Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 8 минута, Брка Жарковачки рече Дај нека удели и нама, да се надахнемо мало, ништа друго Поп да ти удели? Јес ти полудио? Еврићи најпре да пошаљеш. Он прима вестерн јунион да га ција не запрати. Zoran Đurović and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 29 минута, Ведран* рече Ето исправио си се сам. Ispeglan sam ja po Pavlu. Isus Hristos je sva tvar. On je taj koji recju svojom pokrece i duhovni i materijalni svet, bez Isusa Hrista svet ne postoji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Zato nam je oko onog povratka u nebice, dat znak Jonin, to je jedini znak i za dobre i za zle, od Boga ne možeš da pobegnes, jer je Njegovo delo savršeno. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 11 часа, Zoran Đurović рече У tr Io 105, 4: „Онај ко је предодредио целу будућност у својим сигурним и непроменљивим узроцима, већ је учинио оно што би било за урадити, као што је пророк рекао о њему: Он је направио све будуће ствари (Ис 45, 11 према LXX)“. Исаијин текст је убедљив: ὅτι οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς ὁ ἅγιος ᾿Ισραὴλ ὁ ποιήσας τὰ ἐπερχόμενα. Бог је будуће ствари, оне које тек требају да настану (τὰ ἐπερχόμενα), већ учинио, што говори аорист, прошла свршена радња (ὁ ποιήσας). По мени је то већ обављено у аевум, док Аг користи израз предестинација/предодређење, tr Io 105, 5: „Прославио сам те, више је волео да користи глагол у прошлости, како би показао да је у предодређењу већ то остварена чињеница и као таква се треба сматрати оно што ће се са сигурношћу остварити у будућности“. Razumem ja sta ti govoris ovim citiranjem ali ,koliko znam, Avgustin nije znao grcki ili gresim? Tako da mi ovo iz tr lo 105,5 nije jasno Da li on to govori o glagolima u Latinskom? Oprosti na mom neppoznavanju stvari. I sta znaci rec aevum? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Razumeo sam sta o Zoran govori i tu stvarno nema sta da se doda. Samo nije mi jasno cemu sva ova daljna diskusija. Mislim da smo pre jedno 20tak stranica najzad sa sigurnoscu utvrdili neke stvari i cak imali i ljede koji su se pokajali. Ne vidim cemu daljnja diskusija. Ovo je kao da se borimo u matriksu. Do sada bi i mojoj pokojnoj babi ,koja je imala samo 4 razreda osnovne skole, bilo jasno da niko ne govori o utelovljenju pre utelovljenja vec o dve dimenzije: vremenskoj i bezvremenskoj. One obe imaju svoje karakteristike i samo jako zlonameran covek moze da nastavi da prica nesto drugo. Meni je ovaj tekst pomogao da razumem neke stvari u pravom kontekstu. Medjutim ne vidim nista novo sto pre nije bilo jasno. Interesanto bi mi bilo da malo dublje proucimo sta je slava Bozja i kako je puno nebo i zemlja slave Bozje. Sta pod time podrazumevamo? Ovde kod Avgustina ima nekoliko odlicnih recenica koje nas mogu povesti u dobrom pravcu. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 U Isusu Hristu je Osvetljena Apsolutna Datost. Slava Božja, je upravo to predodredjenje, gde se čovek ni u grehu nije razvijao bez pomoći Boga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Pavle nam svedoči o Bozjoj slavi, koja se njemu desila dok se razvijao u grehu: Savle, Savle zašto Me gonis? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 19, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Avo? Вирус ме оборио... у кревету сам, довукох се до комп да видим шта ми радите... Ведран*, Isusovo magare, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Вирус ме оборио... у кревету сам, довукох се до комп да видим шта ми радите... Vidiš što je ta gripa zlo i preko foruma se širi..magare je krivo.. Trifke, Zoran Đurović, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Вирус ме оборио... у кревету сам, довукох се до комп да видим шта ми радите... Vedran zvaće deo gde Augustin govori o tome da dar spasenja ne zavisi od ljudske volje, samim tim ni od ljudskog delovanja, već je to dar od samoga Boga, spakovan upakovan i gotov, te je na coveku da prepozna, čitaj prihvati taj dar o sopstvenoj predestinaciji, predodredjenog Carstva Sina i čoveka radi. Upravo tog čoveka koji se ne radja od krvi i tela, niti od svog voljnog delanja, nego od Boga sa jasnim pristankom tog čoveka. A pošto sam ja sazvakao taj deo nisam ostao van konteksta, pošto Augustin govori da je ta ista datost i pre samog stvaranja čoveka dakle i pre čovekovog pristanka za usinovljenje. Usinovljenje je prva poznavanje samoga sebe u želji Boga da te stvori za večni Zivot. Zato sam mu naveo Petra i eshatolosko večno prepoznavanje, koje je bilo kontradiktorno već rodjeno pre stvorenog Simona. Ili ja nisam dobro sazvakao Augustina u tom slucaju sam jedino i moguće van konteksta. A bilo bi dobro za mene da znam. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 19, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 22 минута, Zoran Đurović рече Вирус ме оборио... у кревету сам, довукох се до комп да видим шта ми радите... Када не пазиш кога читаш Има их вриштећи ходе Брзо оздрављење Вам желим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 17 минута, Гајић рече Када не пазиш кога читаш Има их вриштећи ходе Брзо оздрављење Вам желим Danas idem u goste, ostacu tamo na slavi Jovana Preteče. Jovan bješe najveci od onih koje rodi zena, jer se rodi za Carstvo. Jovan je već u utrobi majke svoje prepoznao Dete Carstvo. Rodio se u ovom svetu ali ne za ovaj svet vec za Carstvo. Zato riche kao lav u pustinji i propoveda Carstvo koje posle njega dolazi a koji je pre njega. Nije samo vristao nego je rikao kao lav. A najmanji u Carstvu veci je od onoga koji je najveci od nas (Jovan) za Carstvo stvoren i rodjen od zene. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 36 минута, Zoran Đurović рече Вирус ме оборио... у кревету сам, довукох се до комп да видим шта ми радите... Е! Вражија сила не спава. Не могаше издржати бомбе па сад ударили на Аву легионима вируса. Треба извршити егзорцизам над вирусима. Вако да чиниш Аво егзорцизам да ти добро буде и ишћераш силу вирусну: 1. Да се прекрстиш. 2. Оту мученицу штос јуче купио, попијеш. Не сву! Једну чашицу само! Немој више, да не дехидрираш. Кад је пијеш да наћераш на један крајник па на други, па горе па доље па онда да гуцнеш. И онда јопе да се прекрстиш. 3. Да направиш слани раствор Аво, или у апотеки да купиш, и да га шмрчеш у нос. Још боље у мекану бочицу коју можеш набити у једну ноздрву и напумпати тај раствор да излази на другу ноздрву. Не диши на нос да се не удавиш! Мимимум чашу тога да проћераш кроз нос. Ујутро и увече. 3. Да купиш ц витамина. И да пијеш, не оне кукавичке дозе, него јуначке. Прво 1мг, па онда мало касније још један па тако све док не добијеш Бокисдову бољку. Ц витамин не море ништа нашкодити. Кад буде доста, он ће сам изаћи на доњи крај. И кад почне излазити ти га пушћи нек иде и немој више да пијеш док се не смири, а онда узми помање. 4. Цинк да пијеш, то знаш. 5. Да скуваш неку чорбицу, супицу, и да у њу накркаш а) турмерика док се не зажути ки Сахара, и б) љуте паприке у праху колико можеш да поднесеш, и онда да то срчеш док ти уши не поцрвене и док сузе не крену. Кад сузе крену онда вичи опрости ми Боже грехе моје, па ће ти се то рачунати и као сузно покајање. Вели Св Симеон Нови Богослов да ко не плаче надрљао је. 7. Ако имате у тој клетој Италији мед од мануке, то да набавиш и да лижеш по мало. Можда је скуп ко враг, али је добар. 6. Што више течности да личиш* И побјећи ће од тебе сила вирусна. Амин. * Личити значи локати. А етимологија му је следећа. Кад сам био мали и практично тек пропричао, одвели су ме на село. Тамо сам гледао животиње од којих је крава била једна од занимљивијих. И тако сам ја гледао краву како из велике кофе пије воду, и кад је дошла до дна поче крава да срче оно мало воде што је остало. Ја гледам скоро ништа нема у кофи. Па погледах у краву и у чуду уздигнух обе руке у ваздух и упитах краву "а што личиш кад нема?". А она ме само погледа, и не рече ми ништа. А ово остаде записано у житију моме, као и ова реч "личити воду" што уђе у локалну употребу. А сад се нешто мислим, изгледа да су мени још онда нелогичне ствари биле чудне. Дал је урођено дал стечено. Не знам. Лазар Нешић, Isusovo magare, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 @Zoran Đurović пре 9 минута, Ведран* рече Е! Вражија сила не спава. Не могаше издржати бомбе па сад ударили на Аву легионима вируса. Треба извршити егзорцизам над вирусима. Вако да чиниш Аво егзорцизам да ти добро буде и ишћераш силу вирусну: 1. Да се прекрстиш. 2. Оту мученицу штос јуче купио, попијеш. Не сву! Једну чашицу само! Немој више, да не дехидрираш. Кад је пијеш да наћераш на један крајник па на други, па горе па доље па онда да гуцнеш. И онда јопе да се прекрстиш. 3. Да направиш слани раствор Аво, или у апотеки да купиш, и да га шмрчеш у нос. Још боље у мекану бочицу коју можеш набити у једну ноздрву и напумпати тај раствор да излази на другу ноздрву. Не диши на нос да се не удавиш! Мимимум чашу тога да проћераш кроз нос. Ујутро и увече. 3. Да купиш ц витамина. И да пијеш, не оне кукавичке дозе, него јуначке. Прво 1мг, па онда мало касније још један па тако све док не добијеш Бокисдову бољку. Ц витамин не море ништа нашкодити. Кад буде доста, он ће сам изаћи на доњи крај. И кад почне излазити ти га пушћи нек иде и немој више да пијеш док се не смири, а онда узми помање. 4. Цинк да пијеш, то знаш. 5. Да скуваш неку чорбицу, супицу, и да у њу накркаш а) турмерика док се не зажути ки Сахара, и б) љуте паприке у праху колико можеш да поднесеш, и онда да то срчеш док ти уши не поцрвене и док сузе не крену. Кад сузе крену онда вичи опрости ми Боже грехе моје, па ће ти се то рачунати и као сузно покајање. Вели Св Симеон Нови Богослов да ко не плаче надрљао је. 7. Ако имате у тој клетој Италији мед од мануке, то да набавиш и да лижеш по мало. Можда је скуп ко враг, али је добар. 6. Што више течности да личиш* И побјећи ће од тебе сила вирусна. Амин. * Личити значи локати. А етимологија му је следећа. Кад сам био мали и практично тек пропричао, одвели су ме на село. Тамо сам гледао животиње од којих је крава била једна од занимљивијих. И тако сам ја гледао краву како из велике кофе пије воду, и кад је дошла до дна поче крава да срче оно мало воде што је остало. Ја гледам скоро ништа нема у кофи. Па погледах у краву и у чуду уздигнух обе руке у ваздух и упитах краву "а што личиш кад нема?". А она ме само погледа, и не рече ми ништа. А ово остаде записано у житију моме, као и ова реч "личити воду" што уђе у локалну употребу. А сад се нешто мислим, изгледа да су мени још онда нелогичне ствари биле чудне. Дал је урођено дал стечено. Не знам. Ako ovo budes slusao ne gine ti vecna pamjat jer sta zna Kengur. Prvo i prvo on je preneo svoju prehladu na magare pa sada i na tebe. Opasno siri svoj negativni uticaj. Rodjo moj, bas malopre proprucih stari lek za prehladu: kuvano vino ili rakiju sa kranfilicem i biberom(mada je bolje vino) . Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 пре 14 минута, Ведран* рече Личити значи локати. Unosis i iznosis. Uzimas što vise tečnosti prosvecujes je i osvecujes u tebi i izlivas sto više. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука