Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 17 минута, Bokisd рече Pa, recimo, priroda preobrazenog tela u vaskrsenju je, kako kaze apostol, duhovno i neraspadljivo. I, dobijamo odmah takvo telo, nemamo, ....sad, malo materijalno, ....pa, posle malo, duhovno telo. U tom smislu, ili je Lazarevo telo bilo, preobrazeno u duhovno ili je bilo samo materijalno. Ne vidim drugo resenje. Размишљаш плотски. Ослободи се плотског умовања. Приведох ти апостоле на путу за Емаус. Да ли су они знали за свог сапутника да има преображено тело? Човече они су с њим путовали, разговарали, јели. И ништа нису знали. Како ти мислиш да ако су Лазареви сродници пипали и грлили и љубили њега, да су они морали да виде да је његово тело преображено? Да су којим случајем видели да је преображено, онда би неко данас смислио да је Лазар Бог, јер Лазара видеше преображеног, а Исус само онако као путник за Емаус, беше "непреображен". Видиш да нас такво плотско умовање уводи у богохулство? А ово ти је проблем зато што ти духовно тело разумеш као тело без тела, као неку утвару, етар или голу душу, само што је зовеш духовно тело јер тако вели Апостол, па њему не смеш да контрираш. Због таквог схватања си имао проблем и са вратима и остало. Духовно тело је ТЕЛО. А сва његова својства не знаш. Тако да нема ту ћирибу духовно, ћириба материјално. Zoran Đurović, Жика, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 48 минута, Bokisd рече Ne znam, vise sta da kazem. Koči te ta zacementiranost u linearnom vremenu. Zar apostol Pavle ne govori da sada vidimo kao u ogledalu, iskrivljenu realnost, sijenku a onda ćemo po vaskrsenju vidjeti onako kako jeste u Svjetlosti? E pa to što je iskrivljeno što je zasjenčeno to je ovo naše linearno tečenje vremena, ali to je varka zato i ima zabune i zato se nije lako na prvu odvojiti od toga....ako ti je teško shvatiti ovo što pišu Vedran i VSB zadnjih par postova, probaj ovako: Kvantni fizičari kažu da shodno prirodi kvantnih čestica, pa onda imaš onaj čuveni eksperiment sa dvostruktim prorezom...da ono što mi zovemo realnost nije objektivna realnost. Mi ne možemo da znamo da li je jabuka žuta, ili je voda mokra, mi žutilo jabuke i mokrost vode percepiramo kroz naša čula koja se konvertuju u informaciju koja se prikazuje u našem mozgu, ali šta je zapravo jabuka, kakve je boje, šta je voda uopšte, itd...kako ćemo to da znamo ? Mi mislimo da svjedočimo jednoj te istoj realnosti jer nam se čini zbog poklapanja iskustva, ali ono je zato što i ja i ti svi ljudi imaju jedan te isti mozak koji funkcioniše na takav način, ali krajnji ishod je zapravo da je jedina realnost ono što ti vidiš - doživljavaš ono što tvoj mozak obrađuje, neki kvantni fizičati idu toliko daleko da kažu da zapravo postoji onoliko realnosti koliko ima posmatrača. Prema tome kada bi svi ljudi izumrli po toj tezi ne bi postojao ni svemir ni ništa u njemu jer nema nikoga i ničega da ga posmatra. To je teza koju ne možemo provjeriti, ali je zapravo potpuno u skladu sa postulatima kvantne fizike. Nauka tu staje naravno, ali tebe kao vjernika ništa ne sprečava da kažeš da zapravo kada svi umremo to ne znači kraj svega nitavilo, jer ima neki drugu posmatrač Svedržitelj koji svojim posmatranjem daje postojanje svemu stvorenom.....Prema tome nema objektivnog linearnog vremena po kome svi hodamo zajedno kao po pruzi, nego zapravo vremena ima onoliko koliko ima nas posmatrača ovog našeg žviota, a svima je početak i završetak u....pogodi dva puta.... i to je to ono pravo objektivno u Hristu nakalemljeno, a mi svi živimo u subjektivnoj realnosti ili ako hoćeš u matriksu. Prema tome ono ogledalo koje pominje apostol Pavle je zapravo svaka pojedinačna realnost iz perspektive nas pojedinaca, a stvarnost koja će nam se ukazati je kada vaskrsenemo na kraju vremena, i kako smo malo preko kvantne fizike zaključili da je vrijeme kraj našeg života, to znači da je vaskrsenje iz naše perspektive nakon naše smrti...hiljadu puta ponovljena stvar "nakon smrti slijedi vaskrsenje". Ovo slijedi znači odmah...a ne nakon 20-50, 1000, 1500, ili 260000 godina. Da li je jasnije? Жика, Trifke, Ведран* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 4 минута, Justin Waters рече Ovo slijedi znači odmah...a ne nakon 20-50, 1000, 1500, ili 260000 godina. Или још једноставније. Кад умреш ђе ти је време? Истекло. Нема га више. А кад га нема како онда још да чекаш да прођу године? Volim_Sina_Bozjeg, Trifke, Zoran Đurović and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече А кад га нема како онда још да чекаш да прођу године? "године пролазе, нервозним кораком, године пролазе ми стојимо" Жика and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Ова песмица ти је есхатолошка реалност по теологији неких. Бајага исповеда ту веру речима "године пролазе, нервозним кораком, године пролазе ми стојимо, јесмо ли сретнији, јесмо паметнији, године пролазе ми гледамо" И тако зврљимо ко спектатори. Онај последњи не чека ни минут, а онај први хилљадама година. И ђе ту правда? Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 10 часа, Жика рече Мислим да сам читао код Зизија, није Милојков измислио. Али мислим да је Зизи написао вечна, а не богословска ако се добро сећам. Ја ћу одсад да не носим више НЗ са собом кад идем на пут, него Тројицу. Пошто сам богослов, да си нађем неку тројицу и да их ставим у џеп! Volim_Sina_Bozjeg, Жика and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 8 часа, Bokisd рече Ne znam, sta dalje da kazem. Утицај владике Максима на Боксита! Жика, Bokisd, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 7 часа, Ведран* рече Ова песмица ти је есхатолошка реалност по теологији неких. Бајага исповеда ту веру речима "године пролазе, нервозним кораком, године пролазе ми стојимо, јесмо ли сретнији, јесмо паметнији, године пролазе ми гледамо" И тако зврљимо ко спектатори. Онај последњи не чека ни минут, а онај први хилљадама година. И ђе ту правда? Pravda za Vedrana: Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 8 часа, Bokisd рече Ne znam, vise sta da kazem. Максим и са духом твојим! Жика and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 7 часа, Ведран* рече На пример, мени није јасно како имамо мошти Лазареве? Нисам склон да то одбацим као нечије друге мошти и слично, без јако чврстих доказа. Али исто тако ја не могу да одбацим Писмо само зато што имамо Лазареве мошти. То никако. Не дадоше Грци да се испитају, него дадоше само да се узме комад дрвета из ковчега, али је анализа показала да није из Лазаревог доба. Штета што не дадоше комадић моштију, ионако се мошти комадају, па мислим да када би се утврдило да није он, народ би мање долазио. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 1John 3:2 Ljubazni! sad smo djeca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i on, jer ćemo ga vidjeti kao što jest. 1John 3:2 αγαπητοι νυν τεκνα θεου εσμεν και ουπω εφανερωθη τι εσομεθα οιδαμεν δε οτι εαν φανερωθη ομοιοι αυτω εσομεθα οτι οψομεθα αυτον καθως εστιν Evo teksta koji sve objasnjava! Kao sto jedan moj prijatelj rece nedavno u razgovoru: mi smo devalvirali pojam Boga. Mi smo zaboravili sta Bog jeste i zato u svim diskusijama na ove teme prvo pitanje je: o kome Bogu razgovaramao? Kada navedemo sve ono sto nam je otkriveno o Njemu onda mozemo da govorimo o svemu ostalom. U ovom slucaju nam apostol vrlo jasno kaze da cemo biti u potpunosti kao On (Hristos). To znaci da cemo, po blagodati, imati potpuno iste Bogocovecanske osobine i sposobnosti koje On ima. Moramo zapaziti da je rec o tome da ce mo i mi biti Bogoljudi, po blagodati. Kada to jednom shvatimo sve ostalo ide lako. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Не дадоше Грци да се испитају, него дадоше само да се узме комад дрвета из ковчега, али је анализа показала да није из Лазаревог доба. Штета што не дадоше комадић моштију, ионако се мошти комадају, па мислим да када би се утврдило да није он, народ би мање долазио. А шта, значи било бар неко испитивање? А житије вели да су после хиљаду година пронађене случајно. Па по натпису знадоше да су његове мошти. Хиљаду година је дуго. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Не дадоше Грци да се испитају, него дадоше само да се узме комад дрвета из ковчега, али је анализа показала да није из Лазаревог доба. Штета што не дадоше комадић моштију, ионако се мошти комадају, па мислим да када би се утврдило да није он, народ би мање долазио. Prijatelju pa ti bi po parama da Grke zakacis! Hehehehe! Pa nema to! To nece da moze! Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Nece im se dati drugih znakova, do znak Jonin. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 17, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2018 Nego, razmisljam šta je to vecna osuda. Slusajte sta sam zakljucio, jedna od vecnih osuda je kad Karleusa peva. A druga ne manje vazna je, da će ljudi bez blagodati Bogocoveka, biti u jasnoj poziciji da svuda oko sebe vide Boga a Bog ih nece poznavati. Ne znam da li neko shvata taj pakao dobro kao ja. Pomislite na ljude koji trče čitavim kosmosom do beskraja i svuda u svemu pronalaze Boga i budući da Boga oni sami nisu hteli prepoznati, odnosno namerno su se gordili, koristili se Bozjim imenom ali su Boga odbijali svesno, dajuci mu svakakve nazive i svojstva, kako bi Boga prvo sami odbili ,pa potom si nalazili slicne njima kako bi imali drustvo kao u ogledalu. Takvima će Bog reci: "Ne poznajem vas" ali će Svetlost biti toliko jaka, da neće moći više tama sakriti Istinu. Brrrr.. da se zaledis. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука