Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Управо сада, Isusovo magare рече Ne,ti reče da slušam a kad slušam jedino sto sto čujem je glas Josipe Lisac tako da nema vajde. Па шта да ти радим, то је тешко стање. Затворити очи и чути Јосипу и остати нормалан није лако. Ја те разумем. Мени је тешко идржати неке поруке одавде. Зато сам сада изашао да контемплирам цвеће. Има у томе нешто баш онако есхатолошко. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 9 минута, Ведран* рече Па шта да ти радим, то је тешко стање. Затворити очи и чути Јосипу и остати нормалан није лако. Ја те разумем. Мени је тешко идржати неке поруке одавде. Зато сам сада изашао да контемплирам цвеће. Има у томе нешто баш онако есхатолошко. Kakav je to cvijet..izgleda mi kao špageti..?!! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Не знам како се зове. То је на дрвцету. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Не знам како се зове. То је на дрвцету. Pa jel ti se javlja ili ga vidiš..dodirni ga da ti se mozda ne priviđa..al samo nemoj da se penješ ako je na drvcetu.. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 26 минута, Isusovo magare рече Ne,ti reče da slušam a kad slušam jedino sto sto čujem je glas Josipe Lisac tako da nema vajde. Dobro da nije glas Vedrane Rudan Zoran Đurović, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Dobro da nije glas Vedrane Rudan Она нуме да пева, иако има добар језик. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 3 минута, Isusovo magare рече Pa jel ti se javlja ili ga vidiš..dodirni ga da ti se mozda ne priviđa..al samo nemoj da se penješ ako je na drvcetu.. Мислиш да не сломим дрвце и тако то. А што се тиче јављања. Ја верујем да то дође на исто. Јер кад ти се јави онда учествујеш у јављању, нема ту слике, платна, пројекције. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 3 минута, Ведран* рече Мислиш да не сломим дрвце и тако то. А што се тиче јављања. Ја верујем да то дође на исто. Јер кад ти се јави онда учествујеш у јављању, нема ту слике, платна, пројекције. Ma reko da ne padneš nedaj Bože. Čekaj ja znam za termin vidioci a sta si ti ako ti se javlja "javljaoc" jer vidioc nisi to znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 часа, Bokisd рече U vezi stihova u kojima se opisuje javljanje Isusa apostolima u zakljucanoj prostoriji дела 8, 39-40 А кад изиђоше из воде, Дух (Свети паде на ушкопљеника, а анђео) Господњи узе Филипа, и више га не видје ушкопљеник, него отиде путем својим радујући се. А Филип се обрете у Азоту; и пролазећи проповиједаше јеванђеље свима градовима, док не дође у Кесарију. не рече ли Господ: јован 13,16 Заиста, заиста вам кажем: Није слуга већи од господара својега, нити је посланик већи од онога који га је послао. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Isusovo magare рече a sta si ti ako ti se javlja "javljaoc" пророк или врачара све зависи Trifke and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 часа, Zoran Đurović рече Ваљда 10 пута објашњено. Овај текст није у супротности са оним што говоримо. У вечности Логос има тело које је примио у времену. Већ сам препричавала Раванију, математичку бајку из викторијанског доба, али морам опет, јер има оних којима може добро доћи да покушају да разумеју: У дводимензионалној земљи Раванији живи Квадрат. Једне ноћи га посети Сфера. Његова полигонална кућа је замандаљена са свих страна, и он је шокиран како је ушла. Кад му каже "одозго" он не зна шта та реч значи нити може да разуме тај концепт. Онда га Сфера поведе у трећу димензију, где види коцке, купе, квадре... Када се врати, почне да проповеда трећу димензију и стрпају га у лудницу. Аво Дакле, и назад у време као оваполоћен и васкрснут и у затворену кућу Исус може ући "одозго". И то одозго није наша трећа димензија коју знамо, јер није ни Отац негде изнад трећег облака. Вечност у овом контексту није свеукупно једносмерно трајање времена, већ реалност изнад времена и слободна од њега, као што смо ми слободни да шетамо узводно и низводно и газимо кроз поточић, а алга у поточићу није. Trifke, Zoran Đurović, Ведран* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 19 минута, Матусал рече дела 8, 39-40 А кад изиђоше из воде, Дух (Свети паде на ушкопљеника, а анђео) Господњи узе Филипа, и више га не видје ушкопљеник, него отиде путем својим радујући се. А Филип се обрете у Азоту; и пролазећи проповиједаше јеванђеље свима градовима, док не дође у Кесарију. не рече ли Господ: јован 13,16 Заиста, заиста вам кажем: Није слуга већи од господара својега, нити је посланик већи од онога који га је послао. Cisto za one koji znaju grcki Byz. : Acts 8:39 οτε δε ανεβησαν εκ του υδατος πνευμα κυριου ηρπασεν τον φιλιππον και ουκ ειδεν αυτον ουκετι ο ευνουχος επορευετο γαρ την οδον αυτου χαιρων Acts 8:40 φιλιππος δε ευρεθη εις αζωτον και διερχομενος ευηγγελιζετο τας πολεις πασας εως του ελθειν αυτον εις καισαρειαν Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 19 минута, Ведран* рече пророк или врачара све зависи Đe će ti duša?!!... Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Paradoksologija рече Већ сам препричавала Раванију, математичку бајку из викторијанског доба, али морам опет, јер има оних којима може добро доћи да покушају да разумеју: У дводимензионалној земљи Раванији живи Квадрат. Једне ноћи га посети Сфера. Његова полигонална кућа је замандаљена са свих страна, и он је шокиран како је ушла. Кад му каже "одозго" он не зна шта та реч значи нити може да разуме тај концепт. Онда га Сфера поведе у трећу димензију, где види коцке, купе, квадре... Када се врати, почне да проповеда трећу димензију и стрпају га у лудницу. Аво Дакле, и назад у време као оваполоћен и васкрснут и у затворену кућу Исус може ући "одозго". И то одозго није наша трећа димензија коју знамо, јер није ни Отац негде изнад трећег облака. Вечност у овом контексту није свеукупно једносмерно трајање времена, већ реалност изнад времена и слободна од њега, као што смо ми слободни да шетамо узводно и низводно и газимо кроз поточић, а алга у поточићу није. Ма шта ова Парадоксологија прича. Ајмо даље. Дај цитате Отаца, али источних. Paradoksologija, Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 8 минута, Ведран* рече Дај цитате Отаца, али источних. Гр Богослов и Дамаскин које наведох нису били источни оци! Гр је био паписта, а Дамаскин Сиријац, тј. није био византинац!Зато се Кратос и Сарага не осврћу на изнете цитате. Као што ћуте на Тасу, јер он по неким националистима није Србин... Као ни Буловић, а богме ни Радовић, јер је овај Хот! Лудило мозга, што вели Иштван Богобојажљиви. Матусал, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука