Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Ја сам невољно и са тугом овог првога отписао. Док искрено не исповеди оно што сам му предложио биће тако. А овај други је одавно на посебном режиму. Amin. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Amin. Jesi li se snasao sa programom i Avgustinom. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 1 hour ago, Ведран* рече Ја сам невољно и са тугом овог првога отписао. Док искрено не исповеди оно што сам му предложио биће тако. А овај други је одавно на посебном режиму. Boksit неће да се смири, празно па звечи; Оци нису знали теологију него су напредовали у покушајима, одбавицала сопствене заблуде... А Боксит се родио научен, јер да није, не би делио лекције докторима теологије. А овај други је психопата. ikrasil, Volim_Sina_Bozjeg and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 13 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Augstin u onom delu gde treba da sazvaces govori iskljucivo o spasenju,daru koji ne zavisi od prirode čovekove, nego je taj dar bespocetan i nestvoren. Bog je za svakog čovjeka pripremio dar oboženja ili usinovljenih. Što sa onima koji će taj dar odbiti i njih je potrebno obložiti da bi živjeli vječno ili za njih nastupa potpuno nestajanje jer nemogu samo tako blejati po paklu ili to znači da te duše žive same od sebe vječno i bez oboženja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Boksit неће да се смири, празно па звечи; Оци нису знали теологију него су напредовали у покушајима, одбавицала сопствене заблуде... А Боксит се родио научен, јер да није, не би делио лекције докторима теологије. А овај други је психопата. Eccl 11:1 Baci hljeb svoj povrh vode; jer ćeš ga naći poslije mnogo vremena. Ja se licno nadam da smo iako mozda nespretno bacili svoj hleb povrh vode i da ce i jedan i drugi ga naci jednoga dana. Rezultate ne treba ocekivati,uvek, odmah. Treba vremena nekom semenu da isklija. Drzimo se onoga: ja posejah, Apolo zali a Bog dade da uzraste. Жика је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 21, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 Дечице, прошли пут бацих хидрогенску бомбу, а сада спремам неку још моћнију за коју се име нема, јер још није пронађена! Требаће стрпљења, јер имам нападе температуре и вртоглавице. Анатемишу се они који говоре да Ис Хс није био рођен реално од Оца, него је био рођен у замисли, па се реално родио тек од Марије! Скичаће као факоћери (оне мале дивље свиње кад их улове лавови! Мсм да од ове бомбе нема веће! Матусал, Лазар Нешић, ikrasil and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 57 минута, Trifke рече Jesi li se snasao sa programom i Avgustinom. Nisam kuci na slavi sam kod tasta, sutra dolazim. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 21, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 Мала шок бомба: "А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: прије него Авраам настаде, Ја јесам. 59. Тада узеше камење да баце на њега; а Исус се сакри, и изиђе из храма па прође између њих и тако отиде." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 Oko drugog dolaska imam odredjene nejasnoće.. Ako je prvi dolazak Isusa Hrista bilo ovaploćenje onda je drugi dolazak onaj koji se desio na Krstu kad je Sin Vaskrsao. Budući da Otac nikada nije napustio Sina, to je jedino moguće objašnjenje. Budući da je vaskrsenje i drugi dolazak, onda on mora biti atemporalan, Jedan za sve u istoriji a to svakako nije na kraju istorijskog vremena nego se kraj vremena opet ima gledati u telu samoga Hrista na Krstu i Njegovog Vaskrsenja, pošto je tu poslednji neprijatelj uništen, smrt i nastupa život večni, s tim da se kraj vremena ima desiti i za sve ostale koji su u istoriji kasnije. Dakle Krst se prostire od početka do kraja, jer Hristos sve podiže sa sobom.. Krst smrt Hristova i Vaskrsenje na tom Krstu je kraj vremena, 2 dolazak. Apostoli su nosioci takvog Hrista od Tajne Večere,, tako apostoli prenose Tajnu Veceru i nama kako su je oni sami primili. Budući, da je tvarna priroda koju je Logos uzeo uipostazirana i da nema dve ličnosti u jednoj Ipostasi, nego je to Ličnost Sina Božjeg, onda se definitivno vodim mišlju da je na tom Krstu raspeta tvarna priroda od samih tvarnih bića. Utoliko je delo Spasitelja veće i Njegova Milost neizmerna, Vaskrsnuvši Hristos je vaskrsao i sve nas. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 21, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 Лепо Авва рече: "Усвојио Нас је у Себе" . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 5 минута, Гајић рече Лепо Авва рече: "Усвојио Нас је у Себе" . Ne znam kontekst, mislim da je avva bliži da nas je Hristos rodio a ne usvojio. Sin Čovečji je Sin nosioc celokupne tvarne prirode ili nije sve postalo kroz Isusa Hrista. Ja se nosim mišlju da nas je On rodio u slobodi našeg postojanja kao bića koja nisu svojom voljom postala bića, odnosno mi smo morali svesno da potvrdimo tu volju i zaželimo da budemo večna bića. Rodio nas je tako što je sišao sa nebesa i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve. Da bi Vaskrsao stvorenu tvar u život večni a za to je potrebno da se čovek svojom voljom rodi u Volji Božjoj od pre postanka sveta. Hristos se rodio takav a mi smo trebali da se rodimo posle Njega jer nas Otac kroz Njega rađa. Ubice Hristove su potvrdile volju postojanja na jedan način, mi koji to nismo, na jedan sasvim drugačiji način. Mi se radjamo ponovo u Hristu potvrdivši rođenje koje nam je bilo pripremljeno pre postanka sveta od Oca Nebeskog, koji nas je priveo u postojanje i dao nam mogućnost da se budući postojeći rodimo i za večni život a to mu je bila i Želja prilikom stvaranja sveta. Mi se ovde rađamo, prepoznavajući večnu Želju Boga u stvaranju sveta, sveta koji njome živi u slobodnoj večnoj zajednici sa Bogom, tako i Sin postaje Bog svega i u svemu.Mi nećemo prepoznati samo lice Isusa Hrista nego i sopstveno lice koje nam je bilo pripremljeno od pre postanka sveta upravo tom Željom Boga Živoga. Obraz i podobije će biti potpuni, zato taj dar ne zavisi od delovanja čoveka, jer je van ljudskih mogućnosti i zavisi isključivo od Volje Boga Živoga. U koliko se prepoznavanje ne desi, stvorenje je biralo da se ne rodi u toj Želji i nema ga u postojećem Carstvu. Carstvu koje je po svojoj prirodi u svemu i pre i posle vremena. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 40 минута, Гајић рече Лепо Авва рече: "Усвојио Нас је у Себе" . Pretpostavljam da je to rekao za Logosa Sina Božjeg koji je uipostazirao tvarnu prirodu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 21, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 19 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam kontekst, mislim da je avva bliži da nas je Hristos rodio a ne usvojio. Sin Čovečji je Sin nosioc celokupne tvarne prirode ili nije sve postalo kroz Isusa Hrista. Мислио сам на усвојење природе. Не о личности и рађања у Духу. Свакако треба да се старамо да смо причасници Тела Његовог, јер Он је Свршен, а ми се чекамо! Јер Он сам у Јеванђељу говори да смо позвани Боговима бити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 21, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 1 минут, Гајић рече Мислио сам на усвојење природе. Не о личности и рађања у Духу. Da, razumem, shvatio sam na kraju kontekst. Jeste uipostazirao je tvarnu priorodu, usvojio nas je u njemu tako. Jer njegova priroda jeste Božanska a tvarna se tiče Želje Njegove od pre postanka sveta. Božanska je rođena od Oca, a tvarna je od Želje da se stvori svet. Nesliveno nedeljivo od pre postanka sveta.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 21, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 21, 2018 пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Da, razumem, shvatio sam na kraju kontekst. Jeste uipostazirao je tvarnu priorodu, usvojio nas je u njemu tako. Jer njegova priroda jeste Božanska a tvarna se tiče Želje Njegove od pre postanka sveta. Božanska je rođena od Oca, a tvarna je od Želje da se stvori svet. Nesliveno nedeljivo od pre postanka sveta.... Да, али сама тема је како схватам покренута од Авве да би публикум спојмио да Богомладенац одраста у нама, сваком понаособ до дате мере раста у Њему! Уопште није наивно његово упозорење, нити вапај! Али као што видесмо некима је вера обично надметање! Но, вера уопште није игра! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука