno, moralo ucvrstiti jos više. Tako i prilikom naseg vaskrsenja, posto je vaskrsenje jedno i to Hristovo, mi fakticki realno prisustvujemo 2 dolasku. Da ce se desiti u istoriji sveopšte vaskrsenje, to je poznato, zato što istorija ima temporalni karakter ali to vaskrsenje na kraju istorije, je upravo to jedno vaskrsenje atemporalno Hristovo. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 @Volim_Sina_Bozjeg Sve jeresi poticu od shvatanja euharistije. Ako smo Nestorijanci onda je Euharistija kanibalizam. Ako smo Monofiziti onda na euharistiji jedemo Boga što neznam kako bi nazvao. Jedino ako verujemo da jedemo Nogocoveka Hrista onda stvari staju na svoje mesto jer jedino Bogočovek može da se ceo da svakome kao sto je umnazao hlebove. Sv Kirilo Al. insistira na tome da mi na euharistiji jedemo Bogocoveka vaskrslogavi to celog. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Hrista je vaskrsao Sveti Duh, što bi avinu teoriju da je vaskrsenje atemporalno, moralo ucvrstiti jos više. Tako i prilikom naseg vaskrsenja, posto je vaskrsenje jedno i to Hristovo, mi fakticki realno prisustvujemo 2 dolasku. Da ce se desiti u istoriji sveopšte vaskrsenje, to je poznato, zato što istorija ima temporalni karakter ali to vaskrsenje na kraju istorije, je upravo to jedno vaskrsenje atemporalno Hristovo. Bravo! Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Zanimljiva je vera starozavetna u mesiju koji ce doci imati Bizanski karakter, što se uklapa u ličnost i koji će sav narod Božji okupiti u jednom gradu, svetom gradu u evharistijskoj zajednici. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 2 минута, Trifke рече @Volim_Sina_Bozjeg Sve jeresi poticu od shvatanja euharistije. Ako smo Nestorijanci onda je Euharistija kanibalizam. Ako smo Monofiziti onda na euharistiji jedemo Boga što neznam kako bi nazvao. Jedino ako verujemo da jedemo Nogocoveka Hrista onda stvari staju na svoje mesto jer jedino Bogočovek može da se ceo da svakome kao sto je umnazao hlebove. Sv Kirilo Al. insistira na tome da mi na euharistiji jedemo Bogocoveka vaskrslogavi to celog. Jedno je Telo u mnogima. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Bogom dat je i Pavle koji veli, Telo i Krv vam predajem kako smo je i primili. Sto ce reci, mi dobijamo Zivoga Hrista, a ne bi trebalo nedostojno da Ga jedemo upravo zbog smrti Hristove i ne razlikovanje Tela Gospodnjeg. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Jedno je Telo u mnogima. Vidi ovo: kako svetitelji mogu da čuju sve molitve i da npr u isto vreme budu sa svima koji ih mole? Pa zato sto su obozeni i obozenjem dobili i svudaprisutnost i sposobnost da cuju molitve kao Bog. Kako su oni obozeni? Pa tako sto posle smrti ulaze u bezvremenost a i za zivota dobijaju sposobnost da npr budu na dva mesta Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Bogom dat je i Pavle koji veli, Telo i Krv vam predajem kako smo je i primili. Sto ce reci, mi dobijamo Zivoga Hrista, a ne bi trebalo nedostojno da Ga jedemo upravo zbog smrti Hristove i ne razlikovanje Tela Gospodnjeg. Videcu danas da ti dam citat od Sv Kirila o Euharistiji. Malo si pogrešio u citatu a i kada budes video sta Kirilo piše bice ti jasnije. Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука