Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Управо сада, Ведран* рече Е! али морам да вам кажем. Олује јако волим. То су код мене честе појаве. Летње поподневне олује, са грмљавином, севањем, ветром и пљуском. То ме просто оживи и зарадује ми душу... Interesantno a meni sve vrste kisa prijaju. Opuste me umire. Jos me ubace u romentiku ma milina jedna. Zoran Đurović, Ведран* and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 9 часа, Ведран* рече Што јес, јес, слажем се сас миша. Ја не волем кечап. Али овај поп се поиталијанијо скроз, па му ваља простити ту јерес. Није кећак, миш лаже кад уста отвори! Trifke, Ведран*, Isusovo magare and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Није кећак, миш лаже кад уста отвори! Nezna mis sta je italijanska pnceta! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 8 минута, Zoran Đurović рече Није кећак, миш лаже кад уста отвори! То је онда млевена магарећа мортадела Isusovo magare, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 9 часа, Ведран* рече Па у 13. веку већ имамо рукописе, са проскомидијом тако да ми је тешко у ово поверовати. Нема је у данашњем облику, то да. @Trifke погледај Скабалановича (његов Толковиј Типикон, има доста о историјату богослужења), па нам јави шта нађеш. У праву си. У рудиментираном облику постоји. Но нема честица за нас, а за свете се не приносе него да њиховим молитвама се Бог смилује нама. У В. Вукашиновић, Српско богослужење, Врњци-Требиње 2012 стр. 22. Матусал, Жика, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 3 минута, Zoran Đurović рече У праву си. У рудиментираном облику постоји. Но нема честица за нас, а за свете се не приносе него да њиховим молитвама се Бог смилује нама. У В. Вукашиновић, Српско богослужење, Врњци-Требиње 2012 стр. 22. @Матусал Znas li ti kada je nastala proskomidija? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 18 минута, Ведран* рече Е! али морам да вам кажем. Олује јако волим. То су код мене честе појаве. Летње поподневне олује, са грмљавином, севањем, ветром и пљуском. То ме просто оживи и зарадује ми душу... Eto vidiš to mene iritira,taman pomisliš evo ga ovakav je kad ono jok nije takav..ne voli kišu ali voli oluju.. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 3 минута, Zoran Đurović рече У праву си. У рудиментираном облику постоји. Но нема честица за нас, а за свете се не приносе него да њиховим молитвама се Бог смилује нама. У В. Вукашиновић, Српско богослужење, Врњци-Требиње 2012 стр. 22. Има из 13. в. наш српски рукопис, и описује приношење просфора за Богородицу, анђеле и свете. Има код Тасе у првом тому. И има помињање нас. Могу и да пошаљем, јербо имам јер ми је горе поменути Владика поклонио Тасине зборнике. Zoran Đurović, Матусал, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече Има из 13. в. наш српски рукопис, и описује приношење просфора за Богородицу, анђеле и свете. Има код Тасе у првом тому. И има помињање нас. Могу и да пошаљем, јербо имам јер ми је горе поменути Владика поклонио Тасине зборнике. Шаљи! Вук не помену честице за нас... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 1 hour ago, Zoran Đurović рече Шаљи! Вук не помену честице за нас... Овде, на дну прве странице па на даље. За нас су честице под "за Цркву", и на следећој стр "за сав свет". Ово је из првог тома, као што раније рекох. Матусал, Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 2 часа, Trifke рече @Матусал Znas li ti kada je nastala proskomidija? Трифке, млого ти је незгодно питање. Да ли питаш за данашњу форму? Или неку од историјских (коју?) или уопште када постоји први помен нечега што данас имамо као проскомидија? Ако је ово последње, онда од кад је Св Литургије, али предложење је, као што ти је познато, у древно време било вршено пред велики вход, као што је и данас остало на Архијерејској (делимично). Trifke, Матусал, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Трифке је пробио 500ту страницу! Ведран*, Trifke and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Трифке је пробио 500ту страницу! С чиме ће нас частити? Ја нећу сарму, мортаделу, ни кенгуровину. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 9 минута, Ведран* рече Трифке, млого ти је незгодно питање. Да ли питаш за данашњу форму? Или неку од историјских (коју?) или уопште када постоји први помен нечега што данас имамо као проскомидија? Ако је ово последње, онда од кад је Св Литургије, али предложење је, као што ти је познато, у древно време било вршено пред велики вход, као што је и данас остало на Архијерејској (делимично). U najranijim liturgijama nema ni pomena o tome. Tako da me zanima u kojim se oblicima i kada pojavljuje. Mislim dobro bi bilo da mi se ukaze gde bih mogao da procitam nesto o tome. Mrzi me da juurim Nenada Milosevica za to! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече С чиме ће нас частити? Ја нећу сарму, мортаделу, ни кенгуровину. Valjda vi treba mene da castite! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука