Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 8 часа, Svetlana Pecin-Saraguda рече Не дирај ми Епископа. Претера га, Зоране. Већ одавно. Сви који прате мој лик и дело овде, знају да га поштујем и увек сам га наводио као ауторитета. А тебе су страсти обузеле (препостила си, рекох ти) па и да кажем Ис је Бог, ти би рекла да га понижавам!Прекини са постом ако су ти ово резултати... Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 6 часа, Ведран* рече Ево и Августин говори нешто слично ономе што сам ја раније набадао Августин каже: For He has in a manner ascended to the Father, to the inward perception of him who has made such progress in the knowledge of Christ that he acknowledges Him as equal with the Father: in any other way He is not rightly touched, that is to say, in any other way He is not rightly believed on. But Mary might have still so believed as to account Him unequal with the Father, and this certainly is forbidden her by the words, Touch me not; that is, Believe not thus on me according to your present notions; let not your thoughts stretch outwards to what I have been made in your behalf, without passing beyond to that whereby you have yourself been made. For how could it be otherwise than carnally that she still believed on Him whom she was weeping over as a man? For I am not yet ascended, He says, to my Father: there shall you touch me, when you believe me to be God, in no wise unequal with the Father. But go to my brethren, and say unto them, I ascend unto my Father, and your Father. He says not, Our Father: in one sense, therefore, is He mine, in another sense, yours; by nature mine, by grace yours. And my God, and your God. Nor did He say here, Our God: here, therefore, also is He in one sense mine, in another sense yours: my God; under whom I also am as man; your God, between whom and you I am mediator. http://www.newadvent.org/fathers/1701121.htm Ја пре двадесетак страница цитирао управо ову беседу (да имам коме, јер Кратос и Боксид не читају), после тога кад се згрозих на узимање Августиновог имена од Боксита Безбожног, написах му да да по 1 реченицу из отаца (навео их био више) где кажу да Ис пролази кроз врата, он опет узима цео текст од Аг и тврди да у њему пише то што овај булазни! Лудило мозга! Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 6 часа, Ведран* рече Леле! А ја сам мислио да си ти један од смиренијих овде? Оно, да само седиш у ћошку, с оном цигаром што си некад пушио на аватару, и да повремено набоцкаш неко слово само да продужиш забаву и запалиш нову. А сад си прсо начисто. Шта се десило? Ел нестало цигара да ти купимо? Лепо сам рекао да сам егзорциста... Ведран*, Trifke and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 А ево онда мало и свете воде Кропљење.mp4 Данче*, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Уз ово горње кропљење се обавезно чита она епископска молитва "Господе, Господе, погледај с Неба и види и посети виноград овај, ..." Само да знате! Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 8 часа, Bokisd рече Ovde, u Lecture 6, 2554 ( poglavlje ) , Toma Akvinski. http://dhspriory.org/thomas/John20.htm Одакле оно што си као превод/закључак навео у загради? Јер не следи из текста... Ведран*, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 2 минута, Paradoksologija рече Одакле оно што си као превод/закључак навео у загради? Јер не следи из текста... То ти у контексту, већ смо причали о томе, тако размишљају сви оци... Trifke, Volim_Sina_Bozjeg, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 In other news.... Бивши Артемије спашава Руску Цркву. Биће још хорор епископа "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече То ти у контексту, већ смо причали о томе, тако размишљају сви оци... А за ово и не треба контекст . .... e originale Trifke and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 28, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 6 часа, Ведран* рече АААА! Види! Има кугла! https://youtu.be/cSDn6I2EkJk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 39 минута, Ведран* рече In other news.... Бивши Артемије спашава Руску Цркву. Биће још хорор епископа A zar oni jedu sitne kolacice za vreme posta? Ja nisam znao da se to moze kod njih. U kakvoj sam ja zabludi! Матусал, Ведран* and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 6 минута, Trifke рече A zar oni jedu sitne kolacice za vreme posta? Ja nisam znao da se to moze kod njih. U kakvoj sam ja zabludi! Па не спремају се за причешће, иначе би они и 7 дана и то на ваздуху. Хм, хм, а до следеће литургије им је мање него седам дана. Хм? Аха. Знам! Они имају благодат свештенства, па не морају 7 дана ко обични смртници. Они се причешћују по службеној дужности. Базинга! Paradoksologija, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 28, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Управо сада, Ведран* рече Па не спремају се за причешће, иначе би они и 7 дана и то на ваздуху. Хм, хм, а до следеће литургије им је мање него седам дана. Хм? Аха. Знам! Они имају благодат свештенства, па не морају 7 дана ко обични смртници. Они се причешћују по службеној дужности. Базинга! Дар осуђивања такође! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 18 минута, Trifke рече A zar oni jedu sitne kolacice za vreme posta? Ja nisam znao da se to moze kod njih. U kakvoj sam ja zabludi! Vidis kako je napast brža i od očiju..prrrrvo vidim šta jedu pa onda tek pročitam tekst ispod..nemreš bilivit. Zoran Đurović, Trifke, Матусал and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 9 часа, Ведран* рече Смогох снаге да прелетим преко избегнутих порука. Па да на духовно назидање издвојимо следеће. Пролазак кроз врата значи пролазак кроз врата, а проходљивост значи да нема препрека, ни зидова, ни балвана, ни стена, ни врата, ни катанаца, ни бодљикавих жица, итд., који могу да га спрече. Opet on leti kud ne treba..još malo tamjana. Тања1, Zoran Đurović, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука