Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 49 минута, dragisa рече Zar ne vjeruješ da sam ja u ocu i otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego otac koji stoji u meni on tvori djela Jako istinit deo jevandjelija po Jovanu. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 26, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Jako istinit deo jevandjelija po Jovanu. Brt... овај је гори од Боксита. Мсм да само губиш време. Боксит барем пред пушком одговара на питања, овај у свом малоумљу прича само неке своје баљезгарије. Ведран*, Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Brt... овај је гори од Боксита. Мсм да само губиш време. Боксит барем пред пушком одговара на питања, овај у свом малоумљу прича само неке своје баљезгарије. Pa da pretpostavljam da ne shvata, šta bi trebalo da označava reč stoji u meni. On misli da se u Isusu Hristu Otac nekada postavio. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 ne ne mislim tako, a bas me interesuje kako ti to objašnjavaš: пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече otac koji stoji u meni Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 3 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Pacov Štaki..nekako mi ružno to pacov...ajd nek bude ŠTAKI.. Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 17 минута, dragisa рече ne ne mislim tako, a bas me interesuje kako ti to objašnjavaš: Kroz Isusa Hrista je sve postalo. Otac ne može stajati u Hristu I tvoriti dela ako ti impliciraš da je Isus ovaploćenjem postao neka nova Ličnost. Opet ćeš se vratiti I potrčati da potražiš bestelesnog Logosa, međutim upravo to što Otac stoji u Isusu, će te uvek vratiti nama, jer Otac stoji u Isusu kao bespoćetan. Zato je Isus Hristos rođen u večnosti, ovaploćen u poslednje dane a goli Logos postoji u suštini koju deli da Ocem I Svetim Duhom. Nama je suština Sina Božjeg nepoznata, nama je Njegova Ipostas, nepoznata, mi Boga možemo pojmiti samo po Njegovim bespočetnim I nestvorenim energijama, ono što Hristos ima po prirodi mi dobijamo po blagodati a suština Božanskog bića će za nas ostati zauvek nepoznata, to je ona Svetlost koja obuhvata sve a koja sama ostaje neobuhvatna, mi postajemo obuhvatni I bićemo Svetlost po blagodati a Isus Hristos je Svetlost po prirodi I On sam ostaje neobuhvatan iako obuhvata celo Carstvo Božje. Zato je nemoguće doći Ocu a da to nije kroz Sina Božjeg, da to nije kroz Telo I Krv, kroz celog Bogočoveka a ne samo kroz praznu reč. Ti govoriš, mi jedemo leb I vino a Hristos nam time simvoliše svoju žrtvu I delo spasenja.... Neće biti, Sin se daje ceo, čulno, da bi mi čulom sina, postali udovi Njegovog Tela, jer sve što Sin od Oca dobije ili uzme od Sebe uzima I nama daje. Dakle nema sumnje, da Hristos nama daje svoje božanstvo ali to ne znači da smo mi Božanstvo po prirodi kao što je On nesliveno I nedeljivo, nego da smo Božanstvo po blagodati, na onaj način na koji sam opisao Svetlost. Svetlost koja se izliva na sve I sve postaje Svetlost, Svetlost koja obuhvata sve a sama ostaje Neobuhvatna. Tu imaš mini rolu o prirodi I o blagodati koju ti ta priroda može pružiti. Zato je Sin Božji Isus Hristos rođen u večnosti a to se vidi u Vaskrsenju Sina Čovečjeg koji ima atemporalni karakter, te je Sin Čovečji onaj Sin koji se vaznese na nebo a da je pre toga sa tog istog neba sišao.Svetlosti. I sve ovo ti pišem sa bebom u naručju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 3 часа, dragisa рече prvo da ze zahvalim o.Zoranu što me skinuo sa ignor liste i da zamolim za kulturan dijalog Сви очекујемо културан дијалог са аргументима. Ведран*, dragisa and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 (измењено) dupli. Измењено Јануар 26, 2018 од Volim_Sina_Bozjeg Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 30 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kroz Isusa Hrista je sve postalo. Otac ne može stajati u Hristu I tvoriti dela ako ti impliciraš da je Isus ovaploćenjem postao neka nova Ličnost. Opet ćeš se vratiti I potrčati da potražiš bestelesnog Logosa, međutim upravo to što Otac stoji u Isusu, će te uvek vratiti nama, jer Otac stoji u Isusu kao bespoćetan. Zato je Isus Hristos rođen u večnosti, ovaploćen u poslednje dane a goli Logos postoji u suštini koju deli da Ocem I Svetim Duhom. Nama je suština Sina Božjeg nepoznata, nama je Njegova Ipostas, nepoznata, mi Boga možemo pojmiti samo po Njegovim bespočetnim I nestvorenim energijama, ono što Hristos ima po prirodi mi dobijamo po blagodati a suština Božanskog bića će za nas ostati zauvek nepoznata, to je ona Svetlost koja obuhvata sve a koja sama ostaje neobuhvatna, mi postajemo obuhvatni I bićemo Svetlost po blagodati a Isus Hristos je Svetlost po prirodi I On sam ostaje neobuhvatan iako obuhvata celo Carstvo Božje. Zato je nemoguće doći Ocu a da to nije kroz Sina Božjeg, da to nije kroz Telo I Krv, kroz celog Bogočoveka a ne samo kroz praznu reč. Ti govoriš, mi jedemo leb I vino a Hristos nam time simvoliše svoju žrtvu I delo spasenja.... Neće biti, Sin se daje ceo, čulno, da bi mi čulom sina, postali udovi Njegovog Tela, jer sve što Sin od Oca dobije ili uzme od Sebe uzima I nama daje. Dakle nema sumnje, da Hristos nama daje svoje božanstvo ali to ne znači da smo mi Božanstvo po prirodi kao što je On nesliveno I nedeljivo, nego da smo Božanstvo po blagodati, na onaj način na koji sam opisao Svetlost. Svetlost koja se izliva na sve I sve postaje Svetlost, Svetlost koja obuhvata sve a sama ostaje Neobuhvatna. Tu imaš mini rolu o prirodi I o blagodati koju ti ta priroda može pružiti. Zato je Sin Božji Isus Hristos rođen u večnosti a to se vidi u Vaskrsenju Sina Čovečjeg koji ima atemporalni karakter, te je Sin Čovečji onaj Sin koji se vaznese na nebo a da je pre toga sa tog istog neba sišao.Svetlost koja obuhvata sve a sama ostaje neobuhvatna. Telo koje ubuhvata mnoge udove a sam ostaje neobuhvatan. I sve ovo ti pišem sa bebom u naručju. Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 1 сат, dragisa рече ne ne mislim tako, a bas me interesuje kako ti to objašnjavaš: Evo ja sam ti objasnio šta za mene znače te reči, sada ti meni objasni šta za tebe znače te reči. To je kultura u dijalogu na koju se pozivaš, iako pišeš pod pacovskim avatarom a ne pod svojom slikom I nisi nam dao ime I prezime, tj. nisi se pretstavio kao čovek. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 1 сат, Zoran Đurović рече Brt... овај је гори од Боксита. Мсм да само губиш време. Боксит барем пред пушком одговара на питања, овај у свом малоумљу прича само неке своје баљезгарије. Interesantno je koliko teskih gresaka i promasaja pravi a makar da kaze da je pogresio ili da se lose izrazio ili da je u brzini pogresio. Ma jok ni na kraj pameti mu ne pada. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 malo sam prilegao... pisanje je lekovita delatnost jer kroz pisanje najbolje možeš da upoznaš sebe, reč je veoma bitna jer u jednom smislu artikuliše (gradi) ... IH kao i sveti je imao tu fantastičnu jednostavnost ... i svima je bio jasan. zahvaljujem na odgovoru, meni lično uopšte nije jasno šta si napisao ali dobro verovatno nemam taj nivo opita... moje viđenje Hristovih reči da "otac stoji u meni" jeste ta njegova okrenutost ka Ocu, ovo možda zvuči trivijalno ali tako je sa Bogom. Bog i čovek su slike u ogledalu, što se čovek više okreće Bogu on mu se više otkriva, što se Bog više otkriva čovek se više okreće... ako ovo važi za bilo kog čoveka koliko je onda važilo za IH. dakle on sebe u potpunosti definiše svojim odnosom ka Ocu. toliko. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Interesantno je koliko teskih gresaka i promasaja pravi a makar da kaze da je pogresio ili da se lose izrazio ili da je u brzini pogresio. Ma jok ni na kraj pameti mu ne pada. Ali zato vidi jasno iz aviona da kršimo Hristološki dogmat a da pri tom nas pita šta to mi zapravo kršimo, jer ne ume da kaže tačno ni to što mi navodno kršimo. Sad tjemo da vidimo da li će meni odgovoriti I primetiti sve. Trifke, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 4 минута, dragisa рече moje viđenje Hristovih reči da "otac stoji u meni" jeste ta njegova okrenutost ka Ocu, ovo možda zvuči trivijalno ali tako je sa Bogom. Bog i čovek su slike u ogledalu, što se čovek više okreće Bogu on mu se više otkriva, što se Bog više otkriva čovek se više okreće... Otac suštinski stoji u Isusu Hristu, Isus nije okrenut samo ka Ocu, u Isus je Otac u svojoj suštini u svojoj punoći, znači da stoji I da nema kretanje, ni Sin prema Ocu ni Otac prema Sinu, jer dele suštinu. Dakle nema kretanja,Otac stoji. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 11 минута, dragisa рече dakle on sebe u potpunosti definiše svojim odnosom ka Ocu. da kažemo On je "etalon" Ličnosti kao zadate kategorije, ono što često izgovaramo da je spasenje u Ličnosti Sina Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука