Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Управо сада, ana čarnojević рече u kontekstu podvižništva na Svetoj gori ма у свим контекстима који су у контексту пута богопознања Trifke, ana čarnojević and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 3 минута, Ведран* рече ма у свим контекстима који су у контексту пута богопознања Послати им Боксита да им провери смирење! Мислим да би га утопили у мору или бацили са неке хриди или зазидали живог у неки зид! Јер, како ћеш знати да ли си смирен док те Боксит или Сарага не искушају? Који издржи и спаси се после ово двоје, иде на последње, треће митарство, најсуровије од свих сурових! Ово! Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 53 минута, Isusovo magare рече Pa Vedrane brate kako se ti to moliš.. А? Не ја. Ја сам написао и само пар пута отпевао, док сам писао, да проверим да ли се уклапа по гласу. Штос секираш. Не рекох ли ти да за стрес читаш Аве Марија? Trifke, Zoran Đurović and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 40 минута, Trifke рече tekstovima otaca frljaju kao Jehovini svedoci. Pa kako sad kad se član vaše eshatotalibanske ekipe služio ovde tekstovima sledbenika falusne kule iz Bruklina i još nas upućivao ovde na čitanje sektaške literature. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Pa kako sad kad se član vaše eshatotalibanske ekipe služio ovde tekstovima sledbenika falusne kule iz Bruklina i još nas upućivao ovde na čitanje sektaške literature. Nisam ja clan nikakve ekpe. Sa o Zoranom imam razlicito vidjenja nekih stvari cak se ,i sa tobom slazem u po necemu ali smo potpuno razliciti u pristupu tematici. Ima vremana porasces ti! Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Клањамо се Сину Божијем скупа са Оцем и Духом Светим; и то Сину као бестелесном пре очовечења, а сада Њему истоме који се ваплотио и постао човек клањамо се скупа са божанством. Но ако тананим размишљањем разлучиш оно што је видиво од онога што је умом појмиво, видећеш да његово тело по својој природи будући да је тварно није достојно поклоњења. Међутим, пошто је тело сједињено са Богом Логосом, кроз Њега и у Њему бива достојно поклоњења. Јер као што цар бива поштован било да је го било да је одевен, a царска порфира као обична порфира гази се и одбацује; међутим када она постане царска одора, онда бива поштована и слављена, а ако би је неко презрео, често и смрћу буде кажњен. Као што и обично дрво није недоступно додиру, али када се приложи ватра те оно постане жеравица тада оно, не по себи него због сједињења са ватром, постаје недодириво; и то не зато што је природа дрвета неприступна, него је неприступна жеравица, односно ужарено дрво; тако и тело, по својој природи оно није достојно поштовања, али бива поштовано у отеловљеном Богу Логосу, и то не ради њега самога, него због Бога Логоса који се са њим сјединио по ипостаси; и не кажемо да поштујемо просто тело, већ тело Божије, односно, ваплоћенога Бога. Damaskin,naš omiljeni taliban..... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 6 минута, Trifke рече Nisam ja clan nikakve ekpe. Sa o Zoranom imam razlicito vidjenja nekih stvari cak se ,i sa tobom slazem u po necemu ali smo potpuno razliciti u pristupu tematici. Ima vremana porasces ti! Nisam primetio jer ti ovde konstatno napadaš jednu stranu i nazivaš talibanima,porediš sa jehovama dok su ti drugi super iako su zadrtiji u svojoj talibanštini al aj što su zadrti nego što jednostavno ne mogu da se pozovu ni na jednoh svetog Oca da je Logos bio u telu pre postanja sveta o čemu je i čitava ova tema. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 27, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 4 минута, Кратос рече видећеш да његово тело по својој природи будући да је тварно није достојно поклоњења. Међутим, пошто је тело сједињено са Богом Логосом, кроз Њега и у Њему бива достојно поклоњења. Јер као што цар бива поштован било да је го било да је одевен, a царска порфира као обична порфира гази се и одбацује; међутим када она постане царска одора, онда бива поштована и слављена, Па ко се људима клања? Светитељима се обраћамо, јер се у Христа обукоше, али им се не клањамо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Nisam primetio jer ti ovde konstatno napadaš jednu stranu i nazivaš talibanima,porediš sa jehovama dok su ti drugi super iako su zadrtiji u svojoj talibanštini al aj što su zadrti nego što jednostavno ne mogu da se pozovu ni na jednoh svetog Oca da je Logos bio u telu pre postanja sveta o čemu je i čitava ova tema. Rekoh ti ja ima vremena porasces. U medjuvremenu nastavi da se igras! Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Морам да наставим са истјазавањем веселе дружине, Кратоса, Боксита, Сараге... Она воли источне оце, јер су они паметнији од западних, па да јој дам источне (мада ми није јасно од кад су Максим и Јустин западни?). Наиме, да су анђели створени у вечности (aevum, или по нашки: εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, јер је латиница богопротивна). Џони Дамаскин, De Fide Orthodoxa, 17: „Неки, наравно, говоре да су анђели постали пре целокупног стварања, као што каже Григорије Богослов: Бог, дакле, најпре умом поима анђелске и небеске силе, а та помисао постала је дело [Беседа 38, 9, РG 36, 320]. Други, опет, говоре да су ови постали после стварања првога неба. Али да су постали пре но што је човек саздан, то сви признају. А ја стајем уз Григорија Богослова, јер требало је најпре да буде створено духовно суштаство а затим чувствено, а онда из оба суштаства да буде саздан сам човек“. Матусал, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 27, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Морам да наставим са истјазавањем веселе дружине, Кратоса, Боксита, Сараге... Она воли источне оце, јер су они паметнији од западних, па да јој дам источне (мада ми није јасно од кад су Максим и Јустин западни?). Наиме, да су анђели створени у вечности (aevum, или по нашки: εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, јер је латиница богопротивна). Џони Дамаскин, De Fide Orthodoxa, 17: „Неки, наравно, говоре да су анђели постали пре целокупног стварања, као што каже Григорије Богослов: Бог, дакле, најпре умом поима анђелске и небеске силе, а та помисао постала је дело [Беседа 38, 9, РG 36, 320]. Други, опет, говоре да су ови постали после стварања првога неба. Али да су постали пре но што је човек саздан, то сви признају. А ја стајем уз Григорија Богослова, јер требало је најпре да буде створено духовно суштаство а затим чувствено, а онда из оба суштаства да буде саздан сам човек“. Бојим се да се овде не деси нешто слично што видесте у Ничеу оче? Или је пак много потресније: "да гледајући, не виде"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Zoran Đurović рече Морам да наставим са истјазавањем веселе дружине, Кратоса, Боксита, Сараге... Она воли источне оце, јер су они паметнији од западних, па да јој дам источне (мада ми није јасно од кад су Максим и Јустин западни?). Наиме, да су анђели створени у вечности (aevum, или по нашки: εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, јер је латиница богопротивна). Џони Дамаскин, De Fide Orthodoxa, 17: „Неки, наравно, говоре да су анђели постали пре целокупног стварања, као што каже Григорије Богослов: Бог, дакле, најпре умом поима анђелске и небеске силе, а та помисао постала је дело [Беседа 38, 9, РG 36, 320]. Други, опет, говоре да су ови постали после стварања првога неба. Али да су постали пре но што је човек саздан, то сви признају. А ја стајем уз Григорија Богослова, јер требало је најпре да буде створено духовно суштаство а затим чувствено, а онда из оба суштаства да буде саздан сам човек“. Interesantno mi je da ne primecuju citat od Tase i da nigde ne vidim pokajanje sto se rvanja tice a onda i svega ostalog. Zoran Đurović, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Управо сада, Trifke рече Interesantno mi je da ne primecuju citat od Tase i da nigde ne vidim pokajanje sto se rvanja tice a onda i svega ostalog. Добродошао у клуб! Мени већ годинама траже оце, ја им дам, онда се уфуњају... Овде их барем 10 путах позвах да ми кажу нешто на Максима и Јустина, они мушки ћуте! Матусал, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Добродошао у клуб! Мени већ годинама траже оце, ја им дам, онда се уфуњају... Овде их барем 10 путах позвах да ми кажу нешто на Максима и Јустина, они мушки ћуте! A da ,po njima, nije i Tasa presao u tvoj tabor? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 35 минута, Ведран* рече А? Не ја. Ја сам написао и само пар пута отпевао, док сам писао, да проверим да ли се уклапа по гласу. Штос секираш. Не рекох ли ти да за стрес читаш Аве Марија? Ne,ti reče da slušam a kad slušam jedino sto sto čujem je glas Josipe Lisac tako da nema vajde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука