Milan Nikolic Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 .Имаш ли још неки дар осим да лупеташ? [emoji4]Шале у твојој причи су чисто клеветање. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 9 минута, Ведран* рече Милан Николић верује да је он лично четврта ипостас Св Тројице, која је рођена из суштине Божије. Изашавши из гаћа, дошао је да проповећу спасе свет. Ко ће му променити мишљење? On čak ni ovu tvoju postavku nije razumeo u postavljenoj poenti. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 6 минута, Milan Nikolic рече Имаш ли још неки дар осим да лупеташ? Имам. Бог ми је дао BS детектор. Можда ми је урођен. Имају неке индиције за то. пре 6 минута, Milan Nikolic рече Шале у твојој причи су чисто клеветање. А шта је онда оно што си ти написао? Ја бих моју "шалу" назвао другачије. По српском јеванђељу, добио си мило за драго. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Вама је поента да можете осудити друге, да немају Христа, да су јеретици, да не признају оце, а да вама нико ништа не сме рећи. Изем ти такав дијалог. Будите самозадовољни, као што сте самопризнати. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 32 минута, Milan Nikolic рече Мислим да нема ништа смешније од тога што о.Зоран пита ко од отаца каже да има нестворено а да није беспочетно, па добије од Паламе управо такву реч, да има нестворених енергија али које нису без почетка, не по сили без почетка, него по делатности, јер се односе на стварање... и онда оплете по другима да не следе Паламу и Оце. Мислим, о чему причате? Ако сте задовољни што сте прогласили победу, што верујете у своје већ остварено спасење, па ко ће вам променити мишљење? Самим тим што вам неко каже да можда нисте већ спашени, то као да примите прст у око. Благо вама у тој верзији јуродивости, само што много више личи на силазак са ума. Recimo, i ovako navodi Palama ,....'Dalje, dok je istina da onaj ko ne bogoslovstvuje apofaticki nije pravoslavan, cak i medju pravoslavnima, samo obozeni ljudi mogu ostvariti tu zajednicu. Mi, pak, razumevamo apofaticko bogoslovlje i verbalno ga izrazavamo; ali nam veliki Dionisije rece da ovu zajednicu ne mogu opisati, niti shvatiti, cak ni oni koji je sagledavaju. ( 56 )' .... Licno mislim da je ovo vrlo bitno. Cak i oni koji sagledavaju nestvorenu svetlost ne mogu ovu zajednicu sa ( netvarnim energijama ) opisati sto je valjda neki domen i buduceg carstva i neprestanog i beskrajnog naseg prosvetljivanja i napredovanja u Bogu. Nema kraja.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 @Zoran Đurović Је л' Христос био некад са Оцем небеским а да није имао тело? Извини што вас тако питам, ако можете да одговорите са да или не. Схватате ли да ваша теорија наводи на схватање да Христос никада није био са Оцем небеским а да није имао тело, да није имао човечанску природу? То је толико једноставно да се закључи, а носи врло критичну тачку коју ви заобилазите. Помињете некакво јединство, прве вечности, као да је сама суштина прва вечност, а да рађање Сина може бити друга вечност само ако се подразумева са телом, са човечанском природом. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 10, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Да ли треба разумети као да је Христос оваплоћен једном у времену, које је одмах постало атемпорално, тако да обухвати не само чин стварања, него и вечност до самог превечног рађања Сина од Оца? Да ли тако није било тренутка када Христос није био са Оцем, а да није био оваплоћен? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 8 минута, Milan Nikolic рече Да ли треба разумети као да је Христос оваплоћен једном у времену Ма јок. Двапут. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Па једно оваплоћење, које имамо у предању. Питао сам нешто, да ли је то ваше становиште, по коме можемо рећи да Христос никада није био са Оцем небеским, а да није био оваплоћен? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Питао сам нешто, да ли је то ваше становиште, по коме можемо рећи да Христос никада није био са Оцем небеским, а да није био оваплоћен? А што ти то питаш? Као интимни познавалац "богословске тројице", знаш све одговоре на сва та питања? Или те спопала нека напаст па сад, не дај Боже, хоћеш да научиш нешто од, како рече, самозадовољних, самопризнатих, с ума сшедших клеветника. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 10, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Ето се Бог играо, нигде се није открио, Није од Њега све, а што Сина роди Милане, а што се откри Нама? Да би се Сам над Собом, Сином и Духом Светим иживљавао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 2 минута, ВукманЧејоЧејовић рече Видим пвај ватикански шпијуна вас шподучава овде. и треба Ђе си Вукмане! У којем рову ти сада обитаваш? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука